Citiraj Garfy prvotno napisa
Ja sam malo o tome tražila a i raspitivala se i došla do podatka da čak oko 35% nalaza može biti lažno uredno
:shock:

Citiraj Garfy prvotno napisa
ukoliko se radi o IVF zna se dogoditi da on opet teži jajovodu i ako uspije ući u neprohodan jajovod na tom putu se zaglavi. To se događa u manje od 1% slučajeva ali eto..meni se dogodilo.
I meni. Na prvom uzv je dr. vidio početak gestacijske u maternici, a nakon 2 tjedna vanmaternična :/

Koliko je meni objašnjeno, do spajanja spermija i jajašca dolazi u jajovodu. Ako je začepljen do oplodnje ne može doći, a ako je djelomično prohodan do oplodnje dođe ali se onda ne može probiti do maternice i zaglavi se u jajovodu. Ostatak priče je svima poznat.

Garfy, meni su jajovod odstranili laporaskopski i usput su pogledali lijevi jajovod. rečeno mi je da je cijelom širinom srašten sa zdjelicom. Dr. u bolnici mi je rekao da idući put ne bi trebalo biti problema ali nikad se ne zna jer je nakon jedne vanmaternične mogućnost za još jednu povećana za 10-15% (i to u slučaju da je jajovod ok).
Neki dan mi je pak dr. kod kojeg sam bila privatno rekao to da jajovod nije u baš naj naj stanju zbog toga što je srašten sa zdjelicom, i da zbog toga možda nije skroz prohodan. Ne znam. Stvarno se ne kužim dovoljno, ali da sam zaplašena, jesam :/