Oduvijek slušam o tome kako je staklena vuna štetna, kancerogena, puna tih svakojakih čestica. Mineralna je kao mrvicu bolja, manje pika, ali opet ista stvar, manje-vise.
Muči me sad to jako, jer imamo plan za akustički tretman mog prostora za rad i svi bas trapovi i druge "izrađevine" sadrže slojeve staklene (ili mineralne) vune prekrivene s najlonom ili folijom te zatim nekim materijalom tipa mikrofiber ili slično. U nekim slučajevima je zadnji sloj drveni panel ili gipsana ploča, ali većina ovih ostalih nije.
S obzirom da je moj prostor u našem domu i da u njemu boravim gotovo cijeli dan i da u njemu borave i moja djeca, ne želim nikako riskirati s tim opasnim materijalima.
Molim nekoga tko se kuži i može mi pouzdano reći da li je stvarno loše ili nije... da li te čestice mogu preći preko tkanine van? itd itd.
__________________________________________________ ________
Također, kao alternativu smo smislii prave vunene tepihe. ALI! To ispada jedno 20 puta skuplje i jos uvijek ne znamo koje su njihove aporbcijske mogucnosti i da li ce to sve uopce funkcionirati, a namučit ćemo se s radovima i masno to platiti.
Znači, najjednostavnije i najkvalitetnije za moju namjenu bilo bi korištenje staklene vune. Ali nikako, nikako to ne želim raditi ako bi moglo utjecati na zdravlje (i moje i od djece).
Hvala na svim korisnim informacijama.![]()