Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Geotehnicki elaborat, hitno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Geotehnicki elaborat, hitno

Cure (i decki),
    Hitno trebamo napraviti goetehnicki elaborat a ne znamo nikog tko to radi pa bih bila jako zahvalna za bilo kakve informacije (tko, koliko kosta, koliko traje).

Moram se tu malo izventilirat .
    Vec mjesecima nam u lokacijskoj pise da nam to treba ali je arhitektica u dogovoru s staticarem zakljucila da ce probat to izbjec (nemam pojma na koju foru ali tak su oni zabrijali ).
    I sad, kad smo predali aspolutno sve sto su nas trazili za gradevinsku a skupljali smo to 6 mjeseci, sad ispadne da nam to ipak treba.
    Referentica 6 mjeseci nije primijetila da to nije predano , arithektica nam uopce nije javila da je dobila dopis za dopunu nego ja slucajno nazovem referenticu, po nekom drugom poslu i ona mi onak usput spomene: e da, jos i geotehnicki elaborat .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tweety

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Well done .
    Jutros sam se sjetila da mogu nju pitat i do sad uspjela na to zaboravit .
    Mozda da se javim na onaj topic Zaboravljam .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ona će ti to super

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šmučka, moja preporuka ti je da im se ne skidaš s vrata i telefona. Dok god si fina, pristojna i uredno čekaš - ništa od toga. A ako još zemljište ne glasi na tebe, a treba te hitno gruntovno upisat da bi npr.dobila kredit da istu tu kuću i izgradiš - pripremi se na još gomilu I da ti naravno neće reći sve što im treba, nego ti fino pošalju odbijenicu radi jednog papira pa idemo ispočetka. Zato i imaju toliki broj "rješenih" predmeta. Želim ti puno živaca i sreće

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imaš pun firmi koje se s tim bave, neke ozbiljnije i skuplje, a neke ...hm al su jeftinije
    neka cifra ti je cca 4000-5000 kn po bušotini, onako ugrubo sa elaboratom koji čekaš 14-20 dana

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Spada li geotehnički elaborat u standardnu papirologiju za građevinsku, ili treba samo u slučaju kada se sumnja na nestabilnost terena.

Uskoro ću tražiti građevinsku pa me zanima.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitaj nekog od susjeda da li imaju taj elaborat, mi smo imali slučajeva da ako netko od susjeda ima taj elaborat tebi ne treba jer dovoljna je jedna bušotina za odrđeno područje....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aenea, gdje ste vi dizali kredit da ste morali biti upisani u gruntovnu?
    nama su u zag. banci rekli da je dovoljan ugovor i gradevinska dozvola.
    a neskidanje s vrata i telefona sam magistrirala. u prvom postu sam napisala da sam referenticu zvala po nekom drugom poslu - e to je bilo - neskidanje s vrata .

pcelice, nije to standard, nama je zemlja u seizmicki nestabilnom podrucju.

(maso) pomislili smo i mi na to ali sve kuce tamo su izgradene davno i uglavnom bez dozvole, tak da sumnjam. ali probat cemo.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Obišla ja sve banke i suzila izbor na Zagrebačku i Privrednu. I u jednoj i u drugoj mi rekli (kad sam se išla samo informirat) da nije potreban izvadak iz gruntovnice koji glasi na ime nositelja kredita. I tako došla ja u Privrednu da se dogovorim za definitivno i iskontroliram papire..a kad ono..Žao nam je..Ne, nije dovoljan ni ugovor, ni izvadak iz gruntovnice koji glasi na ime dosadašnjeg vlasnika i potvrda da je postupak u tijeku. Hoće baš to. Kao ispada da ti nekom drugom kuću gradiš. Ma za nevjerovat. Nakon toga ista stvar i u Zagrebačkoj. Jedino ako nisu nešto promjenili u zadnjih par mjeseci...

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj šmučka prvotno napisa
    pcelice, nije to standard, nama je zemlja u seizmicki nestabilnom podrucju.
    Sada mi je lakše. Već sam mislila da sam propustila nešto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije baš u potpunosti točno...
    elaborat se radi ako geote*hnički uvjeti nisu utvrđeni lokacijskim uvjetima(tj. ako nemaju podataka o terenu) i ako je alborat služio za izradu glavnog projekta (to je kod nekih uvjetno nazvano "većih" građevina).
    Jedno vrijeme je bio sastavni dio glavnog projekta, al su stvorili toliku gužvu da su od toga odustali (kod obiteljskih kuća)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za obiteljske kuće ne treba geotehnički elaborat, a to uključuje površinu manju od 400 kvadrata i ne više od 3 stambene jedinice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninaXY, na moju preveliku zalost to nije tocno. jer nasa kuca nema ni blizu 400 kvadrata i ima jednu stambenu jedinicu.
    osim toga je na seizmicki nestabilnom podrucju, sto mi nismo znali .
    sad kad znamo ja sam skroz za to da se taj elaborat napravi.
    samo, da stvari funkcioniraju normalno, mi bismo to vec imali i ne bi nam sad sve, opet , stajalo zbog tog elaborata.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije negoli platite masnu cifretinu za taj elaborat pitaj još 15 puta treba li ti on stvarno, ali STVARNO (nema firme koja to radi ispod 1000 EUR).
    I nama su u lokacijskoj napisali isto, pa smo skoro zabrijali i otišli to napravit. Ali mi vrag nije dao mira, jer sam si cijelo vrijeme gruntala kak nisam čula ni vidla da je itko u mojoj blizini to radio (a u kvartu se fakat puno gradi - Bukovac, pa čak i na strmim terenima) i nazvala sam na više mjesta (konačno i Odjel za graditeljstvo pri gradskom poglavarstvu). Konačan zaključak je bio da od prije godinu-vije oni to po defaultu pišu u sve lokacijske jer nema detaljnih prostornih planova niti snimaka terena za cijeli grad, ali da za zemljišta 1. i 2. kategorije, naročito ako se radi o obiteljskim kućama, to ne treba raditi, nego je dovoljno da statičar napiše da je pregledom terena ustanovio da isti nije potrebno geotehnički snimiti jer se radi o ravnom, blago nakošenom ili sl. terenu, a da se njegov proračun ionako bazira na činjenici da je teren svrstan u 1./2. kategoriju tla, te da se nalazi na seizmički ugroženom području. Inače taj se elaborat radi zbog potencijalne opasnosti od klizanja tla, a ne zbog trusnosti područja (jer se cijeli zagreb ionako nalazi na izrazito trusnom području).

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

osim toga je na seizmicki nestabilnom podrucju, sto mi nismo znali .
    sad kad znamo ja sam skroz za to da se taj elaborat napravi.
    A što u slučaju da u geotehničkom elaboratu bude preporuka da se kuća ne gradi na takvom terenu? Onda vjerojatno ne možeš dobiti ni građevinsku?! Ili...?
    Nagledala sam se za vrijeme faksa raznih kuća napravljenih na klizištima, rasjedima i sl., pa je naravno bolje napraviti taj elaborat i osigurati se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, ovo je jako vrijedna informacija .
    kad ste vi to radili?
    jel znas tocno s kim si razgovarala, u kojem odjelu ili barem broj telefona?
    i jesi to dobila na pismeno ili samo usmeno i kak ste to dalje rijesili s referentom/icom?
    ja sam sad nazvala barem 10 razlicitih brojeva i niko pojma nema kome da se obratim.
    pronasla sam taj zakon po kojem mi to trebamo napravit ali iz njega mi nije jasno jel mi spadamo u to ili ne.

pcelice, ispada da je, po tom zakonu koji sad citam, nas teren jednako nestabilan kao i cijeli zagreb. tak da nema sanse da nam to napisu.
    osim toga teren je skoro pa skroz ravan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo sebi bilježim da moram pročitati ovaj topik

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šmučka jesi ih zvala?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno elaborat

Tweety, i nama se nekad uvjetuje izrada geotehničkog elaborata. Znači da je možda objekt u zonama nestabilnog tla.
    Te su zone definirane za npr. područje Zagreba. Ako je izrada uvjet i piše to u LD onada se mora izraditi jer bez njega nema GD. Zavisi što će u njemu pisati. Naravno da se ne dozvoljava gradnja objekata ako će sve kod malo jace kiše otklizati. Klizišta se mogu i sanirati, sve zavisi kakvo je stanje a zato treba taj elaborat. Nije to astronomsko skupo. A u svakom slucaju treba radi vlastite sigurnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam, draga.
    šmučka me zvala to jutro da joj dam broj, nekog tko se bavi ispitivanjem. dala sam joj broj od jednog geot. biroa pa sam pitala jel ih dobila.
    ne znam kako je toj arhitektici palo na pamet da može izbjeći to ispitivanje, ako je navedeno da ih se za to područje mora imati.
    a ako joj je to već i palo na pamet trebala je odmah to ividjeti i javiti stranci.
    šmučka, baš mi je žao da vas to sad koči.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu ni izborojati koliko mi zareza itd. fali, pa ću samo ispraviti da ividjeti=izvidjeti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel ta izrada geotehničkih elaborata za obiteljske kuće definirana nekim pravilnikom? Jer, u zakonu o gradnji izričito piše da za obiteljsku kuću ne treba geotehnički elaborat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Odgovor

Ne znam sad tocno proceduru oko obiteljskih kuca, ali znam da kad nama to pise ili bilo kakva druga stvar to je zakon. A i u stvarnosti znam da je tako jer znam područja gdje nije dozvoljena gradnja dok se klizište ne sanira mada na oko nista nije otklizalo. Gradnja se odnosi na sve ukljucujuci i komunalne instalacije. Ne mozes dobiti GD ni za sta. E sad mozda je u LD tipfeler. I to je moguce jer oni sprancaju jednu ld preko druge itd. Ja bi pitala referenta kod kojeg je zahtjev za GD.
    Ako zahtjev jos nije podnesen moze se podnijeti kad je sve ostalo gotovo pa se onda napravi nadopuna. S tim da su isto tako interpretacije ferenata razlicite od sobe do sobe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovak, mi to ipak moramo napraviti .
    Raspitala sam se svuda i posvuda, procitala zakone i - nema van.
    Zemlja je na terenu za koji se to mora napravit i greska je zapravo arhitekticina jer je pokusala to izbjec a trebala je znati da ne ide.
    Dobra stvar je da smo uspjeli naci neku firmu koja to radi za 5000 kn :D sto je ipak puno manje od prvotno ponudenih 10-12 tisuca kuna :shock: .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Šmučka, nama to jučer obavili za 4000 kn! A isto je bilo raznih ponuda s vrlo raznolikim brojem nula!
    A i nama je arhitekt to ZABORAVIO reči da napravimo! Kreten.

Mi smo predali papire za građevinsku prije 5 dana, a ovaj elaborat ćemo samo poslije dodati papirima. A za lokacijsku nam nije trebalo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobra stvar je da smo uspjeli naci neku firmu koja to radi za 5000 kn :D sto je ipak puno manje od prvotno ponudenih 10-12 tisuca kuna :shock: .
    :shock: :shock: :shock:
    koje razlike.
    ako su oni koje sam ti ja ponudila 10-12 javi mi da ih ne preporučujem dalje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Možda je razlika u cijeni zato što jedni buše, a drugi ne buše, nego rade napamet. Takav je elaborat onda smo formalnost, da dobiješ papire, ali iz njega nećeš stvarno saznati kakav je teren.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Možda je razlika u cijeni zato što jedni buše, a drugi ne buše, nego rade napamet. Takav je elaborat onda smo formalnost, da dobiješ papire, ali iz njega nećeš stvarno saznati kakav je teren.
    to je i meni palo na pamet, ali nisam sigurna da bi šmučka pristala na to.
    ili ovisi koliko metara u dubinu buše
    :ne znam:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno elaborat

Tweety, u duhu zastite nase struke znas da neki projektanti rade projekte u pol realne cijene i znas kako to na kraju ispadne. Nama je uvijek Conex radio te elaborate. Cijene se ne sijecam ali buduci se zaista radi o ozbiljnjoj stvari ja bi to prepustila ozbiljnoj firmi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam preporučila Geotehnički studio, koji rade za one "velike" za koje radim. Sigurna sam da su za preporučiti.
    U cijene zaista ne bi htjela ulaziti. Da li je 12 000 kuna za jednu rupu od 5 ili 8 m, skupo ili ne, ALI svakako bi se složila da postoje oni koji rade u pola cijene, ali nekvalitetno (u ovom slučaju čitaj neadekvatno).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Conex zna biti i do duplo skuplji od ostalih. Geotehnički studio je za preporučiti, kao i Prizma.
    A cijena zajedno sa elaboratom i prijedlogom temeljenja ide do max (ali max) 100 eura po m'.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tweety, na kraju nisam nazvala ove tvoje jer se MM dogovorio se ovima sto rade za 5000.
    Kod njih toliko kosta jedna busotina, 8 m, ali bez PDVa. Tak da je s racunom ipak skuplje (no nama racun ne treba 8) ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •