opet muž od suzyem
sad sam skužio što ti treba.
snimanje u studiju zahtjeva veliko znanje,trud i poznavanje toga posla,što ja osobno ne mogu reći da imam u malom prstu,ali družio sam se s ljudima koji se time bave pa tako znam nešto i o tome.kao prvo da bi dobila profesionalno rješenje potrebne su ti dvije prostorije jedna za snimanje i miksanje a druga u kojoj se izvodi(pjeva ili svira) a to je tako jer u prostoriji u kojoj je postavljen mikrofon ne smije biti i zvučnik.to je osnova a što se tiče izolacije ta prostorija u kojoj je mikrofon može se izolirati stiroporom od 1-3 cm, spužvom, pa nakon toga piramidalnom spužvom i to je to.fora je u tome što niti jedan studio nije idealno izoliran i upravo zato ne može svatko sjest u svaki studio i snimati.svaki studio ima neke slabe točke i onaj tko radi u njemu upoznat je s njima i ispravlja ih prema iskustvu tokom miksanja. npr ti znaš da u tvojoj sobi bruji na 250 pa ćeš to ignorirati tokom izvedbe da bi dobro zvučalo na snimki.problem je ako se to ponavlja na više frekvencijskih područja pa se ne možeš snaći u uštimavanju.zato se u studijima nikada u jednoj prostoriji ne snimaju dva instrumenta od jednom jer pri preklapanju frekvencijskih područja dobivaš snimljeno brujanje dva instrumenta pa ga ne možeš zamaskirati jer se gubi puno na kvaliteti snimke . da ti puno ne pametujem vjerovatno ti i sama znaš veći dio ovog što ja ovdje pišem ali ja ne znam koliko ti znaš pa ZATO krećem od osnove.nadam se da ti je bar nešto pomoglo.
POZDRAV