Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Tko ima odzračnu sušilicu?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Tko ima odzračnu sušilicu?

Evo u nabavci smo sušilice. Gledali po dućanima, uspoređivali kondenzacijske i odzračne.... razlika u cijeni je velika, i uostalom imamo mjesto gdje bi provukli cijev... Uglavnom, prodavač (ujedno i vlasnik) nam je rekao da odzračna niš ne valja, da ju je on imao i na kraju bacio, te nam preporučio neku kondenzacijsku (puno skuplju). Na moje pitanje zašto ne valja, bla, bla, na kraju nije niš rekao. Imam dojam da nam je samo pokušao uvaliti skuplju ili?

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam odzračnu, i moja je najbolja prijateljica od prvog dana kad je ušla u kuću.

uzela sam Gorenjev najjeftiniji i najjednostavniji model, jer ga trebam za jednu svrhu

meni se kondenzacijska, osim što je skuplja, činila i kompliciranija :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kakva je odzračna. ona koja ne skuplja u posudiu?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa,kondenzacijska ti je u svakom slučaju bolja.Ne znam ti sad točno reći,nema mi mm doma,kad dođe pitam ga pa ti i razloge napišem.
    I ja imam najjeftiniju Gorenje,nemam prigovora.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislim mene glupe,mislila sam reći da je odzračna bolja

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svima, Bobaibeba ajd please pitaj muža da malo objasni. Mislim, skužila sam da prodavač lupa bez veze, onda sam probala naći na netu, međutim, bez uspjeha...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam kondenzacijsku Gorenje,samo zato što nismo imali gdje u starom stanu sprovesti cijev.Od kondenzacijske ti se nakuplja jako puno vlage u kupaoni.Ja jedva čekam da moja crkne i da nabavim odzračnu.

Glasam za odzračnu!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja imam odrzračnu od candya i super sam zadovoljna, jedino moraš imat takav prostor u kojem ti cijev može izaći van unutar cca. dva metra (jer je ne smiješ produžavati). Mi smo to riješili tako da smo izbušili rupu u zidu, prouvkli cijev, zažbukali i izvana stavili one plastične rešetke da nam ništa ne može uletit unutra.
    nema razlike u kvaliteti, to te samo prodavač pokušava navuć da daš više para

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ta odzračna što smo gledali košta oko 1600 kn, a kondenzacijska oko 3000 kn! Marka je Gorenje. Najviše me zanima, pošto je tolika razlika u cijeni, kako odzračna suši? Jel postoji neka caka jer je tak jeftina ili su te odzračne stvarno tako jeftinije?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja imam odzračnu, šest godina radi super, neki najjednostavniji model Končar

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Imam najjednostavniji model Gorenje kondenzacijske sušilice. Cijena joj je bila između 2300 -2500 kn ne sijećam se više. Prezadovoljna sam njome.

Sušilica boravi u kuhinji i ne pravi nikakvu vlagu, uredno izlijem vodu iz posude nakon sušenja i ne razbijam glavu kuda sa cijevi za odzračivanje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odzračna, Zanussi.
    Postoji dobar razlog u korist odzračnima, a nije samo primjetno niža cijena: vlakna pomoću odvodnog crijeva odlaze van iz kuće.

Moja je stakirana na perilicu i tako zauzima jako malo mjesta.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam onu koja skuplja vodu - kondenzacijsku, valjda.
    najobicniju,najjeftiniju gorenje i za sada sam jako zadovoljna- posusi sve i posteno mi zgrije kupaonicu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja kupila prije dva mjeseca odzračnu. Electroluxovu. Inače ne volim Electrolux ali ona je jedina od meni zanimljivih imala senzor vlage. To jest ona gasi kad joj kažem što hoću, za peglanje, za ormar... tratarata... nekih pet-šest programa, a sve ove ostale odzračne tipa Bosch i još neke su imale na minute. E pa da ne bi ja istraživala koliko čemu treba ja kupila ovu.

I zadovoljna sam! Koštala oko 2100kn.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    Ja kupila prije dva mjeseca odzračnu. Electroluxovu. Inače ne volim Electrolux ali ona je jedina od meni zanimljivih imala senzor vlage. To jest ona gasi kad joj kažem što hoću, za peglanje, za ormar... tratarata... nekih pet-šest programa, a sve ove ostale odzračne tipa Bosch i još neke su imale na minute. E pa da ne bi ja istraživala koliko čemu treba ja kupila ovu.

I zadovoljna sam! Koštala oko 2100kn.
    I ja imam tu elektroluxovu odzračnu i dobra je. Odzračna troši manje struje od kondenzacijske, manje zagrijava prostoriju u kojoj se nalazi,manje košta i ne moraš izlijevati vodu van. Uzmi odzračnu ako imaš gdje provesti cijev.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prednost kondenzacijeske je jedino u tome što nema cijevi. A sve ostalo ide u prilog odzračnoj. Cijena, potrošnja, vrijeme rada (odzračna u prosjeku radi 10÷20% manje vremana od kondenzacijske), na moraš prazniti posudu, čistiti kondenzator i sl...
    Ja ima kondenzacijsku (radi cijevi) i nisam primjetila vlagu. Kad je uključena jednostavno odklopim prozor i to je to.
    Ja svojom zadovoljna, bez obzira što je kondenzacijska.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja imam i jednu i drugu. prvo sam imala odzracnu jer nisam imala love za kondenzacijsku i sad kad smo se preselili mjesto za susilicu je bez mogucnosti odvoda zraka i kupili smo kondenzacijsku. izmislila sam mjesto za odzracnu i kondenzacijsku izbacila iz upotrebe. zalim svaku kunu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imam odzračnu ... osobno mi je puno bolja od kondenzacijske koju ima moja mama i koju sam prethodno koristila.
    Electrolux - vrlo jednostavna, par programa, onaj kolut s podešavanjem minuta...ma divota! A bubanj velik...mislim da stane 5-6 kg veša...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svima! Imamo mjesto za cijev, jedino me to zanimalo, jel suši dobro kao i kondenzacijska. Bacamo se u kupovinu! 8)

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

E dok ja pitam mm-a pa dok on odgovori....odzračna brže suši,dakle manje radi i manje stroši struje,jer vlaga bolje bježi iz nje Ali vidim da si odlučila.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svejedno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Dajte mi pojasnite: dakle za kondenzacijsku ne treba nikakav odvod, od prikljucka dakle samo struja?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mdaaa... trebaš samo kičmatrans kada kipaš kondenzat van, a hoće imati nešto manji bubanj zbog silnih tripica za kondenzaciju, jako griju prostor u kojem se nalaze pa treba pojačana ventilacija, otpuštaju nešto više prašine i troše više struje. I više koštaju. Svakako najbolji izbor ako nemaš mogućnost postaviti odzračno crijevo.
    Generalna zdravstvena uputa je ne koristiti zrak iz sušilice za grijanje (ili ovlaživanje) prostora jer je zasićen prašinom.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi imamo tu odzračnu, gorenje, bila na akciji za gotovinu 1700 kn, prije godinu i pol, doduše. Imamo ju u podrumu pa nam cijev ne smeta.
    Ja sam super zadovoljna :D
    Robicu u većini slučajeva ni ne peglam. Malo nam je račun za struju porastao, ali manje posla oko svega.
    Pliš izgleda kao nov! Sušimo i igračke, odnosno medvjediće i sve što se pere.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da ne započinjem novi topic, nastavit ću ovdje.
    Danas će nam montirati sušilicu, odzračnu, Gorenjku. Jako se guštamo na sve moguće prednosti sušenja u njoj -manje peglanja, zbogom mukama po prostiranju, kvačicama, micanju s balkona u slučaju kiše... ALI na jednom drugom topicu ( http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=su%9Ailica) sam upravo pročitala da sušilice zanju biti zeznuta stvar i uništiti veš, pa mi je oduševljenje naglo splasnulo. Vidim da neki pišu da im se veš još više zgužva, dok drugi uopće ne peglaju.
    Ništa mi više nije jasno, pa vas molim još par iskustava za mene početnika. Na što da posebno obratimo pažnju kod prvog sušenja?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

price oko previse se zguzvalo su jedino jer ljudi nisu se usavrsili u susenju. evo ja ti nemam susilicu kao poseban uredjaj, vec kombiniranu. ako natrpam pun bubanj, naravno da mi je nakon susenje ves zguzvan, i ako se presusi, takodjer dodjem na tu opciju. ti ces imati veliki bubanj, pa mogucnost jako zguzvane robe je kod tebe mala, gotovo nikakva. uostalom vrlo brzo ces sama doci do toga koliko dugo nesto susiti. vec sam jednom, na nekom drugom topicu o susilicama rekla, kad se sprijateljis s njom i upoznas je postat ce ti jedna od tri meni najdraze prijateljice u kuci (perilica sudja i vesa su druge dvije). e sad o upropastenoj robi mogu samo reci. je da ti neke stvari tipa majice od pamuka ili rucnici nece trajati 10-15 godina, ali valjda ces moci sebi dopustiti radost kupovine nove majice ili rucnika s vremena na vrijeme . ja naime u tome uziva. a mekoca stvari koja se osusi u susulici je nevjerojatna.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da zaboravih napisati, izbjegavanje peglanja je najbolje ako izvadis ves iz susilice dok je jos topal, malo ga protreses i slozis. i to ti je peglanje

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    kad se sprijateljis s njom i upoznas je postat ce ti jedna od tri meni najdraze prijateljice u kuci (perilica sudja i vesa su druge dvije)
    Držim te za riječ! Trenutno mi je treći best friend (osim ovih koje si ti spomenula) gospon pekač za kruh. Vidjet ćemo hoće li ga sušilica prešišati.

Hvala na odgovoru.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Tko ima odzračnu sušilicu?

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Imam dojam da nam je samo pokušao uvaliti skuplju ili?
    Intuicija te dobro služi. Kondenzacijske su samo lošija opcija kad ne postoji mogućnost odzračivanja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

HA! Sad sam skontao. Ovo je već stara stvar.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naša Končareva odzračna radi već nekih 10-tak godina bez greške.
    Ne bih ju dala ni za koje blago

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S tugom izvještavam da nam veš nije ni približno ispeglan. Ne gine mi daljnje druženje s peglom.
    Inače, naša sušilica je neki totalno jednostavni model- nema programe, samo jedan kotač s minutama. Temperatura se ne može podešavati, samo minutaža. Izgleda da je speglano rublje iz sušilice samo za sretnike koji su se, za razliku od nas, prije kupovine informirali i kupili sušilicu s tom mogućnošću.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi imamo odzračnu Gorenje i kad smo kupovali svi su nam trgovci rekli da je ona bolja iako je kondenzacijska skuplja.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imamo kondenzacijsku Gorenje sa senzorom za vlagu, već oko 8 godina. prezadovoljni. stoji na perilici rublja. vodu iz spremnika koristim za peglu. ne mogu zamisliti život bez nje. naravno da ne smije svo rublje u nju, jer će se stisnut, zato pazim na etikete, a kad kupujem nešto što ne smije u sušilicu kupim broj veće. moja sestra ima kombinaciju 2 u 1, ali to je nešto sasvim drugo i mislim da se ne može usporediti s odvojenim uređajima. ona rijetko koristi opciju sušenja, jer joj je komplicirano (vjerojatno se čovjek navikne s vremenom). kad smo je kupovali sugerirali su nam da je bolja kondenzacijska, ali nama je jedino ona i dolazila u obzir jer nemamo mogućnost odvoda. e da, ne vlaži kupaonicu, malo je zagrije, ali ionako ostavim poluotvorena vrata dok radi (nemamo prozor). peglam samo košulje, a i to je upola brže nego nakon klasičnog sušenja (ljeti je ne koristim, sušim na stalku, iz ekoloških razloga).
    e da, u ovih 8-9 godina nikad ni jedan popravak, izgleda mi kao nova

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imamo Gorenje odzračnu (po preporuci) i mislim da je to/ona najvažnija sporedna stvar na svijetu. (spomenik onome tko ju je smislio).
    radi bez prestanka, nekada i više puta dnevno skoro dvije godine bez kvara, donedavno.
    MM-u se žurilo, oprao tenisice i ubacio ih u sušilicu. par puta se u toku sušenja otvorila vratašca od silnog udaranja tenisica, a onda suška riknula usred misije. Pok'o remen, a kako i ne bi. I ja sam skoro kad sam vidjela što mu je palo napamet. :shock:
    Olakotna okolnost (MM-u) je što je novi remen bio jeftnin i self zamjenjiv (mislim nije trebalo zvati ovlaštenog majstora).
    Sad ipak pazimo šta u nju stavljamo.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Linda ovisi kakav ti je veš kad izađe iz perilice... mi smo kod kuće imali odzračnu sušilicu i neku prethisorijsku veš mašinu koja nije imala jaku centrifugu i nakon sušilice majice i rifle samo izvučem i nosim, ali bitno je da se izvadi čim stane sušilica i da se nije možda presušilo.
    a sad u stanu imam kondenzacijsku koju bi preporučila samo ako nemate mogućnost odzračne, jer mi nekako cijeli proces sušenja duže traje(ugrije kupaonu bez pare, jednom je zaparilo, ali sam ja krivo okrenila neki filter)
    i još imam neku mašinu koja ima velik broj obrtaja i veš mi je zgužvan, tako da mu ni sušilica ne pomaže. a sve što je ne zgužvano znači da je osjetljivo i nije za sušilicu....

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja mislim da je problem u veš mašini. Inače, imamo jako dobru mašinu, odlično pere i ima jako veliki broj obrtaja, pa izađe veš prilično zgužvan. Bez obzira na to što svaki komad dobro istresem i lijepo složim, vadim čim je suh, pazim da se ne presuši, poravnam rukama... ipak je sve za peglati.
    Sinoć sam dva sata peglala, izludila sam. Nakupilo mi se veša od skoro cijelog tjedna + posteljina + presvlake za stolce i nikad kraja.

Navečer prije spavanja, mazimo se Megica i ja i pitam je da li je ona sretno dijete i da li bi htjela nešto promijeniti u svom malom životu životu, a kaže ona "Htjela bih da više nikad ne peglaš". Mišica moja .

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na žalost, ja imam kondenzacijsku, jer nisam kamo imala izvući cijev.

odzračne troše manje struje, brže suše...u svemu su povoljnije.

A također, trebalo bi imati mašinu sa barem 100 okretaja centrifuge.
    Moja ima 500 i mašinu veša sušim preko 2 sata

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja ne kuzim kak vam je ves zguzvan od puno okretaja centrifuge?

ja imam 1200 makar obicno ostavljam na 1000 i nikad mi nije zguzvan. Onda ga samo ubacim u susilicu (odzracna electrolux, zaakon je) i kad je gotov samo slozim - jedino sta peglam su kosulje (njih ne ubacujem u susilicu)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jel imaš poseban program za peglanje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za odzracnu samo trebas prozor ili rupu da tu paru odvedes van, ostalo je isto

mi sad imamo najjeftiniju mogucu indesit od 7 kg. ronda ko divlja ali susi super (kondenzacijsku,ali stvarno ti nema veze ako imas kud sa parom)

hoover ima od 8 kg, ta nam je sljedeca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@ linda, moguce je da ti je ves zguzvan ako prepunis vesmasinu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Jel imaš poseban program za peglanje?
    nemam, mogu samo namjestit vrijeme susenja i to je to (ja to onako od oka, ovisno koliko imam stvari i dal su deblje ili tanje)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

linda, ma sve ce bitri OK, vec sam ti rekla dok se vas dvije uhodate, bit ce te najbolje frendice i ostvarit ce se megina zelja. nemoj se obeshrabriti i pokusavaj dalje i s vremenom ces zaboraviti na peglu

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja potpisujem ostale vezano sa savjetima, da se ne prepunjava bubanj,i da se veš ne presuši,pa se onda zbilja slaganjem manje treba peglati.A možda si ti Linda perfekcionist za veš,pa voliš kad je sve savrešno ispeglano .ja isto više colim sve to iz sušilice još malo prepeglati,osim ručnika.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imam par godina vec kondens susilicu i meni je o.k. vodu koja se skupi koristim za peglanje a ima sve programe tako da mogu u njoj skoro pa sve susiti
    a cula sam da odzracna trosi manje struje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure koje ste sad friško kupovale odzračne sušilice gdje se mogu kupiti najjeftinije sušilice?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo našu u Pevecu, oko 1500 kn, odzračna, Gorenje.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidim da moj topic na istu temu nema odaziva, pa ću ovdje postaviti pitanje koje me najviše muči: Koliko odzračne sušilice griju prostor? Ideja mi je da ju stavim u špajzu, ali mi ne bi baš trebalo grijanje tamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •