Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: C vitamin za bebe

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno C vitamin za bebe

Patrik se malo razbolio pa sam mu htjela dati nekakav c vitamin za bebe, ali kaže mi pedijatrica pošto on isključivo doji da ga onda ne može dobiti jer se taj c vitamin daje sa čajem. Zašto ja to ne bi mogla dati sa svojim mlijekom? Jel netko probao i uspio, u ljekarni su mi isto rekli da bi bilo prekiselo. I jel bi možda bilo korisnije da mu samo za davanje c vitamina ipak dam malo čaja?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam ništa o c vitaminu ali ne kužim; ako bi bilo prekiselo sa mlijekom onda bi valjda bilo i sa čajem :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Patrik je premali da bi ti eksperimentirala s C vitaminom. Popij ga ti s cajem, a dijete i dalje iskljucivo doji jer je to za njega najbolje. Zapravo sve dobro radis, samo tako nastavi!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sa c vitaminom se nema što experimentirati jer nema nikakvih štetnih nuspojava i za njega se ne može biti ni premali ni preveliki.
    dorotea, kupi u apoteci običnu askorbinsku kiselinu i pij ju ti rastopljenu u vodi, soku, ... oko 1g ti je dosta, dnevno...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    ne znam ništa o c vitaminu ali ne kužim; ako bi bilo prekiselo sa mlijekom onda bi valjda bilo i sa čajem :?
    upravo to i meni nije jasno :?

a jel se c vitamin izluči kroz moje mlijeko? nemojte mi se samo smijati ako je ovo blesavo pitanje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da. samo, naravno, ne cijela količina koju uzmeš.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dorotea, tvoje mlijeko ja najbolji "preparat" za podizanje imuniteta. ne treba mu ništa više, pa on ima samo tri mjeseca.
    ako je kiselo, pretpostavljam da bi oštetilo tu nježnu sluznicu crijeva i želuca.
    ništa njemu ne treba za sada.
    uostalom, vitamin c je puno bolje uzimati preventivno, tako da sada ionako ne bi bilo neke vajde.

ti možeš piti i 1000mg dnevno.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hvala cure evo krknila ja 1000mg

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa
    sa c vitaminom se nema što experimentirati jer nema nikakvih štetnih nuspojava i za njega se ne može biti ni premali ni preveliki.
    dorotea, kupi u apoteci običnu askorbinsku kiselinu i pij ju ti rastopljenu u vodi, soku, ... oko 1g ti je dosta, dnevno...
    Dijete može imati proljevastu stolicu, koja zbog kiseline jako nagriza kožu. Moguće su i alergijske reakcije. Tako da ja na svoju ruku ne bih davala djetetu.

Ti slobodno možeš uzimati 1000mg dnevno, ali u više navrata. Ako uzmeš 1g odjednom, manji dio se iskoristi (onoliko koliko organizam može u tom trenutku iskoristiti), a ostatak se izlučuje mokraćom. Zato je bolje uzeti 2x500mg.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

martina, hvala na stručnim savjetima! skroz sam zaboravila na vrijeme otpuštanja...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hvala martina

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slatka ti je slikica bebe, izgleda kao da puže!
    da staviš c-vitamin u mlijeko, nastao bi vjerojatno sir.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja beba je imala 11 dana kad mi je pedijatar dao vitamin c da mu dajem svaki dan.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja beba je imala 11 dana kad mi je pedijatar dao vitamin c da mu dajem svaki dan.
    kak je to podnosio?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da staviš c-vitamin u mlijeko, nastao bi vjerojatno sir
    to sam i ja mislila pa probah otopiti 50mg C-vit u 1,5 dL mlijeka - i nis se nije dogodilo

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    kak je to podnosio?
    Pa nisam primjetila da ne podnosi, ali kako je ubrzo ozdravio, odlucila sam mu ne davati vise. Otada se nije razbolio!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moja je kao imala manjak željeza, a dojena je, ja nikad nisam imala problema sa željezom, nalaz nisam vidla, pa je uz željezo pila i vit C. Mrvila sam ga i miješala s mlijekom pa dala na žličicu. I bilo je ok.
    Onda sam sebi kupila Bio C 500 od dietpharma, jer se on kao oslobađa 24 sata. Jer vit C se nešto potroši, a ostalo se izluči, dakle uzaludno je 1000 mg piti odjednom.
    I bilo je ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •