Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako reagirate kad vas napadnu zbog ponašanja vašeg djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Kako reagirate kad vas napadnu zbog ponašanja vašeg djeteta

Ovako je bilo:
    Krenula sam vidjeti što ima u Lidlu i sa mnom je išao moj četverogodišnji sin Josip i njegov 12-godišnji rođak
    Gurala sam kolica i razgledavala što ima.Dosta sam zadovoljna s tim kako mi se sin ponaša u kupovini,sve se možemo lijepo dogovoriti i stvarno nije jedno od one djece što se bacaju po podu u dućanu.Voli mi i pomagati u kupovini,slagati stvari u kolica i sl.
    Taj dan je bila malo drugačija situacija jer je Filip(rođak)stalno lagano kurio vatricu nagovarajući potiho Josipa:daj mami reci da kupi ovo...daj joj reci da ti kupi ono...Kako se radilo o skupim igračkama naravno da sam ga odbila i rastužio se.Uz sve to me živciralo što mi je Filip stalno tužakao maloga(kao Josip je dirao ovo i ono)a ako išta mrzim onda je to tužakanje.
    Josip mi je ostao iza leđa i plakao a Filip me povukao za rukav i opet počeo:Josip je....a ja sam ga prekinula:Filipe ne zanima me Josipa prepusti meni!
    Na to me neka žena napala ovim riječima:E pa gospođo mislim da bi vas trebalo zanimati što vam dijete radi u dućanu!Ne mogu vjerovati što sve ljudi dopuštaju svojoj djeci!
    O čemu se radilo:mali se nadurio,zasuzio i nogicom udario veliku vreću pseće hrane na najdonjoj polici(stvarno se ništa nije dogodilo ni oštetilo,a bome ni čulo)
    Ženi sam odgovorila :Nisam vas tražila savjet,molim vas da se ne miješate! i produžila dalje.

A sad ja vas pitam:jesam li je stvarno bila toliko nemarna i otkud drugim ljudima pravo zbog ponašanja mog djeteta koje ipak ima samo 4 godine tako me grubo pozivati na red?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljudi se vrlo rado vole praviti pametni dijeleci savjete, osobito na mjestima koja su ionako po difoltu stresna za djecu. Nemoj to uopce uzimati k srcu. A prema babi si bila i preljubazna.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja svoje dijete sama opomenem, ako mislim da je nešto loše učinio. Komentare drugih prihvaćam ako se npr. radi o prodavačici ili o nekom sličnom tko diktira pravila na određenom mjestu. An passant komentare nekih ljudi, uglavnom netolerantnih prema djeci ne uzimam u obzir. Na ovakva mjesta, koja zahtijevaju puno strpljivosti od djece i koja ih mame ponudom, ne vodim dijete.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poznate su mi te situacije kad starije dijete smišljeno potkuruje mlađe, a to starije još nije tvoje dijete, nije prošao tvoj odgoj da možeš biti odgovorna i za njegove postupke, a tvoj maleni je još dovoljno mali da ga takve smišljene provokacije frustriraju...
    A što se gđe u dućanu tiče, ja bih joj odgovorila jednako.
    Za takvu drskost nepoznate, strane osobe po pitanju odgoja s ulice već dugo nisam čula.
    Mislim da je stvarno ili preglupa ili prehrabra kad si je dozvolila, neizravno upletena u slučaj, dijeliti odgojne kritike.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To i jest praktično rješenje i meni bi tako bilo zaista najlakše,ali ponekad stvarno nemam izbora i moram djecu voditi sa sobom.

Ono što me živcira je ta licemjernost okoline;gorljiva sam protivnica fizičkog kažnjavanja i moja djeca NE ZNAJU za batine,ali da sam stala i malog počupala ili pecnula onda bih od okoline naišla na odobravanje a ovako me pozivaju na red da ne znam odgajati svoje dijete.Grozno.

A ovo nam je inače prva neumjesna stvar koju je napravio u svoje četiri godine što se ponašanja u dućanu tiče.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mrzim takve situacije i skroz se razbjesnim kada netko meni ili djetetu prigovara. Nije mi ni važno da li je u pravu. Uglavnom se toliko razljutim da ništa ne uspjem reći, a poslije me dugo proganja - trebala sam reći ovo ili ono. Ne snalazim se u takvim situacijama.
    Mislim da si ti super odgovorila toj babi.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je super kako se na ovakvim topicima svi zgrazavaju kako se netko usudio nesto primijetiti o odgoju ili slicno, a kad se otvori topic o 'neodgovornim' mamama, onda se pise kako treba komentirati ako se s necim ne slazemo, pa bio to smoki ili sesiric za sunce...

Ja mislim o oba slucaja isto - ne mijesam se nikom, a ne bih voljela ni da se meni neko mijesa. Doduse, ne bih ni dopustila da dijete radi ista neprimjereno, ili ga ne bih vodila tamo gdje ne mogu biti sigurna u to. Zena ima pravo komentirati, to joj nitko ne moze zabraniti - ali joj uvijek mozes i vratiti kao sto si i napravila...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se sa summer. Ja komentiram samo kad neko tuče dijete ili ga ugrožava (npr., kao što sam neki dan vidjela DVOJE djece od 2,3 godine na prednjem sjedalu :shock: :shock: ). U ostalo se ne petljam, a meni se rijetko tko usudi petljati...Jezičava sam i gadno spuštam.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

summer, rekla ti na glas što misliš ili prešutjela, činjenica je da imaš svoje mišljenje. Gospođa u dućanu ga je izrekla. Ti bi ga prešutjela, ja sam ga izrekla ovdje, (da mislim da se gospođu to ne tiče) ali ne bih komentirala na licu mjesta. No, možemo o tome razgovarati, zar ne ?
    Da se dogodi neki teži nemar koji bi mogao dovesti do teških poslijedica po dijete - reagirala bih tako da bih zvala policiju (tiče se situacija poput ostavljanja djeteta u autu dok roditelj šopingira).
    A to što tuđe dijete jede smoki, nije mi mjerodavan primjer za pomoć u odgoju sa strane. Trebala bi pratiti tko daje kontradiktorne izjave pa ga zaskakati, a jelo tuđe dijete smoki ili kiki, to je stvar njegove mame. Moja je stvar da je opomenem ako vidim da joj dijete grize žicu - pa da se ne uguši.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Niti ja ne komentiram druge , niti kome namečem svoje mišljenje, pa ne želim ni da netko to radi meni (mojoj djeci).

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Jezičava sam i gadno spuštam.
    takva bi i ja ponekad htjela biti al mi neide pa neide!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam bila tip koji se crvenio i pokunjio sve u šesnaest kad bi mi netko nešto neugodno kazao.
    Poradila sam na tome i ako mi netko digne tlak ne odšutim.E sad,naravno kad poslije premećem po glavu što sam rekla naravno da mi napamet padne još deset boljih odgovora.

Uvijek sam mislila:ja sam miroljubiva po prirodi,nikoga ne diram i ne smetam pa neće nitko ni mene.Šipak.Ljudi su zajedljivi i vole gledati tuđa posla.Imala sam par situacija kada su ljudi koje ne poznajem bili bezobrazni prema meni;moja prva takva situacija bila je kad sam tri tjedna prije poroda čelala red na blagajni u šoping centru (nitko me nije pustio ali nisam to tako ni gledala,samo sam čekala svoj red) a neka bahata baba se sa punim kolicima ušetala ravno ispred mene u red(ne znam šta je mislila da ja tamo radim-prodajem zjake,možda)i onda sam prvi put stvarno oštro reagirala.I vjerujte odonda mi se nitko više neće ubaciti u red a da ja to odšutim.
    Primjetila sam također da ako reagiram da sam poslije nekako mirnija(inače bi uvijek žalila zašto sam se dala maltretirati)

Odonda regiram na finjaka,ali otrovno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Eci prvotno napisa
    Niti ja ne komentiram druge , niti kome namečem svoje mišljenje, pa ne želim ni da netko to radi meni (mojoj djeci).
    I ja tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •