Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: osip

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno osip

Osip je zamijećen sinoć, do sada se još nije povukao. Uglavnom je zahvaćen trup (penje se malo i po vratu), ali ne kompletno nego više kao lokalizirano. Nema temperaturu, ponašanje uobičajeno. Nije jeo nikakve nove namirnice, ali ipak sumnjamo na alergijsku reakciju, tj. da je preko mlijeka reagirao na nešto što sam ja pojela. E sada, ja razmišljam što sam (njemu novo) jela zadnjih dana i odmah sam pomislila na orahe. Kolači su ih bili puni a ja se prejedala. Je li to moguće? Što sada - ići kod liječnika ili čekati i promatrati dalje? Ima li netko sličnih iskustava?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prošli tjedan se i Sven osuo. Urtikarija. Nije jeo ništa novo, nisam promijenila prašak za veš, šampon, kupku, ništa. Dobili smo Claritine sirup ali ga nije htio piti. Izbacila sam sve slatkiše, kupam ga samo sa vodom i izbacila sam omekšivač (iako ga ionako rijetko stavljam). Osip se skoro skroz povukao, jedino su ostale još sitne krastice od grebanja.
    Njemu ovo nije prva urtikarija. Imao je jednu prije godinu i pol koja je trajala preko pola godine. Nije bio jaki osip ali stalno je bio mjestimično prisutan. Sve živo smo isprobali izbacivati, bili kod dermatologa (našli mu uz to i svrab), ali nikako nije prolazilo. Nakon operacije se 2 mjeseca nije kupao (zbog nefrostome) i osip se povukao. Prvi put kada smo ga opet okupali se osuo. Tek tada smo skuili da je alergičan na maslinovo ulje koje bi mu kapnula (par kapi) u vodu. Zanimljivo je to što sam maslinovo ulje stavljala u vodu skoro od njegovog rođenja i tek tada je postao alergičan (nakon 2,5 godine). Tko bi pomislio da je od toga :/
    Uglavnom, izbacili maslinovo i do sada se urtikarija nije ponovila. Sada isto nemam pojma od čega je. Bitno da se povukla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •