Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: imate li "sistem" korištenja pelena?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno imate li "sistem" korištenja pelena?

gledam vaše slikice i primjećujem da su vam pelene složene po ladicama i sl.
    pa se mislim kako ja tako ne bih mogla, tj. ne bih znala kad koju koristiti

naime, što
    ja jako pazim da pelene koristimo ravnomjerno, neovisno o tome koje su mi draže, čak mi je one draže i žao češće koristiti da se manje habaju
    pelene mi sve stoje jedna na drugoj tako da imam visoki stup pelena (uska polica pa se ne sruše) i one friško oprane uvijek mećem na dno
    čak kod slaganja pelena sa sušila pazim da mi ne idu 2 AIO, ili 2 frotirne ili 2 fb jedna za drugom, ma meni je to gušt kombinirati
    čak i uloške tako naizmjenice kombiniram, jedan veći, jedan manji...

noćne mi stoje u drugoj ladici i koristim ih po istom principu i isto pazim da mi idu flanelasta i frotirna naizmjenice

samo što mi koncepciju sabotira mm koji uzme onu koja mu se sviđa, čak i kad nije na redu pa ga zezam kad skužim
    ok, i ja napravim iznimku ako idemo vani pa pelenu prilagodim situaciji

znam, znam

ima li još pacijenata?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto svjeze oprane stavljam na dno stupa. Ali, kad uzimam pelenu uvijek biram. Npr. imam neke koje preferiram za noc, imam neke koje preferiram kad idemo van, imam neke koje mi se u momentu ne koristi jer mi se cine pretanke itd. cini se da imam previse izbora. 8)

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se nadopunim, i ja uzmem neku tanju preko reda kad očekujem kakanje ubrzo i sl.

sad kad sam to sve stavila "na papir" vidim da ipak nisam tako dosljedna kako sam se pribojavala

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja imam fitted u jednoj ladici (noćne na hrpici), pocket u drugoj, AIO u trećoj, a covere i slabokorištene u četvrtoj - kod svakog presvalčenja biram prema trenutnom raspoloženju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zamisli tek problema sa skroz malim bebama....nikad ne znas koju ce ukakati. I onda bas uvijek ukaka neku super finu...
    Sjecam se da sam ja imala neku takvu foru s poplini ultra fit pelenom. jednom jedinom od flanela koju imam. I svaki, ali bas svaki put kad bi stavili tu pelenu, znam sta slijedi...Kaze mm telepatija s kakanjcima.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kad bih znala u koje će doba kakati - koristila bih papiriće, ovako nemam pojma

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    ja sam rekla "kad očekujemo", nisam rekla da i pogodimo

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pacijent, još jedan. Ako ih ne sušim u sušilici uvijek kombiniram kvačice iste boje. Nikad mi ne smije biti jedna kvačica sama Veli mi frendica da su mi kvačice ko vojnici. Ko klinku me užasno nerviralo kaj moja mama nije pazila na to

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sram bilo onoga tko štipa pelene kvačicama kako vam nije žao to se samo lijepo prebaci preko štrika!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nemam kvacice pa nastojim slicno spariti sa slicnim ili istim kad pelene redam po radijatorima. Evo bas gledam kako sam glupo ubacila jednu Kushies medju popolini pelene. A imala sam mjesto za nju na drugom radijatoru.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dakle, stvarno

ja pazim čak i da robu vadim iz mašine po veličini kako bi ju mogla uredno rastirati od najvećih komada prema čarapama

a tako i pelene, najprije one sa jezičinama (sb i kushies) pa tako redom
    štipam ih za čičak

jedino ne pazim na boju kvačica, ali na jačinu da, za deblje pelene idu jače da mi ih vjetar slučajno ne odnese

jel ja to imam previše vremena?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fakat ste ludilo...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    ...jedino ne pazim na boju kvačica
    ...
    sram te bilo, pa to je najvažnije!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Što na ovo reći...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a jel vi na štriku prvo stavite plahtu ili ručnike,pa onda gaće,da ih susjedi ne gledaju=
    ne klasični štrik,nego sa više prečki?

ja vješam sve kako mi dođe.....

jedino platnene uloške stavim ,na unitarnju prečku

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni na štriku sve mora biti i simetrično i proporcionalno. veš vješam od večeg prema manjem, a pelene: u prvi red stavim 3 pelene, pa je jedan red prazan, pa u drugi stavim dvije pelene, tako da se vizualno popune rupe od one tri pelene, pa onda opet red prazan, pa tri pelene, tako da se popune rupe vizualne od dvije pelene....... a između stavljam gaze

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jao ,koje ste vi teorije razvile...ne mogu vjerovati..
    mislim da anjica ima najbolji model vješanja
    mi za sada sušimo samo na sušilu unutra, a kissaluvs idu na radijator jer ne mogu dočekati da
    se osuše... ostale se suše prirodno
    mi smo tek kratko u društvu sa pelenama,ali i ja nešto slično
    radim...pokušavam kissaluvs pelenice štediti,ali nekako mi ne ide jer su mi one najbolje pa
    ih koristim stalno.
    mm, se oko toga ne petlja tako da tu nemam problema...
    mi nemamo tako puno za birati,ali isto kao i većina. sandy su nam za noć ili kissaluvs ili
    čak i kamaris sa ME coverom.
    za dan, što uhvatim.
    AIo smo jednom koristili i to kada smo išli kod doktorice. i kad joj je skinula pelenu imala
    je žena što vidjeti (ispraznila se sve u šesnaest ), ali nije skužila da je to pelena
    pa je svejedno pitala koristi li ona pampers.
    da, sa malom bebom ne znaš kad će kakati. kako mi je bilo žao te sniježno bijele ME AIO
    pelene

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uvijek pazim da ih slazem po vrsti... uloske isto
    I moram ih stipat kvacicama jer kad ih prebacim onako duuugo se suse. A cekana, onaj strik sa pelenama i prsutima... morale su bit kvacice
    Prije sam pazila i na boju kvacica, ali vise nemam vremena
    I da, uvijek mi je zao kad se pokaka u finuu pelenu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj red sonja prvotno napisa
    A cekana, onaj strik sa pelenama i prsutima... morale su bit kvacice
    To je bilo iz vremena dok se još nisam obratila

Ok. Ja sve sušim u sušilici do pola i onda još samo malo prebacima na štrik, naravno da na zraku trebaju kvačice, ali ne bih nikome dopustila da mi štipa pelene, to moram JA

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Fakat ste ludilo...
    fakat

koristim zbrdazdola, ne pazim na kvacice, nemam nocne i dnevne, ne slazem nego uguram u ladicu...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A kaj je najbolje, uopće nisam picajzla, radni stol i polica su mi uvijek u neredu, točnije kaosu. Ali veš i kvačice...
    8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jos kad bih docekala da mi netko drugi stipa ikakav ves... Imala bih ja vremena i za boju kvacica

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    A kaj je najbolje, uopće nisam picajzla, radni stol i polica su mi uvijek u neredu, točnije kaosu. Ali veš i kvačice...
    Potpisujem! I ne samo radni stol i polica, nego još svašta ponešto...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ceki prvotno napisa
    ali ne bih nikome dopustila da mi štipa pelene, to moram JA
    potpisujem od A do Ž, to mi je jaaako bolna točka, mama mi se nudila da mi povješa pelene, kad sam vidjela kako ih je složila :shock: , morala sam ih sve skinuti i ispočetka slagati

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja upravo one koje najviše volim stalno i koristim. Ne vidim razloga zašto bi ih štedila. Ma dok traju traju. Nemam ih baš tako previše, pa i ostale uvijek dođu na red.
    Što se tiče kakanja, uopće mi nije bed ako se pokaka u neku novu ili "finu" pelenu, pa to im je i svrha.
    Što se sušenja tiče, ako se ne suše u sušilici, vješam ih tako da se lakše posuše, sa struji zrak između njih, odnosno sa one s flekicama izložim suncu.
    Eto, ja baš i nisam neka umjetnička duša kad je riječ o izboru pelena za uporabu i njihovu slaganju i sušenju , ali naravni cijenim one koji to jesu .
    Što je moja baka znala reći "Svaja luda ima svoje veselje" i super da je tako.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj samo da imam vremena pisat............

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Taman kad ne stavim papiriće, ona se olakša. U početku me to zamaralo,ali sad me baš briga. Isperem nad školjkom, a fleke ignoriram.

Imamo posebne noćne, određene favorite, neke koje se ne koriste... Ponekad curki sama bira...

Složene su u ormaru na dvije police, svaka četiri stupa.Jedan stupac po oko 12 pelena (ovisno o debljini). Stražnja dva su slabije korištene ili nikada u opticaju(Indisposables, Kamaris...). Poketice su posebno s coverima i ulošcima jer ih baš ne preferiramo, a tamo ima mjesta.

Prvi lijevi stupac noćne tj. deblje plus one s flisom s vanjske strane, desni često upotrebljavane, doljnja polica vrtićke i AIO (kad je prematanje na nekom drugom - nastojim olakšati. Curki sama više voli kad joj se stave moji uradci pa kaže:"Može ova pekasna (prekrasna)?" -a ja se rastopim od ponosa, uvijek su to turbo šarene i živih boja. -------- Tako da su neke stalno na relaciji guza - pranje, a druge čekaju danima ili čak tjednima.

Primjetila sam da u posljednje vrijeme perem jedne te iste. Sušim ih na cijevnom radijatoru u kupaoni ( gdje ih stane po 15,ali ih se uglavnom ne suši više od 9 na par dana - obožavam ih brojiti kad ih stavljam na sušenje) ...pa budu kroz noć suhe, a ujutro već u uporabi. Nekad ih naparim peglom, a nekad ravno u ormar na vrh hrpe ili na guzu.

Polako ju pokušavam pridobiti na tutu pa ih se ne potroši baš puno. Voljela bih da sam spremna na odvikavanje tipa gaćice+tuta, ali trenutno se tada više puta popiša u gaće+sva odjeća, a nije baš najtoplije. Ovako ju ispitujem jel joj sila pa skidam pelenu. Jedva čekam da stigne proljeće pa da može gola jurcati po kući, a ja pelene pokloniti.

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo antisistematični .
    Jedna hrpa su noćne i one koje koristimo u nuždi tj. dok se druge suše. A druga hrpa su one koje više volimo i opet ih ne furamo po redu nego biramo deblje za prijepodne kad više piški i tanje popodne. I naravno probamo "naštimati" "već pokakane" za predviđeno vrijeme kakanja ...nekad i uspijemo .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a jel vi na štriku prvo stavite plahtu ili ručnike,pa onda gaće,da ih susjedi ne gledaju=
    ne klasični štrik,nego sa više prečki?

ja vješam sve kako mi dođe.....

jedino platnene uloške stavim ,na unitarnju prečku
    Gaće i grudnjake ne vješam vani, suše se unutra. (ne trebaju susjede gledati koliko velike su mi gaće ).

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    (ne trebaju susjede gledati koliko velike su mi gaće ).

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa
    (ne trebaju susjede gledati koliko velike su mi gaće ).
    A teta s kojom živimo ti upravo to i radi. Na najvidljiviji štrik.. . Moglo bi se vidjeti kilometrima i još ih nategne da izgledaju par brojeva veće. Ja pucam od smjeha kad ugledam takav prizor pri povratku kući.

Ne sramim se svog rublja, dapače. No, takve su mi stvari nedostatak ukusa. Ajd da su neke tange ili čipka... pa da se muški naslađuju...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da sistem... sve do detalja... AIO i pocketice samo dok je mm sam doma i za van... mamine šivane kad sam ja doma (popodne i vikendi)... fitted za noć...
    a kad ih slažem na sušilo - mora biti simetričan raspored pelena - koliko fitted na lijevom krilu sušila, toliko i na desnom... tako i s AIO i pocketicama... inserti idu odmah na radijator u kupaonici...

kao i sav ostali veš, svježe oprano stavljam na dno i hrpe da se ravnomjerno koristi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •