Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Teleći kare-kako pripremiti?

  1. #1
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno Teleći kare-kako pripremiti?

    Ajmo iskusne u spravljanju mesine,kupila sam veliki komad telećeg kareo,pa sam ga mislila speć u komadu,vjerojatno u vrećici za pečenje,u pećnici,pa savjetujte imate li bolji recept, s čim da ga možda natrljem prije, ili s čim da ga stavim peći,jer nikad ne pripremam meso tako u komadu,a imamo goste,pa mi je ovo sad najjednostavnije jer moram stići popodne još i na posao.Hvala!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zapresic
    Postovi
    768

    Početno

    meni je odlican kada ga nasolim i natrljam ruzmarinom i stavim u pecnicu s krumpirima narezanim na kriske

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja ne bih u vrećici tako da ga stalno mogu podlijevati: juhom, vinom, pivom... čime god...

  4. #4
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Hvala cure,
    mislila sam staviti u vrećicu da ne bude suho,ali eto,dat ću se i ja u podlijevanje,samo moram odlučiti čime;vinom ili pivom!
    Što još paš od začina, osim ružmarina,možda koji češanj češnjaka?

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    može češnjak, bosiljak, kadulja

  6. #6
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Hvala!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    do sad si ga već sigurno ispekla,ali za ubuduće:

    nasjeckaš peršin i češnjak,dodaš maslinovo ulje, sok jednog limuna i začine.

    na mesu s nožićem napraviš rupice u koje prstima uguraš komadiće špeka i ovu mješavinu.

    meso možeš staviti na rešetku,a ispod tepsiju s krumpirima da se po njima cijedi sok

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ko će poslije čistiti rernu

  9. #9
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Nisam to napravila danas,peći ću sutra ujutro,ideja je mrak,ali Apri dobro veli; tko će to čistit
    Ma šalim se,ionako je moram čistit,a bit će lakše kad znam da sam se prije toga doooobro najela!!!

    Sve najbolje vam želim,i ne surfajte više nego se lijepo zabavljajte!!!!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ko će poslije čistiti rernu
    za gušte se valja malo i pomučiti


    uostalom,jedino što moraš oprati jest rešetka
    mada možeš meso peći i u protvajni.

  11. #11
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Ispalo super,pojeli smo sve, napacala kako je dolega napisala,ali ipak se nisam odvažila peći bez posude , podlijevala vinom i time u čemu se peklo!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •