Results 1 to 44 of 44

Thread: Hrenovke u tijestu

  1. #1
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default Hrenovke u tijestu

    Evo,ja samo čitam i kuham po vašim receptima,pa da i ja ubacim jedan jednostavan.

    Tijesto:
    150 g svježeg sira
    4 velike žl. mlijeka
    1 žumanjak
    1/2 bjelanjka
    4 žl ulja
    1 žl soli
    250 g glatkog brašna
    1 prašak za pecivo

    Od ovih sastojana napraviti tijesto,nema nekih posebnih uputa kojim redom.Razvaljati kao kad se rade punjene kiflice,na to staviti nekuhane hrenovke (otprilike 10 komada onih purisovih,manjih,sve zavisi koliko tanko je tijesto razvaljano),zarolati,poslagati u tepsiju,peći dok ne potamne.Ja imam jaku pećnicu,pa ih ne pećem duže od 15 min na 180.
    Prije pečenja se premažu smjesom 1/2 bjelanjka i malo mlijeka.
    Ja sam to tijesto probala punit i šunkom i sirom,a svatko može staviti što ga želja.
    Dobar tek!

  2. #2

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    Stella a jeli ide ikakav kvasac

  3. #3
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Ne ide kvasac, samo prašak za pecivo i super je to da ne ide jer je tijesto gotovo za čas.Ja nisam neki maher zinače za dizana tijesta,ali s ovim ne mogu pogriješit :D

  4. #4

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1,002

    Default Re: Hrenovke u tijestu

    Quote Originally Posted by stella
    1 žl soli
    Jel ovo znači žica ili žličica? Ja upravo radila duplu količinu, stavila 2 žlice soli i sve je full slano, tak da se ne može jest uopće
    Ali,niš,sad jedemo hrenovke

  5. #5
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Annie,baš mi je žao,pogledala sam u knjigu u recept i piše žlica,što je u biti velika žlica,ali ja sol stavim odoka,pa mrvicu probam općenito ta tijesta,tako da nisam obraćala pažnju ranije.

  6. #6

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1,002

    Default

    Hm,ne znam,ali ja sam više od pola bacila jer je fakat bilo pre slano. (možda su moje žlice prevelike )

  7. #7
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Da nisi ti sa šefljicom ( ne znam hrvatski naziv ) stavila sol?
    Ma kažem,baš mi je žao da se niste najeli,jer u biti je brzo gotovo i nije komplicirano jelo za napravit.
    Molim sve ostale da pripaze na sol,ili ako Apri može izmjenit moj post,pa napisat malu žičicu soli u recept.

  8. #8
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Upravo sam od iskusne kuharice dobila praktične upute - kod tijesta tipa kruh i sl. vrijedi pravilo: na 1 kg brašna ide 1 velika ravna žlica soli. Proporcionalno tome se određuje količina kod ostalih tijesta...

  9. #9
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Hvala 9mj!

  10. #10
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Nema na čemu. A danas ću (ako ne rodim) isprobati ovaj recept samo sa pršutom i sirom - sigurna sam da će biti fino.

  11. #11
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Jesise dobro najela,odoh sad pogledat na čestitanja dal si možda u međuvremenu rodila!? :D

  12. #12
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Prežderali smo se i ja i MM. Ma ovaj moj je lijeni Dalmatinac, ne pokazuje nikakve namjere ispadanja. Čak mu ni puni mjesec ne pomaže.

  13. #13
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Danas sam radila hrenovke u tijestu i ispale su mi odlično :D , moj dragi je bio oduševljen.

  14. #14
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Super Ana! Baš mi je bio bed kad je Annie napisala da su jeli samo hrenovke,jer ja nisam pazila pri upisu recepta na količinu soli...

    9mj Glavno je da si se ti dobro najela.Tako sam i ja u prvoj trudnoći navečer u bolnici sa posjetama dobila super porciju liganja i krumpira,najela se kao slonica, i za dva sata dobila trudove a idući dan rodila!!!

  15. #15

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1,002

    Default

    ana, a koliko si soli ti stavila?

  16. #16
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Stavila sam malu žličicu soli, ali to mi se ipak čini premalo :/ jer sam pazila da mi ne budu preslane tako da ću sljedeći put staviti dvije žličice soli.

  17. #17
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Samo oprezno jer ako se radi s nečim slanim (a ja nisam stavljala hrenovke nego pršut), tada može biti i previše. Tako sam ovoga puta stavila žličicu (ravnu) i bilo je taman.

  18. #18
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Da,važno je s čim se pune,ja sam isto jednom stavljala neki slani sir,pa nam je bilo preslano.

  19. #19

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    192

    Default

    Fantastično! Brzo se napravi, ne treba mijestiti 100 godina, ništa se ne lijepi, ma milina! A fiiiinoooo! Hvala, hvala, hvala!
    U nedjelju imam roćkas pa ću napraviti s onim malim, koktel hrenovčicama i sa šunkom i pršutom i sirom, i valjda mi još nešt padne na pamet...

    prijedlozi????

  20. #20

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    266

    Default

    ..nikad nisam to radila pa me zanima dali je to recept za one male hrenovcice u tjestu ili nesto drugo...??
    htjela bih sutra napraviti male hrenovcice u tjestu...sad ste mi otvorile apetit...

  21. #21

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    Mozete li mi reci sta se podrazumjeva pod "svjezi sir"?
    Bijeli sir (onako kao pavlaka) za mazanje?
    Mladi sir (ono kao grudvice)?
    Nesto sasvim trece?
    :?
    Hvala

  22. #22

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    192

    Default

    Quote Originally Posted by tamy
    Mozete li mi reci sta se podrazumjeva pod "svjezi sir"?
    Bijeli sir (onako kao pavlaka) za mazanje?
    Mladi sir (ono kao grudvice)?
    Nesto sasvim trece?
    :?
    Hvala
    Po ovome kako ti opisuješ, pretpostavljam da je to "mladi sir".

  23. #23
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Tammy Svježi sir nije onaj za mazanje,već onaj što se kupi u dućanu od Dukata ili već druge neke mljekare i zbilja piše na njemu svježi sir,ili onako kupljen na tržnici ocjeđeni kod kumica koje ga prodaju, taj na grudvice.

    braziljanka
    puniš s čim god hoćeš,jer sama izrezuješ veličinu kvadrata ili trokuta tog tijesta.Ja sam radila i s normalnim, velikim hrenovkama, i s onim malima,a i sa šunkom i sirom.

    Roko
    možda kakav tuna nadjev, ili šampinjoni s nečim...

  24. #24
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Sinoć sam radila po stellinom receptu slane kiflice punjene dom.kobasicom , jedan dio sa suhim vratom i dio tijesta - slatke kiflice sa dom. pekmezom. Vrlo brzo gotovo, jednostavno i jako fino.
    Ranije sam pravila sa dizanim tijestom koje mi uspije, ali je puno zahtjevnije i treba više vremena.
    Stella

  25. #25
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Nadam se samo da više nitno nema problema s prevelikom količinom soli,jer inače je recept super jer fakat su brzo gotove.

  26. #26
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Danas sam ovo radila ponovno, samo šta sam pola punila sa hrenovkama a pola sa šunkom i sirom i bilo je naravno opet prefino

  27. #27
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Pa kad je već tako fino svima,bio bi red da i mene pozovete na degustaciju koji put!

  28. #28
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by devet_mjeseci
    Upravo sam od iskusne kuharice dobila praktične upute - kod tijesta tipa kruh i sl. vrijedi pravilo: na 1 kg brašna ide 1 velika ravna žlica soli. Proporcionalno tome se određuje količina kod ostalih tijesta...
    Tijesto je super! Lagano se mijesi i moram se pohvaliti da je ovo moje 1. tijesto zamješeno i izvaljano!
    Okus tijesta je super - preporučujem, jedino što isto je bitno pridržavati se gore navedenog za sol, jer sam ja radila po receptu i preslano je bilo, a punila sam hrenovkama.

  29. #29
    Daisy@'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rijeka
    Posts
    242

    Default

    inače radim s lisnatim,ali ovo moram probat. Nego imam pitanje:
    Jel onda onih pol bjelanjka ide za premazivanje? A ne u smjesu?

  30. #30
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by Daisy@
    inače radim s lisnatim,ali ovo moram probat. Nego imam pitanje:
    Jel onda onih pol bjelanjka ide za premazivanje? A ne u smjesu?
    Da, za premazivanje

  31. #31
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Zaboravila sam reći da mi je puno bolje od lisnatnog, jer nije masno, ma baš je onako po mjeri. Ima ulja, ali nije da ti bude muka poslije.
    + mekano ... ma ja sam se baš ugodno iznenadila.

  32. #32
    Lambi's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    926

    Default

    danas ću isprobati ovaj recept i jako mu se veselim
    javim kako je ispalo

  33. #33
    Lambi's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    926

    Default

    baš je bilo fino,tijesto mekano i stvarno jednostavno za napraviti

  34. #34
    icyoh's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,717

    Default

    probala sam jučer napraviti hrenovke u lisnatom, no sve su mi ispale nekako izdeformirano ili otvoreno. Kako uspjete oblikovati lijepe kiflice?

  35. #35
    Lambi's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    926

    Default

    Quote Originally Posted by icyoh
    probala sam jučer napraviti hrenovke u lisnatom, no sve su mi ispale nekako izdeformirano ili otvoreno. Kako uspjete oblikovati lijepe kiflice?
    tijesto sam podijelila na 2 dijela ,svaki dio na 4 dijela ,stavila hrenovke one srednje veličine zarolala od večeg dijela prema špici ,podvinula krajeve prema unutra da ne strše i ne izgledaju izdeformirano i dobila lijepe kiflice

  36. #36
    Irchi's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,219

    Default

    Isprobala i oduševila se! :D

    Tijesto je mrak. Svakako probajte. Mi smo ih jeli bez ikakvog punjenja.

  37. #37
    mrkvica05's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    916

    Default

    Inače nisam "majstorica od tijesta", ali odvažih se i napravih ove kiflice.
    Jako fino! Punila sam sa šunkom i sirom, a nešto malo i s pekmezom (te baš nisam dobro zatvorila pa je veći dio iscurio, ali dobro...)

    Dio tih s pekmezom nismo pojeli, pa rekoh budemo za doručak. Aha. Mogla sam ih upotrijebiti kao hladno oružje!
    (otišle su uz bijelu kavu, uz prethodno namakanje )

    možda su bile tako tvrde jer sam stavila oštro umjesto glatkog brašna?

    uglavnom, hvala za recept!

  38. #38

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Hvala na sjajnom receptu!

  39. #39
    tamaris's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    181

    Default

    Radila sinoc i nestale su u roku odmah
    pola sam punila hrenovkama a pola sunka i sir, presavrseno
    tako jednostavno a tako fino, preporucam
    hvala na receptu

  40. #40
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Moram se i ja pridružiti hvalospjevima za ovo tijesto!

    Jučer sam ga radila (a takve stvari ja NE radim jer mi se unaprijed čini da su osuđene na neuspjeh) i kiflice su ispale savršene!

    Svi su ih hvalili i sve se pojelo tako da moram cijelu stvar ponoviti u subotu!

    Ove su bile sa sirom ali sad ću dati mašti na volju!

    Hvala za jednostavan i ukusan recept!

  41. #41
    Zubic vila's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    782

    Default

    Evo još jedne mame zahvalne na ovom receptu.
    Radila sam sa sirom i hrenovkama i još ih gore posula sezamom, MM i ja oduševljeni.

  42. #42
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    E sad je vrijeme da ga i ja konačno ponovo upotrijebim

  43. #43
    Danči29's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    umirem na uzbrdici
    Posts
    2,157

    Default

    stella,

    ja probala danas za večeru - sve nestalo
    pola sam napravila sa hrenkama, pola sa mortadelom i sirom. MM potamanio hrenke, ja ove druge - dogovorili se

    bilo mraaaaakk!

    za recept!

  44. #44
    lidać2's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,714

    Default

    sad sam gladna....

    probat cu sutra tj.danas isprobat...cini mi se finooooooooooooooooooooooooooooooo...njam,njam...

    nego citam i nevjerujem da se NITKO nije pobunio za hrenovke jer sam ovdje prije nekih 2-3mj dobila dobru jezikovu juhu od mnogo njih da su hrenovke otrov....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •