-
pedijatar ili ne?
ssvim sam sigurna da ima 200 topića na ovu temu, ali stvarno sada nemam pvremena za potragom - cura mi je skroz na skroz prehlađena (ima skoro 5 mjeseci) - prvo djete (ovo samo da objasnim paniku). Uglavnom, iz nje izlaze potoci i potoci skreta iz nosa ali i iz usta (kašlje dosta, i pljuca sluzavu pljuvačku, pa ja pretpostavljam da je to slina). sad ima i lagano povišenu temperaturu (38 - ali izmjereno digitalnim toplomjerom u guzu). uglavnom, dajem joj čaj od sljeza (nije baš oduševljena - ali to je skoro pa prvi put da joj uopće dajem ikakav čaj, jer je dojim,), kapam litre fiziološke, par kapi korijena od sljeza isto u nosić, maltretirma je s pumpicom (počinje plakat čim je ugleda u mojoj ruci) - i to je to. to traje od petka, i stalno sam mislila da će sutra biti bolje, ali njoj ide sve gore, a sad je doček Nove i nemam gdje s njom osim u bolnicu, a nekako mi se to čini pretjeranim! Ili nije? najviše se brinem zato što mi nećaknjia ima bakterijku upalu grla a za Božić je jako puno ljubila moju curu - pa se brinem da nije to skupila od nje!
tražim samo savjet...pedijatar, tj. na hitnu ili nema potrebe? :/
i sve najbolje...
-
Slušaj, nemoj zazirati od odlaska kod doktora, pa makar i u bolnicu, ako smatraš da ti je dijete loše otiđi odmah. Jer ako je nešto (što se duboko nadam da nije) dijete će dobiti potrebnu terapiju, a ako je bezazlena viroza bar ćeš biti mirna i znati kakvo je stanje. Važno je reći da kod male djece bolest brzo napreduje i važno je na vrijeme prepoznati u čemu je problem. Prati još malo stanje pa vidi kako će biti. Pazi na temperaturu i izbaci taj čajek, nek beba što više doji mislim da joj je to sada bolje nego čaj i mlijekom ispire grlo isto kao i čajem, još i bolje.
-
Re:
Nije nista strasno otici na hitnu - barem odmah naprave sve pretrage. Bebica je jos mala, zato je bolje otici, da se ne zakomplicira. A ako je samo virozica, barem ces biti mirnija.
-
temperatura joj je narasla na 38,5 pa sam joj dala pola žličice pliceta. a zvala sam hitnu pa su mi, onako, u novogodišnjem raspoloženju rekli: "To nije ništa, dajte joj plicet i stavite obloge" - lagano su me "otpilili"...
-
sam ti njima lagano zajaši na vrat tamo pa nek feštaju kasnije
-
anik imaš u Moja prva godina knjižici opis situacija u kojima treba doktoru.
Temperatura i šmrcanje to nisu - ali ako beba neumorno kašlje i/ili teško diše ('iz trbuha') onda to svakako je za doktora.
Beba ti je još mala pa mi je jasno da se bojiš.
Ali, inače, stvarno nije baš u redu juriti na Hitnu -- onda su Hitne službe pune zdrave djece.
-
[quote="Mima"
Ali, inače, stvarno nije baš u redu juriti na Hitnu -- onda su Hitne službe pune zdrave djece.[/quote]
da, svjesna sam toga, zato i odugovlačim...sad sam je okupala (nisam joj močila glavicu), obukla laganiju pizdamicu, tj. napravila sve što piše u "sretna beba", pa cu vidjeti - ako joj temperatura ne počne padati, nego rasti, odoh ja nazdraviti jednu u hitnu, a a ko padne, pašće i meni kamen sa srca...curke hvala i sve najbolje, a ja se javim kako se odvija situacija...
-
ovo gdje piše "gruba riječ" sam napisala piđama samo sa "zd" pa je valjda ispala gruba riječ - isšričavam se, nije namjerno...
-
Pogledaj stranice 127 i 128 u MPG (ako se što promijenilo - poglavlje Prehlada), tamo je opisano to otežano disanje i kašalj, što je u svakom slučaju razlog za Hitnu sa tako malom bebom.
-
-
hvala svima na savjetima! mi smo odradile svoju orvu besanu noć snižavajući temperaturu, i sad je puno bolj. temperaturu nema, bolje diše i manje kašlje...na svu sreću, izgleda da je to bila samo kulminacija prehlade...još jednom, hvala na podršci i svima sve najbolje... :D
-
Evo ovakvi raspleti mene uvijek jako razvesele.
I Vama sve najbolje i puno puno zdravlja u 2007.godini.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma