Znam da se u trudnoći ne smije, a da li se smije jesti tartar biftek dok dojim? Zna li tko možda :? , jer ako smijem odmah se bacam na njam, njam!!![]()
Znam da se u trudnoći ne smije, a da li se smije jesti tartar biftek dok dojim? Zna li tko možda :? , jer ako smijem odmah se bacam na njam, njam!!![]()
otkud znaš da u njemu nema nekih džidžibaja?
čega ba?apricot prvotno napisa
a i prvi put čujem da se ne smije u trudnoći, zašto? da znam za drugi put![]()
Anjica, u trudnoći se ne smije: tatarski biftek zbog listerije:
A ovog mog tartarskog bifteka mogu reći da je meso provjerene kakvoće i sastojci su sljedeći:Zrinka
takvi proizvodi mogu sadrzavati bakteriju zvanu listeria monocytogenes, koja se majcinom krvlju moze prenijeti u posteljicu
tj ta bakterija izaziva listeriozu koja moze dovesti do pobacaja ili smrti djeteta
listerija se ne prenosi majcinim mlijekom, ppa ako se majka i zarazi, moze dojiti
goveđa pisanica, senf, žutanjak, limunov sok, masline, worchester umak, kapare, kečap, tabasco, slani fileti inćuna,mljevene paprike, glavice crvenog luka, kisela krastavca, ljuti feferon, režanj češnjaka, papar.
E sad, papati ili ne pitanje je sad?? :/
oka, hvala na odgovoru
ali ja stvarno mislim da to možeš jesti, meni su svi ti sastojci ok
Meni je doktorica sa zarazne rekal da je listerija gotovo izumrla odnosno da toga kod nas nema već uhuhu.... i da to nije razlog zašto ne jesti npr.sviježi sir i vrhnje
Listerija :?
U sirovom mesu postoji opasnost od toksoplazme, bakterije koja se zakukilji u mozak.Može izazvati svašta i ništa.
U npr Francuskoj je, čini mi se, oko 80% stanovništva zaraženo ovom bakterijom.
Listerija se nađe u siru, nekuhanom mlijeku, svježem kupusu.... zar i u mesu?
kritično je sirovo meso, ali i sirovo jaje.
ja ne bih, pa taman da sam ga svojim rukama napravila...
:shock:, oko 80% stanovništva zaraženo ovom bakterijom
Hvala onda, ali ne hvala.![]()
evo ovdje ima nešto o toksoplazmi.
Uglavnom rizična je za trudnice, ne spominje se dojenje, ali ako mislite još koju bebicu... bolje ne riskirati![]()
tartarski biftek![]()
da nije tatarski?![]()
tatarski biftek
bas sam ja sad dosla to napisat
dakle tatarski biftek, a tartarski umak
Tatarski biftek "izmislili" su Tatari. A tko bi drugi? Oni bi komad finog mesa stavili ispod sedla i tako bi danima jahali. Meso bi se raspalo u masu koja bi više ličila na paštetu nego na odrezak. Koje su začine dodavali bezobličnoj mesnoj masi, do danas je ostalo nepoznato. Tatarski biftek pripremajte pred svojim gostima. Taj ritual bitan je dio ovog ekskluzivnog jela.