Results 1 to 40 of 40

Thread: Neće desnu ciku!?!

Hady's Avatar

Default Neće desnu ciku!?!

Ne znam da li je tko od vas imao takva iskustva, ali ja sam već na granici....
    Dijete mi ima 2,5 mjeseca i naravno papamo samo mamino mlijeko. U početku, nakon što smo sve naučile je bilo sve OK i fino dobiva na težini (prvi mjesec 1000 g, drugi 1800 g), no zadnjih 2-3 tjedna mi je počela užasno plakati i vrištati kad bi ju stavila na desnu dojku... Probale smo milijun položaja i jednom primi cicu bez problema, a onda sljedeća dva-tri hranjenja VRISKA kao da ju neko kolje..... Nema soor, svakako ju držim, nije da je stalno isti položaj, a ne znam zašto tako reagira....
    Lijevu prima bez problema u svakakvim položajima.
    Please POMOĆ!!!!

NatasaM...'s Avatar

Jesi li je probala zavarati tako da bude okrenuta kao da ces joj dati lijevu, pa joj podmetnes desnu?

Je li opcenito zdrava?

Buni li se kad je i inace okrenes na tu stranu, neovisno o dojenju?

Hady's Avatar

Da, i to sam pokušavala. Stavila bi joj jastuk ispod (takoda u biti leži kraj mene u neku ruku) i držala kao da ću joj dati lijevu, a onda bi joj uvalila desnu. Par puta je upalilo, ali kao da me skužila.

Zdrava je, koliko ja primjećujem. Bili smo kod ped. 20.12. i sve je bilo OK. Lijepo napreduje, ne spava uopće po danu (samo malo, nije neka troma), stalno lamata rukicama, nogicama, stalno je u "pokretu", hoće jesti...... Kad ju primim na tu stranu i spustim ne plače. Kad pije čajić ili kad se izdojim uvijek ju držim na toj strani (meni je lakše, jer sam ljevakinja), no doduše više ju spustim, niže je kad ju dojim..... Stalno pazim da ju ne pritisnem s nečim možda pa da zbopg toga plače.... nemam pojma.... Sad spava i kad se probudi slijedi nam hranjenje na toj ciki, već me hvata jeza!!!!

Inače, po noći kad jede zatvorenih očiju i još u polusnu, uopće ne plače kad je na toj strani. Ne skuži na kojoj je strani.....

Hady's Avatar

Stvarno, uopće ne mogu nać logično rješenje njenog ponašanja ......

Bebe često preferiraju lijevu cicu jer na nju, ako je isključeno da postoji neki problem s bradavicom, jače čuju srce. Postoji tzv. nogometna lopta - dijete staviš u položaj za lijevu cicu, ali ga pomakneš prema desnoj tako da ti je dijete pod pazuhom.

Osoblje foruma apricot's Avatar

Puno djece odabere jednu dojku kao omiljenu i oddoji cijeli "staž" na njoj.
    Ako ti ne smeta eventualna razlika u veličini dojki, ništa se neće dogoditi ako i prijeđete na dojenje isključivo na lijevoj.

Pokušaj joj na početku podoja dati lijevu, da je prođe prva glad i da se umanji nervoza, a onda nakon nekog vremena desnu koja, čini se, teže ide pa joj nije baš draga.
    Neka dijete doji na kojoj dojci hoće, ali nemoj potpuno zapostaviti ni tu desnu.

Ipak, savjetovala bih ti potpuno izbacivanje čaja jer joj u ovoj dobi stvarno ne treba.

Hady's Avatar

A baš sam se veselila kako nisam imala apsolutno nikakvih upala niti problema s dojenjem kad evo ti vraga....
    Imam velike grudi i potpuno ravne bradavice pa smo vježbom, u početku, uspjeli, iako su mi u rodilištu (Riječkom, što me strašno začudilo!!) odmah dijete stavili na dohranu, a ja sam joj davala neku siću što bi izdojila. Naravno, sve sam odbacila i uspjele smo izvuć bradavice kad sad odjednom ovo!!!!

Kako ako ne uspijemo rješit problem, hoće mi se upaliti desna cica? Kako prestati s dojenjem na toj strani, odnosno da prestane proizvodnja?
    Hvala unaprijed!

Hady's Avatar

Čaj joj samo dajem kad smo vani pa da zatomimo malo glad i kad joj dajem vitamin D u žličici. Niti ja ne preferiram te kemije i instante, ali velike cice pa mi nije zgodno dojit u javnosti i sram me...

Nikako ne preporučamo da se praznim kalorijama (šećerom iz čaja) dijete zavarava.
    Radije ponesi izdojenog mlijeka.
    Vitamin D isto daj uz žličicu izdojenog, šteta je riskirati probleme s dojenjem uz koje beba lijepo napreduje.
    (bolje je da dijete bude tih desetak minuta dok ne dođete kući gladno, da urla... nego da se zavarava nečim što, ne da nije korisno, nego je i štetno).

Da sam na tvome mjestu, uopće se ne bih brinula oko dojenja na jednoj strani (tim više što noću ipak doji i na desnoj): kao što u slučaju bolesti i zatajenja jednog bubrega sve funkcije preuzima drugi, tako i u slučaju potpunog prestanka proizvodnje mlijeka u jednoj dojci, sve potrebe može zadovoljiti druga dojka. I to i kod višegodišnjeg dojenja.

Morat ću ponoviti, svakako savjetujem izbacivanje čaja.

Sad ću možda ispast glupa, ali jel može bit da je čaj na bočicu možda krivac za izbacivanje jedne dojke?
    Mislim, s obzirom da je napisala da je bilo problema s bradavicama...možda iz te cice mlijeko izlazi teže, a djetešce zna da ima i lakših načina ...

6,841

Andrija preferira desnu, jer se s lijevom mora malo više potruditi da mlijeko krene. Tako negdje sa 2,5 mjeseca ju je odbijao, ali pomogao mi je ovaj položaj nogometne lopte, koji je ovca opisala.

Sad je ne odbija, ali desna mu je i dalje draža.

Sun's Avatar

Hady, ti bi trebala tu i tamo jedan đir po Op samnom da se riješiš tog srama

Hady, meni nema ljepšeg prizora od majke koja u naručju drži svoje dijete i doji. Dojenje je ono prirodno, nježno i zdravo. Zato cice na sunce.
    A Sun i ja ti možemo pomoći da se oslobodiš...

MGrubi's Avatar

ja kad odem negdje , a eto mali grad, skoknem u auto, podojim pa možemo dalje
    kod pedijatrice nonšalatno dojim

Hady's Avatar

A baš ću i morat :D

Jednom sam samo i to sam se sakrila u parkiću u Opatiji, kod Vile Ang... To je bilo više mučenje, nego hranjenje, mislim da mi je dijete osjetilo svaki moj trzaj na svaki zvuk....

Sun's Avatar

Kad dogovorimo iduće kafenisanje riječkih forumašica obavezno nam se priključi, mislim da je to jedan poprilično oslobađajuć prizor Obično smo Ovca, Vitekova i ja sve tri s cicama u pogonu i to negdje usred grada
    Ma kužim ja tebe i sve 5 i mislim da uvijek možeš naći neko mirnije mjesto gdje baš ne prolazi 100000 ljudi i možeš imati gazicu koju prebaciš preko cice i bebine glave i tako vas zaštitiš od pogleda.

Jesam li već rekla da nikako ne preporučamo čaj

Hady's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    Jesam li već rekla da nikako ne preporučamo čaj

Hady's Avatar

Može Sun, ja sam ZA! Svakako javite......

cuncicina cica

meni je od prvog dana preferirala samo lijevu.nisam je forsirala na desnu i avaj nakon 1 dana desna je skoro eksplodirala.malo sam izdajala ali joj je vjerujem vec bila prevelika i pretvrda.desnu sam joj nudila, ali nju bi cicala 2 minute,pa vriska,prebacila bi je na lijevu i tu bi zaspala ko beba .to je funkcioniralo 10ak dana dok se lijeva bradavica nije doslovno prepolovila,pa mi je i sama pomisao na dojenje bila horor,na desnoj je ona vristala, a ja na lijevoj.pomagalo je sto bi si cupala kosu pa bi malo manje bolila brada a vise kosa .uglavnom sto htjedoh rec,ja sam je prisilno naviknula na desnu (prisilno-kao u mojoj glavi se dogodio klik) i danas su,hvalabogu obje cice ravnopravno zastupljene,zdrave i sretne, i mamino sunce ih obje jednako voli.
    happy end
    sad mi je lakse kad sam to podijelila s nekim.

Lea L.'s Avatar

I Luka je imao fazu kad je htio samo desnu.Ustvari i sad mu je draža ali nemamo više problema.Znao je iz desne vući i plakati jer više nije bilo,a kad bi mu ponudila drugu samo je okretao glavu.Po noći mu je bilo svejedno.Trajalo je par puta po par dana,izdajali smo po danu lijevu,izdržali i evo sad je sve ok.

Quote Originally Posted by apricot
    Puno djece odabere jednu dojku kao omiljenu i oddoji cijeli "staž" na njoj.
    Ako ti ne smeta eventualna razlika u veličini dojki, ništa se neće dogoditi ako i prijeđete na dojenje isključivo na lijevoj.

Pokušaj joj na početku podoja dati lijevu, da je prođe prva glad i da se umanji nervoza, a onda nakon nekog vremena desnu koja, čini se, teže ide pa joj nije baš draga.
    Neka dijete doji na kojoj dojci hoće, ali nemoj potpuno zapostaviti ni tu desnu.

Ipak, savjetovala bih ti potpuno izbacivanje čaja jer joj u ovoj dobi stvarno ne treba.
    E ja mislila da je kod mene neka frka. Skužila sam da mi lijeva ne proizvodi ni pola kao ova desna mlijeka. Stavim ja nju normalno na lijevu ali čujem da vrlo malo izvuče... :/
    Dojim je preko onih leptirića jer mi je u početku izgrizla bradavice, lijeva se oporavila ali desna me boli i ovako ako je zakačim ili kad potegne u početku dojenja bez obzira na te leptiriće Da li je ok zapravo da nastavim na te leptiriće ako nemogu već normalno?
    Inače danas smo bili u doc. , kontrola nakon 1mj. Izašla je iz bolnice sa 4950g i 54 duga, a sad je 5980g i 58cm Tako da mislim da je to ok? Bar je doc. bila zadovoljna svime

NatasaM...'s Avatar

Ako dobro napreduje sa sesiricima, sve je OK, ali joj tu i tamo probaj ponuditi dojku bez njih kad nije previse gladna. Ako ne ide, nije vazno dok god dobro napreduje. Nek mame cijeli dojeci staz doje sa sesiricima.

Je li desna bradavica boli samo na pocetku podoja ili se ponekad dogodi da zaboli i tijekom podoja ili izmedju podoja?

evo i mene k vama, pišem lijevom jer je bebač zaspao na omiljenoj desnoj cici - oprostite ako fulam slova.
    baš sam neki dan gnjavila maju s tim preferiranjem cice. meni je lijeva totalno zapostavljena i proizvodi isto bar upola manje. nagovorim ga rijetko na lijevu, bradavica je manja i samo kad je pospan ne skuži da mu uvaljujem tu koju ne voli... e,sad. do danas bilo sve 5, na lijevoj sam koristila kompresije kad je počeo šiziti na njoj (izgleda da ima manje kanalića pa mu slabije curi), posisao bi koliko smo mogli izdržati i on i ja, pa onda na desnu.
    lijeva mi nikad nije bila prepunjena zbog toga, od početnih problema je sve funkcioniralo ok a danas sam na lijevoj cici lijevo od areole našla crvenu fleku cca. 2x2cm- ispod nje nije bilo kvrge ni ničega, ne osjetim ni neku bol, dala sam mu da posiše i sad paranoično čekam što će biti.
    na bradavici nemam blister ni ništa slično.
    šta sam zeznula s kompresijama? imate neki savjet da sad ne dižem paniku po sos-telefonu, možda je bezvezarija :?

Moja curica ima 15mj i prije dva mj je presla iskljucivo na desnu. Samo desna, lijeva nista. Tako da je sad desna kao dinja, a lijeva grasak. I da, naravno smeta mi to jer se blizi ljeto i more....na vesti mi se vidi razlika, a kamoli u badicu.

Posto je vec dosta velika skuzi ako ju hocu prevariti, cak ni ponoci ne zeli, kad smo u mraku i kad je pospana, a kamoli po danu.....

Sve si mislim da je to to- cijeli staz ce sad biti na desnoj, ali ako netko ipak ima savjet kako da uspostavim dojenje i na lijevoj?

Napominjem da iz lijeve ide lijepo mlijeko van kao i iz desne, i mislim da je sada razlog sto joj je desna lijepo napuhnuta, a lijeva sva prazna i neka smezurana koza pa joj je valjda cudno u ustima .

Moje pitanje iz proslog posta bi bilo-da li je moguce ponovno uspostaviti dojenje na obje cike? Ili da se previse ne zamaram time..........

Pa, ti i dalje nudi lijevu koliko god možeš.
    ali, ako dijete neće - neće. Nema pomoći.
    Preostaje ti da kupiš badić sa umetcima; pa u lijevu stranu staviš dva, a u desnu - nijedan

Osoblje foruma leonisa's Avatar

evo, mozemo "podijeliti" badic- meni trebaju umetci za desnu

htjedoh ti ovim reci- nisi jedina, ima nas jos

Quote Originally Posted by leonisa
    evo, mozemo "podijeliti" badic- meni trebaju umetci za desnu

htjedoh ti ovim reci- nisi jedina, ima nas jos

filipko

[code]pozdrav svima,

Moj mali decko od samnog pocetka vise doji lijevu dojku i samim tim ona je veca.

Moze li mi itko reci da li ce ina i nakon prestanka dojenja ostati veca tj.??? :?
    [/code]

filipko

pozdrav svima,

Moj mali decko od samnog pocetka vise doji lijevu dojku i samim tim ona je veca.

Moze li mi itko reci da li ce i nakon prestanka dojenja ostati veca ??? :?

smile, a kako ti ide izdajanje? ako ti je samo estetski problem, mozes to pokusati tako rijesiti..
    ali moguce je da malena nece i zbog drukcijeg okusa, ako je ta druga dojka toliko manje u prometu, mlijeko je vjerojatno malo slanije, pa ona to skuzi, i u mraku, naravno
    isto mozes nekoliko dana izdajati da se opet uspostavi ponuda, mlijeko ce opet biti normalnog okusa, pa probaj onda. u mraku najprije, u snu, a onda i na javi

filipko, moj je malac tri godine htio samo desnu dojku.

nema razlike u velicini vise.

Hvala ti ivana, ali ako nema razlike nakon prestanka dojenja, onda ok.
    Ma, ne da mi se izdajat, preumorna sam.
    Ali ako ce mi obje izgledati nakon prestanka kao ova sada poluprazna, onda je to strasno i samo mogu komentirati,ajme sta ce mi cice biti ruzne. Necu sad o tome jer sigurno je vec o tome bilo na topicima, ali dojenje stvarno izoblici sve. Mozda nije kod svih tako.Uglavnom, u magli mi je vec kako su izgledale, uzdignute i lijepo oblikovane. Ne smeta me, obuci cu jace i kvalitetnije grudnjake i stvar rijesena.

što se tiče veličine cica...

prvi sin mi od rođenja preferirao lijevu cicu, uvijek je radije cicao lijevu, na njoj se uspavljivao, na desnoj je malo vukao i počeo se migoljiti, pa je redovito završavao obrok na lijevoj. kad smo prestali dojiti, ostala je lijeva mrvu veća (čitaj: vidjeli samo ja i MM).

drugi sin isto polako preferira lijevu, koja je sada vidno veća. ako jede na lijevoj cici, to je to, ali ako započnemo s desnom, obavezno si mora "doštukati". na lijevu izdojim oko 100, a na desnu oko 60, 70 mL (bebač mi spava od 20 do 04 po noći pa se izdajam u 12 da mi cice ne explodiraju). ali razlika među cicama je sada očita. par frendica i poznanica je primjetilo.

iskreno: baš me briga, ja znam zašto su takve i baš zato su mi drage, baš mi je fora imati jednu cicu B, a jednu C košaricu. ne bi ih mijenjala za dvije iste

off topic: ja i strije nosim ko odličja i medalje! strašno sam ponosna na njih zbog načina na koji su nastale i jer se svaki put kad ih vidim sjetim trudnoća koje su mi ostale u preprepreprekrasnom sjećanju!

smile, neko vrijeme nakon prestanka dojenja jesu takve kao sto opisujes, uh, zalosne. ali nakon nekoliko mjeseci situacija se poboljsa, nije to vise kao nekad, ali nije ni tak zalosno 8)

Kad se pogledam u ogledalo sjetim se africkih dokumentaraca, pa se smijem.
    Thx ivana

filipko

Hvala vam na odgovorima.

Ja sam svijesna da one ne mogu biti kao prije ali se isto tako nadam da ce se barem u priliku izjednaciti.

Sa izdajanjem sam probala ali je malo iscrpljujuce tako da sam odustala.
    On desnu doji u pola manje nego lijevu i to je tako, ne mogu ga nikako preusmjeriti na desnu.

Sta je tu je :/