Zdravo i od mene,
Vec neko vreme citam postove na rodi i konacno se ukljucujem da spodelim sa vama svoju dijagnozu.Ja imam 38 a mm 40 god.Iza nas su 4 neuspele IVF (stimulirane)Poslednju smo radili u 6.mesecu 2008 god. a prvu 2001.Inace 13 godina smo u braku i 4godine pre toga u vezi.Kod mm je sve u redu,osim sto je strasveni pusac i postoji opasnost za kvalitet spermica zbog cega ga stalno gnjavim ali porok je jaci za sada.Ja imam malu matericu (manju od infantilnog tipa-tako pise u jednoj od dijagnoza)imala sam hidrosalpings na desnom jajovodu,koji mi je odstranjen a levi je neprohodan.Radila sam hsg,laparoskopiju i dve histeroskopije, odstranjen mi je septum uterusa.Endometrijum mi je strasno tanak,pred menzis oko 5mm,i pred punkciju sa stimulacijom 5-6-7mm.Nivo estradiola na pocetku ciklusa je dosta nizak ali prilikom stimulacije ide gore, Js rastu,sazrevaju,plode se uvek sam imala ET,nazalost nikad jos nisam videla dve crtice niti cula ono"Beta vam je pozitivna ... :/
Bila sam ubedjena kod cetvrtog pokusaja -e ovoga puta ce bit uspesno,bila sam na Dexu 1mg od pocetka stimulacije,primala dodatno hcg posle ET,primala clexane(heparin) imala grcenje materice drugog,petog i sedmog dana od ET-a a cula sam da je to simtom implantacije i ufiksirala sebi, jupiii, evo ga,na moju zalost 13-og dana negativan test ,16-og dana pocinje braon iscedak i posle dva dana krv.
Posle male krize zbog neuspeha a i zbog godina valjda,evo me opet na nogama,spremna za novi pocetak,koji bi po mojum slobodnim procenama trebao da se desi pocetkom naredne godine.Sada sam na kontraceptivnoj terapiji,kljukam se vitaminima i nadam se kooonacnom uspehu.
Toliko od mene za sada, voli vas Fragola