MM i ja već dvije godine se trudimo, trudimo, trudimo, ali nikako da zatrudnimo. Stoga su uslijedile terapije vitaminima, mineralima, čajevima....., ali ništa. Ustvari, prvobitno je problem bio u mojim anovulatornim ciklusima, a što skoro nitko od ginića nije skužio zašto nemam ovulacije. Po preporuci kolegice s posla dođem ja tako do dr. Radončića - tom čovjeku sam do neba zahvalna, jer mi je spasio život. Naime, uz anovulatorne cikluse ja sam krvarila 25 dana u ciklusu. Dr. R. je odmah posumnjao na štitnjaču, te se to i potvrdilo, moja štitnjača, tj. Hipofiza ili TSH divlja li divlja, zajedno sa visokim antitijelima i sve to izravno utječe moj reproduktivni sustav. Kada smo to ustanovili uslijedila je terapija Eutyroxom koja je doživotna, ali nema veze, ja sam uz nju zdrava i imam školski uredne cikluse i veeelike, jaaaake ovulacije.
Nakon toga, a prije nekih 2 mjeseca odemo mi 1. put na VV čisto da vidimo kakav nam je spermiogram i kakve su šanse za trudnoću, kad ono dr. A. kaže oligoasteno... i moramo na isci kao jedinu metodu i to možemo na VV početkom lipnja. Mene ubija svako čekanje i odem ja do omiljenog foruma kad ono nešto piše o mojoj omiljenoj poliklinici, kad sam vidjela da i oni rade MPO oduševila sam se, a još kad sam vidjela da to radi moj doktor - sjela sam na vlak i odem ja do njega. Mi se popričamo, dogovorimo i kaže on da mu dođem idući tjedan da mi napravi protokol. I tako, otišla ja kod njega ponovno, čovjek mi dao kontracepc. tablete sad za prosinac, a nakon njih, početkom siječnja krećem sa pravom stimulacijom za icsi pod anestezijom, pa neka mi dragi Bog pomogne. Svi su mi se osjećaji izmješali, a to je sada - mjesec dana prije, a tek šta će biti poslije...