Veliki pozdravček cijeloj divnoj ekipi, nova sam na forumu ali vas pratim već duže vrijeme. Za početak da se prijavim ovdje...

Dvije i pol godine bez zaštićenih odnosa, više puta određivala hormone (ok), papa konstantno uredan. U 9/2010 HSG Rtg (poliklinika Kalajžić St), prva dijagnoza „u redu“, kažem prva jer se kasnije kad sam išla po drugo mišljenje (IVF centar) ispostavilo da nije baš sve u redu i tada sam upućena odmah na dg lpsc što sam i odradila u 05/2011 (Petrova) gdje su mi potvrdili „lijevo prohodno, desno neprohodno“. Da ne zaboravim dok sam pola godine nakon HSG Rtg živila u uvjerenju da su mi jajovodi prohodni imala sam 2 stimulirana ciklusa (klomifen + Ovitrelle). Nakon lpsc, u 06/2011 odradila sam intratubarnu inseminaciju u lijevi, prohodni jajovod (IVF centar), bez uspjeha. Osim toga već 2 puta sam se borila sa beštijom Ureaplasmom . MM je na početku pretraga imao super nalaz (Cito), međutim zadnjih pola godine nalaz je konstantno loš (IVF centar), dijagnoza je OLIGOTERATOZOOSPERMIA sa smanjenim volumenom ejakulata. Koristi već 5 mjeseci razne vitamine, čajeve, ali nalaz ne pomiče na bolje . Također je odradio sljedeće pretrage: brisevi uretre, spermokultura, pregled kod urologa (sve ok).

Nakon dugo dugo razmišljanja i savjetovanja sa svojom ginek. odlučili smo se za IVF i to u MB, bili smo na prvim konzultacijama u 10/2011 nakon čega samo mogu reći da se uistinu isplati čekati na postupak cca godinu dana, i sad nestrpljivo čekamo na postupak koji će biti u 06 ili 09/2012, nadamo se ipak u 06/2012 … U međuvremenu naravno kućna radinost…

Poslije svake kiše dolazi sunce…pozdravko svima…