-
evo da vas i ja sve pozdravim posto sam nova
ja '87 - PCOS, anovulacijski ciklusi
mm '86 - sve ok
1,5god bez uspjeha
2003. bilokularna cista, desni jajnik policistican - cista otisla sa dabrostonima, terapija: logest
2005. stitnjaca eutireoidna, bez terapije, kontrole 1godišnje
8./2011. nakon dugogodisnje borbe s candidom sa logesta prelazim na lindynette
12./2012. prestajem uzimat pilule, krecemo pokusavat prirodno
ciklusi se skroz pobrkali: variraju od 30-60 dana
9./2013. oba jajnika policisticna na UZV, nikakve pretrage, savjet: smrsaviti (eventualno sam imala 2,3kg viska, ali dobro... kod PCOS kaze dr. da je i -2kg od velike vaznosti)
-7kg i dalje bezuspjesno pokusavamo prirodno, zbog komplikacija oko doktora, upisujem se kod nove ginekologinje koja nas odmah salje na sve pretrage:
3./2014. MM spermiogram: sve ok, pocinjem sa lh trakicama pratit cikluse
ja u medjuvremenu napravila pretrage: ciklusi anovulacijski, LH:12.4, FSH:7.7, Androstendion: 4.5 - sindrom policisticnih jajnika potvrdjen... TSH: 4.207 - dr. mi rekla da ga moram spustit ispod 2
-vadila sam sad sve hormone stitnjace i zbog PCOS i zbog redovne kontrole: TSH: 4.020, TPO: 333.33, FT3 i FT4 ok... iduci tjedan idem na pregled kod specijaliste
-cekam nalaze ogtt-a
-a s veelikim nestrpljenjem cekamo 9./2014. pregled na humanoj reprodukciji, dr. rekla da pretpostavlja da ce mi preporucit neku terpiju s kojom bi izazvali ovulaciju tj. doveli hormone "u red", vrlo vjerovatno metforminom ili moooooozda cak me odluce stavit na neku terapiju za stitnjacu (sto inace ne bi, ali posto pokusavam ostat trudna budu)
ugl trenutno na cekanju 
ako netko ima slicnih iskustava i kakvih pametnih savjeta, posto sam nova nisam bas sve popratila, neka vice!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma