Citiraj glow prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav drage cure,

Ja sam prvi puta ovdje, općenito sve pripremam za prvi mpo postupak jer do sad uvijek svi nalazi bili ok, osjećaš se mlado bez obzira na godine, ali posljednje 4 godine nikako do bebice.

Uglavnom nalaze sam sve prikupila i sad ima problem upravo s godinama.

AMH je prenizak (0.5), fsh previsok (20) kao i tsh (3.8).
S amh šta je tu je, ali bih vas pitala ako netko zna - kako prirodnim putem sniziti fsh (vrijednost mi je 20, a treba do 13) i tsh (3.8, a treba do 2).

Nešto sam čitala za macin preparat i za smokve u maslinovom ulju pa ako netko zna nešto više, puno bi značilo.

Hvala puno!!

Moje pozitivno iskustvo je sa čajem od Macine trave lat. Nepeta cataria), ovo nije marulja, nego je blažeg okusa i nabavljena je od travara iz Bosne. Pije se od zadnjeg dana menge do dana ovulcije, poslije ne zbog utjecaja na plod. Ja sam pila isključivo zbog jakih bolova izazvanih endometriozom, cistama , miomima.... Prošle jeseni, nakon 7 neuspješnih IVF postupaka moj MPO dr. odustaje od postupaka i šalje me me kod kirurga za dogovor za novu operaciju ( već sam imala 3 laparoskopije i 2 histeroskopije). Dijagnoza je sljedeća, 2 mioma u maternici, lijevi jajnik ( bez jajovoda) sa velikim cistama, endometriomima, bez dostupnog tkiva za aspiraciju, desni jajnik bez folikulogeneze, isto nedostupan za aspiraciju , jajovod bez funkcije. AMH manji od 7, TSH 0.84, FSH 9.4, CA 125 104.
Odustajem od operacije jer se kod mene endometrioza jako brzo vraća ( između 2 operacije je bio razmak od samo 2 mjeseca i dokazano je da se je bila vratila).
Pomirila sam se sa činjenicom da za mene u MPO vodama bitka prestaje. Čaj od macine trave u kombinaciji sa Femisan A kapima sam popila samo jedan ciklus ( sa ciljem smanjenja bolova ) i taj ciklus sam prirodno ostala trudna, doktorima i meni nije jasno kako sa ovim stanjem ali vjerujem da je čaj pomogao. Čaj sam dobila na poklon od cure isto iz MPO voda ( 6 neuspjelih postupaka ) koja je mjesec i pol prije mene isto ostala prirodno trudna. Probaj se informirati i o Femisan A kapima ( njih sam pila unazad pola godine) meni su pomagale kod reguliranja ciklusa i na ultrazvuku su bila vidljiva smanjenja cista. Sretno