Pozdrav svima,
I ja sam nova ovdje i treba mi potpora,misljenje,sta god samo da ne razbijam toliko glavu time. Ove godine punim 27 i od prvog ciklusa ( a to je oko 15 godina sada) imam neredovne menstr i ustanovljeni su mi pcos. U vise navrata sam koristila kontracep pilule i to se regulira donekle ali po prestanku sve po starom. Vise od 2 godine smo pokusavali prirodno, muzu prosle godine ustanovljena astenoospermija, uglavnom mali broj pokretnih i normalnih sperm. Od kraja prosle godine se intenzivnije bavimo time i dok je odmah rekla kakvih pcos je vidjala moj je super, oduvijek sam imala problema sa aknama ali ostalo nista posebno se nije isticalo. Svi hormoni u redu ali je odmah posumnjala na endometriozu koja mi je i odstranjena nedavno laparoskopski, srecom bila je na samo par cvorova pri tome ispitani jajovodi i prohodna oba. Sad mi je dok rekla da pokusamo jedan ciklus sa inekcijama ali prirodno, prije operacije smo pokusali sa klomifenom sto nije urodilo nekim plodom, ako ne iduce na redu ne neki postupak mpo jer nemamo sta cekati obzirom da mi se endometrioza moze vratiti, uz to pored pcos cista na jajnicima imam i te endometriozne cokoladne. Ne polazem bas puno nade u taj prvi „prirodnjak“ jer sam se nadala vec svaki puta kada mi je kasnilo, iako to i jest najveci problem sa mojim neredovnim ciklusima. Ne znam trebam li ocekivati obzirom na ovakve nalaze nalaze uopce neki pozitivan ishod sada kada idemo prirodno i nakon toga ako se nista ne desi ili se nadati kao svaki put do sada pa se razocarati.