MM 27 , Ja 26
Krenuli 2003. godine nakon godinu dana neuspjeha. Kucali na sva vrata jer kao mladi ste kamo vam se žuri ima vremena. Nisam se dala i tražila sam pretrage i drago mi je da ih nisam slušala. Prvi i drugi spermiogram 0 spremića. Šok i nevjerica. Nakon toga biopsija kojom ih je nađeno 30 milijuna. Preporučen je icsi i krajem 2003. nakon moje lpsc ( zbog pcos) 1. ivf/icsi - 12 folikula - 5 oplođenih js i vraćenih 5- beta 3,47 ( VV)
Nakon toga 2004. odlazak na Ivf polikliniku - ponovljeni spermiogram i moje pretrage i 2. ivf/icsi - 3 js- 2. oplođene i vraćene - beta 0, za 6. mj. 3.ivf/icsi - 5 js-2 oplođene i vraćene- beta 0.45. Taj me treći postupak slomio psihički i fizički i uzala sam si dugu pauzu (skoro 2. godine).
2007. 4.ivf/icsi - 8 js- 5 oplođenih - blastica i 2 morule vraćene - beta je narasla do 90 i onda počela padati. Nakon 5 g. tuge i boli ja sam u toj prvoj pozitivnoj beti našla snagu da idem dalje. Ovaj put me to nije slomilo kao prošli put. Odmah nakon što je beta pala na 0 nazvala sam dr. , napravila sve pretrage i za 3. tj. krećem u svoj 5. postupak.
Oprostite na ovako dugom postu, no željela bih reći onima koji tek kreću da ne odustaju i ne slušaju ako im govore da se strpe. Meni je već sad prošlo 5.god., a koliko bi da sam ih slušala. Čitam sve priče koje su završile sretno i ja znam da ću i ja jednom plakati od sreće. Samo treba malo čekati...