Ukratko evo sto ja imam
Pred 6 godina mi je bila dijagnosticirana hiperprolaktinemija pa sam bila na Bromergon 5 godina, ova zadnja godina Prolaktin mi se smirio ali zato je buknuo Tiroksin. Sve sam otkrila slucajno, zeleli smo bebu radili na slucaj 6 meseca i polako me uhvatila panika pa sam zatrazila od moja dok. da mi da uput da izvrsim hormonalne pretrage i zamislite cure sama sam insistirala da u hormonalna pretraga ukljuci i T4 i Tsh. Kad sam dobila rezultate :shock: svi hormoni katstrofa a moj tiroksin 52 a normalna vrijednost 20 odprilike. ops dijagnoza hipertireoza i zabrana za pravlenje beba min 6 meseca![]()
Idem kog jednog odlicnog endokrinologa, dao mi je terapiju Tirozol i hvala Bogu dobro sam reagovala na terapiju pa mi se tiroksin normalizirao za 1 mesec. Pila sam taj tirozol 6 meseci i posto sam bila ok rekla sam mom endokrinologu da zelim bebu i on mi je promenio terapiju, sada sam na propiltiouracil zato sto ovu terapiju mogu da primam i u trudnoci bez problema. Hvala Bogu da sam otkrila na vreme!

Odgovori s citatom