Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 294

Tema: pričajmo o pelenama

Datum pristupanja
    May 2006

Početno pričajmo o pelenama

ideja o ovom topicu mi se rodila nakon hrpe topica sa raznim komentarima i upadima koji nemaju veze sa temom, a imaju veze sa platnenim pelenama i ovisnošću o istima
    dakle (nadam se da topic neće biti zaključan), pričajmo ovdje o platnenim pelenama, o trenutnim željama, problemima itd itd.

ja još jednom izjavljujem oduševljenje sa kissaluvs pelenama... :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: pričajmo o pelenama

Muči me slijedeće, vidjela sam kod pahuljice da u svojoj ponudi ima Fuzzi Bunz pelenice koje su od flisa, "Polyester microfleece" kako piše na njihovoj stranice, ali to nije pamuk. Mislila sam ih već sutra naručit ali sad više nisam sigurna. Preporuke i iskustva molim

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zašto ne bi? cure su zadovoljne sa FB. jedino ako se jako ''furaš'' na pamuk i te fore...
    mislim, ništa nije užasnije od pampersa i ostalih

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

May od kud si narucivala kissaluvs?
    Luna, ja sam malo brzopleto FB kupila, ali bas zato sto nisu pamucne i nekako mi nisu sjele jos brze sam ih i prodala. Jako puno cura ovdje je s njima odusevljeno.
    Ja sam ih par puta probala, curile su mi cak i danju nakon samo 2-3 sata nosenja, tak da nisam bila presretna. Ali neki ih koriste i po noci i fantasticne su im.
    Ja sam trenutno odusevljena ME one size pelenom. Zapravo toliko odusevljenja da se pitam cemu narucivati ijednu drugu pelenu osim ove. Da li pretjerujem?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kissaluvs sam naručila preko jedne ženske sasvim slučajno, mogu ti na pp o tome, iako nije ni bitno... sa USA stranice,ali ne šalju u Hrvatsku...
    razmišljam si da li mi treba još koja kiss...
    ME onesize, i ja sam s njom zadovoljna...ali monotono je imati sve iste pelene, iako je ekonomično...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi za sad osim kamarisa i smiba imamo popolini UltraFit i racman zeleni, te pelene koristimo za noć, bebač spava cijelu noć i veliki je popišanac ali nikad nisu procurile, iznad su racmanove zaštitne.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U zeleni racman ne ubacujes dodatnu tetru ili dodatne uloske za noc? Mi smo za sada po noci bili u smibu, smib ulosku, tetri i smib coveru, nikad promocilo, evo je sad prvi puta spava u ME one size + liner, bez tetre, pa cu vidjeti kako ce ici. Isto je velika popisanka, pelena se cijediti moze ujutro.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

FB su i meni znale procuriti dok nisam onaj njihov insert ubacila u tetru i sad ne cure :D Ko da je problem u toj "magičnoj krpi": ona je suha, a tetra mokra s obje strane inserta. I da, nisu pamuk, ali malo za promjenu (a i zgodne su, čak ih može i md mijenjati ). HH su mi skoro uvijek puštale. Jučer sam i u njih uvalila tetru, presvlačila Idu za više od dva sata i još nisu procurile. Vidjet ću sutra kak će biti. Već sam negdje napisala da joj je guza najljepša nakon racmana (ma, ni nemamo mi baš neku veliku kolekciju, )još)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

došla sam do 3 zaključka...

prvi, nikada više neću prati pelene sa ostalim bijelim baby bodićima i tetra pelenama.
    užas jedan.

drugi, imati što manje bijelih pelena jer kada se ne operu dobro (a u 99% slučajeva ostanu
    fleke) izgledaju koma.
    ME AIO mi izgleda katastrofa. što zbog 3 dnevnog stajanja u kanti sa ostalim pelenama, što zbog malo detergenta. stvarno izgleda koma. bijeli vanjski sloj je lagano žut. užas.
    i kako sad dijete u to obući i recimo otići negdje i presvlačiti se. svatko će prvo pomisliti kako se nije dobro opralo. znam da se dobro opralo ali nemam živaca svakome objašnjavati da te fleke jedino skida sunce.

možda picajzliram,ali ovo me dotuklo.. tako je bila sniježno bijela, a sad je koma.
    nije bolje prošla ni ME onesize... ostale su šarene pa se još nekako drže...
    i onda meni svekrva kaže, pa obriši sa vanjskim dijelom pelene guzu prije nego obrišeš sa maramicama ili gazom. ma da, svakako, pa da imam fleke i izvana

3, kupovati pelene tek kada se beba rodi (ja nisam mogla a da ne kupujem prije i s jedne strane je to i dobro jer dok bih dočekala da mi stignu neke, dijete bi mi već preraslo S veličinu ) i ne pretjerivati sa fitted pelenama kao ja...

cure, kushies pelene su nam za sada malo velike (infant večičina) ali i nekako mi se ne sviđaju... da ih prodam pa kupim nešto drugo? ceki kaže čekaj još malo, a ostale?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    cure, kushies pelene su nam za sada malo velike (infant večičina) ali i nekako mi se ne sviđaju... da ih prodam pa kupim nešto drugo? ceki kaže čekaj još malo, a ostale?
    meni su kushies fitted bile skroz ok, a voljela sam ih pogotovo po ljeti, jer je bio samo u njoj bez zaštitnih gaćica i držale su 2-3 sata po danu...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imam i ja jedno svaštarsko pitanje, da li stavljate, i ako da koliko često, ocat kad perete pelene?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo ja sam malo posustala sa platnenima :/

kad vidim da se popišala (a vidim jer ona složi jednu specifičnu facu dok piša) odmah mijenjam platnenu. maja je inače užasan sisavac; sisa svako pola sata pa isto toliko i piša, tako da se broj promijenjenih pelena penje do 10 dnevno i to u razmaku od 11 ujutro do 8 navečer. malo previše, jel da :?
    meni nije problem u procurivanju ili neprocurivanju nego koliko je zdravo da bude u mokroj platnenoj peleni?

mijenjate li vi pelenu odmah ili tjerate po svome?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa

kad vidim da se popišala (a vidim jer ona složi jednu specifičnu facu dok piša) odmah mijenjam platnenu. maja je inače užasan sisavac; sisa svako pola sata pa isto toliko i piša, tako da se broj promijenjenih pelena penje do 10 dnevno i to u razmaku od 11 ujutro do 8 navečer. malo previše, jel da :?
    meni nije problem u procurivanju ili neprocurivanju nego koliko je zdravo da bude u mokroj platnenoj peleni?

sta je cudno u tome da male bebe puno pisaju? pa to je normalno. ja svog malca od 10 mjeseci nosim na pisanje ili presvlacenje i vise od 10-15 puta dnevno.

a glede mijenjanja pelene odmah ili kasnije, ja se zapitam kako bi meni bilo da se radi o mojim mokrim pelenama...

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sta je cudno u tome da male bebe puno pisaju? pa to je normalno. ja svog malca od 10 mjeseci nosim na pisanje ili presvlacenje i vise od 10-15 puta dnevno.

a glede mijenjanja pelene odmah ili kasnije, ja se zapitam kako bi meni bilo da se radi o mojim mokrim pelenama...
    ok, ok, pitam samo :/
    negdi sam vidila na forumu da neke cure mijenjaju svakih dva, dva i po sata pa sam pomislila da sam ja možda neka frikuša suhih pelena

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    imam i ja jedno svaštarsko pitanje, da li stavljate, i ako da koliko često, ocat kad perete pelene?
    Ja sam par puta stavila, par puta ne i ne vidim baš neku razliku...možda dugoročno ima efekta?

Mene muči izbor noćne pelene... naime još po noći imamo jednokratnu, jer zasad jednostavno nemam što staviti dok ne stigne pošiljka iz US.
    Da li uzeti ME onesize, Zeleni racman, Ultrafit popolini ili Heiny huggers- da li tko zna za tu pelenu?!?

Ja sam super zadovoljna sa FB, meni ne cure. Isto sa SB AIO, koje su na glasu kao pelene koje cure. Naravno, nisu za neko dugo nošenje.

Da li nekad koristite varijantu tetra+cover? Ja u nedostatku pelena tako, i baš je ok, ne curi i nekako mi je to kao što su nas naše mame prematale.

Ja sam si odlučila maximalno pojednostaviti pranje pelena, pa perem sa ostalim vešom kad se skupi, tako da nemam neki posebni ritam ili red korištenja pelena. Čak sam pomislila držati prljave pelene u vešmašini , ali možda bolje ne, da se ne usmrdi jadna...

Želja mi je probati bamboozles, kissaluvs, i vunene covere, ali još nisam na čistu da li vunene štrikane, ili one krojene kao običan cover...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje iskustvo kaze da drzanje pelena u kanti vode s octom dugorocno omeksava te iste pelene, jer ocat otapa kamenac i naslage svega sto se moglo skupiti u peleni.

a ako ih se drzi na suho onda se samo sve vise i vise okamenjuju.

takodjer se i fleke bolje operu.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja svaku pelenu isperem u vodi, i pokenjane i popišane, ocijedim i bacim u kantu
    malo mi se čini nespretno s vodom u kanti, kanta mi se čini mala za to ali mogla bih probati, možda samo malo za promjenu :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa

Ne vidim zašto bi bilo štetno da bude neko vrijeme u mokroj peleni? Ako je zdrava (nema nikakvu urinoinfekciju), onda je urin sterilan, pa to što će biti koji sat u mokroj peleni ne bi trebalo smetati.

Ja mijenjam pelenu odmah poslije kakanja (ako skužim da je kakao).

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Beba je i u jednokratnoj peleni u kontaktu sa urinom, pa jednokratne mijenjamo svake prestupne. Samo zato jer je kakti suha guza...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moja iskustva govore da guza nikada nije crvena u "običnim" platnenim, u FB i ostalim pocketicama zacrveni se svaki puta kad se pokaka (makar u peleni bio 5min) ali isto tako brzo se povlaći. U jednokratnim dobije pravi pelenski osip koji poslije traje i do nekoliko dana.

Obične platnene nevolim metati jer me nervira namještanje covera a i često mu je koža na guzi ili nogama nažuljana (iako ne primjećujem da ga to smeta). U poketicama mu je koža uvijek suha i rijetko se desi da mu je bodić mokar.

E sad ti budi pametan i znaj što je najbolje za tvoje dijete

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam ispocetka ispirala svaku pelenu, a one pokakane i dobrooo oprala sa sapunom za ruke. I fleke su bile rijetke... Pa bi ih onda ubacila u vodu sa etericnim uljem lavande.
    I to mi je nekako bilo najbolje, em cisto, em mirise, ali mi oduzima puno vremena.
    Probala i ocat +voda, i suho cuvanje... Ne znam, pocele su poprilicno smrdit, sad nismo samo sisavci, pa i to ima svoj doprinos...
    Opet cu probat ovako kao na pocetku, pa cemo vidjet, vjerovatno ce se manje cuti
    A za po noci sad koristimo Popolini Bravo Onesize i ME One-Size

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

anjice,
    misliš ocat u mašinu ili ocat kod čuvanja pelena? ja sam shvatila da pitaš za mašinu.
    ja svoje svaki put operem sa ocotom umjesto omekšivača, a držim ih u kanti na suhom, a prethodno
    ih isperem i našpricam vodom + čajevac.
    čula sam da je bolje da budu u vodi sa octom pa ću probati tako...možda bude manje fleka.
    kako vidim, ja jedina rijetko mijenjam pelene s obzirom na vas ovdje što ste se izjasnile.
    promijenim kada se pokaka i otprilike svaka 3-4 sata. nekad češće,ali u pravilu tako.
    ne mislim da trebam češće jer uglavnom spava pa je ne budim zbog presvlačenja.
    guza nam je za sada ok, tako da...
    mene jedino te fleke živciraju...

momtobe,
    mi smo za sada po noći u kissaluvs ili ME sandy peleni i super je...

magriz, hm...to mi je i ceki rekla... ali do ljeta će ona prerasti tu pelenu ne znam..
    navukla sam hrpu pelena koje još ne možemo nositi pa sada štrikam. bude mi na knap 3-4 dan
    dok se ne osuše oprane...

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je dobar ovaj topic! :D
    Imam i ja nekih nedoumica pa me zanima vaše iskustvo i savjet. Čitajući o platnenima s raznih topica nisam sigurna da li sam dobro shvatila, ali ja uvijek preko pelene stvljam cover, a čini mi se da neke mame ne?!
    Imam 30-tak pelena, od toga je 28 HM, fitted, dnevne su tanje, većinom flanel, punjenje je neke pamuk neke flanel, a noćne su deblje, imaju više punjenja i kombinirane su pamuk izvana a flanel unutra. Imam jedan veliki cover koji stavljam na noćne, a u pelenu samo jedan uložak od frotira ili flanela, i do sada nije ni jednom promočilo. Prespava u njoj od 20 sati navečer do 6-7 ujutro.
    Ono što mi stvara dilemu je- kupila sam puno lijepih materijala, pamućnih i flanelastih, a i nešto flisa, od kojih ću sašiti još pelena, a nije mi jasno zašto kad ih sve na kraju prekrijem bijelim kamarisovim coverima ?!
    Da li i kada ću moći staviti samo pelene s ulošcima a bez covera?
    Je li jedina opcija kupiti AIO ili neke druge koje mogu bez covera?
    Imam dvije poketice koje imaju vanjski materijal koji ne bi trebao propustiti, ali negdje griješim pa mi uvijek ipak procuri, iako nikad na istom mjestu :?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A održavanje?!
    Ja vam to ovako- kad je skinem stavim je na radijator u kupaoni (lojtricu) i suhu ubacujem u kantu u kojoj čekaju pranje. Andrija kaka svakih 2-3 dana pa nemam pokakanih pelena puno, a odmah ih ispirem vodom i običnim sapunom tako da za sad nemamo ni fleke na njima. Pomažem si keficom za ruke, onom malom, ona uz sapun jako dobro skine kakicu s pelene i uloška.
    Kad ih perem u mašinu stavim jako malo praška (kupila sam onaj u Mulleru) koji baš ne miriši, a dodam svaki put octa. Sušim ih po radijatorima ili na sušilici, ponekad su kruće, ali uglavnom su dosta meke, ipak je to običan flanel i pamuk p bez omekšivaća ne očekujem previše. Važno mi je samo da je Andriji guza lijepa i zdrava.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam ih prije držala u vodi do pranja, ali sam negdje pročitala da to skraćuje vijek trajanja pelena pa ih sad držim "na suho". Ne vidim neku razliku što se tiče fleka. (ima ih i ovako i onako ).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to da drzanje u vodi skracuje vijek pelena, zznaci da ce se malo ranije ofucati. meni je to sasvim prihvatljivo.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

may pogodila si, mislim na stavljanje octa u vešmašinu zbog omekšavanja pelena, a ne octa kao neutralizatora mirisa prije pranja, za to koristim čajevac

ja do sada nisam niti jednom stavljala ocat u vešmašinu, pa me zanimaju vaša mišljenja i iskustva, da to radite ili ne...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja stavljam ocat kod svakog pranja

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ne stavljam, sušim ih u sušilici, pa budu meke.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A ja ih perem svaki dan pa se nikad ne usmrde
    Dobro, tu i tamo svaki drugi
    I stalno sam u nekoj fazi - samo platnene - samo pocket
    ...ali nikad u AIO

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jel mi moze netko objasniti koja je razlika izmedu Popolini one size i ME one size, ili je to isto?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još mi niste odgovorile da li uvijek stavljate cover preko pelena?
    jeli stvar u tome što su fitted ove koje sam sašila, hoću li moći ikada njih staviti bez covera, npr. ljeti?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

preko fitted pelena uvijek stavlja cover, a preko AIO ne

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Snulko, to je ista, identična pelena, samo drugi naziv...

Renci, super ti je ideja sa četkicom za ispiranje kakice.
    A fitted nažalost trebaju cover, jer promoče i gotovo. Jedino Kushies pelene (koliko znam) imaju iznutra, ispod vanjskog flanela neki nepropusan materijal, pa po doma i na kraće vrijeme mogu bez covera.

A po ljeti na moru npr., zašto ne staviti pelenu bez covera? Ionako je dijete uglavnom golo i u peleni, pa nema robicu koja se može smočiti

A ako si željna šarenila na pelenama, nabavi šarene covere ili kupi šareni PUL (taj nepropusni materijal) i šij pocketice ili AIO...

Ja imam samo pocket i AIO baš zato jer su veća fora.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja isto jedva čekam ljeta da Anja može okolo paradirati samo u pelenama :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja stavljam ocat u masinu.
    I cover preko fitted
    Samo mi nije jasno kako vam ne smrde pelene :?
    Jutros je imala kakanac velicine zrna graha ali je smrdilooo
    Opet cu ja uvesti etericno ulje, za kamuflazu 8)

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni ne smrdi zato što jaaako puno čajevca stavim

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, dakle to je tako i gotovo!
    E, a di da kupim šareni PUL?

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj renci prvotno napisa
    E, a di da kupim šareni PUL?
    ...kod nas nisam nigdje našla, mislim samo na Zg ...ostaje internet...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja bih vam danas imala puno toga za pričati, ali...... još šutim.

Možda ću mojom greškom i grreškom tete iz UK imati pelena za pola foruma, pa ćemo onda razglabati

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Ja bih vam danas imala puno toga za pričati, ali...... još šutim.

Možda ću mojom greškom i grreškom tete iz UK imati pelena za pola foruma, pa ćemo onda razglabati
    ma vid' ti :shock:
    ali, kao, šuti ona, neće ništa reći
    joj čeksi, ne otvaraj pandorinu kutijicu...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A pokušavam objasniti teti da mi ne treba toliko pelena, ali vezano uz moju ovisnost, ja to ne umijem sročiti... valjda... pa me zato ne razumije

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    A.... ja to ne umijem sročiti... valjda... pa me zato ne razumije
    Mogu si misliti koliko si samo truda uložila

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ceki, ti ćeš znati točno koja od tih pelena kome treba

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

PUL ima samo na netu za kupiti.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

, ali vezano uz moju ovisnost, ja to ne umijem sročiti... valjda... pa me zato ne razumije

i ja bih takvu tetu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne bi, anjice, vjeruj mi!!! Teta Miranda sa twinklle-a je najkompliciranija i najsusretljivija žena koja sjedi iza hrpe pelena u UK

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

čekaj, to naručuješ sa twinkle-on-the-web?
    imam grozna iskustva s njima
    ali sad ja neću ništa reći

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Aj reci, molim te, da malo tračamo Mirandu, možda mi bude lakše

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    čekaj, to naručuješ sa twinkle-on-the-web?
    imam grozna iskustva s njima
    ali sad ja neću ništa reći
    Reci, reci! :shock:

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •