Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: nezaposlena majka 5. djeteta

mbasta

Početno nezaposlena majka 5. djeteta

kakva su prava na porodiljne naknade 5. djeteta nezaposlene majke.dijete će biti rođeno poslije 1.1.2007. godine.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da dijete nije nosioc porodiljne naknade već majka. Porodiljna naknada se izrčunava prema primanjima. Imaš pravo na onaj minimum koji se isplaćuje nezaposlenima.

mbasta

Početno ....

da,ali što sa onim naknadama,otpremninama i ostalim čudima po novom zakonu?i grad zagreb dodjeljuje nešto?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

To je drugo, radi se o dječjem doplatku i opremi za bebu. Malo ću pronjušiti pa ti javim

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebalo bi biti više od 2300 kn za opremu novorođenčeta i 9000kn za treće i svako sljedeće dijete od grada Zagreba ako je majka prijavljena u Zg više od 5 godina i ako otac ima barem prebivalište u Zg. Potraži na stranicama Zagreba, ne znam točno link.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tata mora imati prijavljeno prebivalište u Zg ali ne mora biti 5god - taj uvijet mora zadovoljiti jedan roditelj

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znaci ima pravo na
    -naknadu za opremu djeteta, po novome cca. 2300kn

-9000kn godisnje do 5. godine djetetovog zivota

-Djecji doplatak

i znate li je li se dobiva onaj pronatalitetni dodatak od 500kn od grada Zagreba o kojem se pricalo?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I sto se tice ove naknade od 9000kn, samo jedan roditelj mora imati minimalno 5 godina prijavljeno boraviste u Zg, drugi roditelj moze i manje.
    Cak je i jedan dan dovoljan

Jedino treba paziti na to da onaj roditelj koji predaje zahtjev MORA biti na istoj adresi kao i djeca (sva djeca moraju imati prebivaliste u zg).

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dodatak dobiva za svako dijete preko broja 3 ako su inače imali pravo na dječji doplatak (mislim da je tako)

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nasla sam na stranicama vlade:

NPP-om se podiže dohodovni cenzus za dobivanje dječjeg doplatka sa 40 na 50 posto proračunske osnovice, uvode se tri dohodovna razreda umjesto dva, najniži dječji doplatak iznosit će oko 200 kuna, a za svako treće i četvrto dijete uz dječji doplatak se uvodi pronatalitetni dodatak od 500 kuna.
    http://www.vlada.hr/default.asp?gl=200609140000004

Početno

pazite! ako je mama nezaposlena, a nije bila prije poroda prijavljena na zavodu za zaposlajvanje, NECE dobiti porodiljnu naknadu(onih 1600kn)
    to sam osjetila na vlastitoj kozi! u toku cetvrte trudnoce nisam bila prijavljena na zavodu na zaposljavanje i nakon poroda nisam mogla dobiti porodiljsku naknadu...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •