-
Osoblje foruma
Ubacujem se...molim za savjet.
Jučer je muž odveo H. na redovni pregled kod ortodontice (nismo u Zagrebu).
Inače, odlazimo kod nje od 7. ili 8. godine (nemam sad kod sebe dokumentaciju pa nisam 100% sigurna) na redovne preglede svakih 6. mjeseci. Navodno smo i na listi (bili), ovakvoj gorespomenutoj, rukom napisanoj. Trebali smo rezati frenulum, ali se na slijedećem pregledu predomislila kad je vidjela da se razmak smanjio. No da, smanjio se, i sad je kaže ispod 3 mm, kao i dvojkice koje 'strše' manje od 3 mm i po novom Pravilniku više nećemo imati pravo na HZZO aparatić. Čula sam prije o tim nekim milimetrima koje mjere po novom ortodonti, pa sam izričito napomenula mužu da to pita...I dalje mi zvuči nevjerojatno. Naime u djetetovim ustima to uopće ne izgleda lijepo i sigurno ne bih voljela da joj zubi takvi ostanu...no to se valjda smatra samo estetskim problemom, pa nema veze...
Naručila nas je opet za 6 mjeseci, kaže da za aparatić još nije vrijeme, ali čini se da kad za njega i dođe vrijeme, da ćemo ga morati platiti. Sad me muči hoće li uopće ostati na toj zajedničkoj listi, ili će ju skinuti. A muči me, nije li vrijeme za mobilni aparatić, a ortodontica ga nije ni spomenula jer na njega nema pravo. Rado bih je odvela nekom privatniku u Zagrebu samo po drugo mišljenje da ne čekamo 6 mjeseci da joj postavimo sva ta pitanja i da ne propustim neko optimalno vrijeme, posebno ako je anomalija mala (očito prema HZZO jest) da se može ispraviti samo mobilnim aparatićem (ima trajne jedinice i dvojke i donje trojke su joj upravo ispale, ali ne i izrasle).
Zanima me vaše mišljenje, i preporuka za dobrog privatnika kod kojeg bih je mogla odvesti da čujem misli li isto kao i naša socijalna ortodontica. I mogu li uopće doći kod ortodonta samo na pregled, a ne i u obradu? I ima li lista čekanja i kod privatnika?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma