Pokazuje rezultate 1 do 50 od 433

Tema: ortodont

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    A kakva iskustva imate sa estetskim deformacijama? Djeca nemaju pravo na fiksni aparatić, no zar ne bi mogli možda dobiti one mobilne kakve smo mi nekada nosili?
    Izbor mobilni/fiksni nije zapravo izbor, nego to ovisi o konkretnoj situaciji u čeljusti - to je individualno. Moja djeca su bila u Perkovčevoj od početka osnovne škole, nosili su najprije mobilne aparatiće (oni idu na mješovite zube - mliječne i trajne), a kasnije su dobili fiksne. Starijem su vadili trajne zube, mlađem to nije trebalo. Znači, liječenje je trajalo, odnosno traje i dulje od deset godina.

Onaj aparat headgear daje se kad treba izmjestiti kutnjake - to moji sinovi nisu trebali.

Rezultati nakon cijelog desetljeća su vidljivi i dobri. Estetski izgled je sjajan, a još važnije je to što stariji može zaklopiti gornju i donju čeljust bez problema, nema glavobolje zbog toga... Mlađi nije imao tako kompliciranu situaciju, ali i on je zadovoljan svojim izgledom nakon nošenja aparata (par godina mobilnog i mislim 2 godine fiksnog). I on je na retaineru, ali još ga mora nositi svakodnevno i kaže da osjeti kako se zubi "vraćaju na staro" ako jednu noć preskoči.

Oni su sve obavili o trošku hzzo. Nisu iskusili duga čekanja, jer smo ih doveli jako rano, poučeni vlastitim iskustvom - mm i ja oboje smo imali tih problema, pa smo se javili ortodontu čim su djeci krenuli nicati trajni zubi. U prvoj ili prve dvije godine samo smo išli na kontrole i "uzeli broj" na listi čekanja za ortodontske aparate, a dalje je sve išlo svojim tokom. Obojica su sad punoljetni, ali ortodontski tretman im plaća hzzo do završetka liječenja (to će taman biti još godinu, odnosno dvije).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.09.2019. at 13:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •