Drage forumašice, moja kćer ima skoro 14 godina i još uvijek ima 11 mliječnih zuba. Po preporuci stomatologa išli smo na pregled kod ortodonta i to smo tražili dva mišljenja. Dogodilo se upravo ono čega smo se i bojali - dobili smo dva totalno oprečna mišljenja. Prva dr je napisala da ne bi sad ništa dirala nego da za godinu dana dođemo na pregled da se vidi situacija. Druga je dr rekla kako bi trebalo hitno, u roku par dana povaditi sve preostale mliječne zube i javiti joj se da odmah dobijemo mobilni aparatić. Ne samo što smo zbunjeni činjenicom da se ta dva mišljenja toliko razlikuju nego mi je pomalo šokantno da se traži da se djetetu izvadi JEDANAEST zuba odmah. Rekla je nešto kao, ne može se to baš odjednom, ali u par dana to nije nikakav problem jer ti zubi nemaju korijen i neće biti nekog velikog krvarenja. Zahvalna bih bila ako je netko imao slično iskustvo (mliječni zubi koji ne ispadaju na vrijeme) da ga sa mnom podijeli. Osim što ćemo se posavjetovati s našom stomatologicom u koju imamo veliko povjerenje, najbliže sam tome da potražimo i treće mišljenje.