Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
Na pregled ćete brzo doći na red (mi smo odabrali jednu privatnicu koja radi i na uputnicu), ali se zato na aparatić (ukoliko dijete ima medicinske indikacije za nositi ga pa troškove pokriva HZZO) čeka oko 2 godine. Problem je u mjesečnim limitima koje svaki ortodont ima (tj. ima ih malo). Malo je bolja situacija na Stomatološkom fakultetu, pa ako možeš otiđite tamo, oni navodno imaju veće limite, pa se i aparatić kraće čeka.
Ukoliko dijete nema medicinske indikacije za nositi aparatić, već samo estetske, aparatić se plaća (moja Klara je u toj kategoriji i oba aparata smo platili nešto manje od 15000 kuna)

Franka ima medicinske indikacije i nažalost morat će čekati. Kaj je najbolje, kad smo prije 3 mjeseca došli kod ortodontice, prvo kaj je pitala, a zakaj ste čekali tak dugo? Njeno stajalište je da djeca slobodno mogu doći i već s cca 8-10 godina, da uđu u sustav ukoliko će trebati. I da stomatolozi rade grešku kaj joj pacijente ne upućuju ranije.
Da, već sam našu zubaricu 2 puta pitala i bila je uvrijeđena jer kao tko mi je rekao da joj treba ortodont.
Koje bi to bile medicinske indikacije? Njoj su te gornje trojke ostale gore i izbočene su naprijed u odnosu na druge zube.
Ma ljuta sam na sebe jer sam znala da bi trebali ortodontu otići bar na pregled. Ona će za 15 dana 13 godina.
Moram ju maknuti od ove stomatologinje, ali nitko ne prima. Ova kod koje smo danas bili nam je u kvartu i privatnica je i ima ugovor s hzzo, ali je puna,a čudo od pristupa... Nebo i zemlja u odnosu na ovu našu.