Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Da, već sam našu zubaricu 2 puta pitala i bila je uvrijeđena jer kao tko mi je rekao da joj treba ortodont.
Koje bi to bile medicinske indikacije? Njoj su te gornje trojke ostale gore i izbočene su naprijed u odnosu na druge zube.
Ma ljuta sam na sebe jer sam znala da bi trebali ortodontu otići bar na pregled. Ona će za 15 dana 13 godina.
Moram ju maknuti od ove stomatologinje, ali nitko ne prima. Ova kod koje smo danas bili nam je u kvartu i privatnica je i ima ugovor s hzzo, ali je puna,a čudo od pristupa... Nebo i zemlja u odnosu na ovu našu.
Medicinske indikacije su one koje će smetati u daljnjem razvoju i zdravlju.
Kod Klare je problem kaj joj je jedan zub baš dosta ispupčen van, ali nažalost to je samo estetski problem, dok je kod Franke i to bilo u pitanju, plus krivi zagriz plus još nešto vezano uz čeljust, zaboravila sam kaj.
Franka je isto navršila 13 godina, bili smo prije 2 mjeseca kod ortodontice (dr. Martina Kožić Petrović), termin smo dobili u roku 3 tjedna. Zubar ti samo treba pustiti uputnicu. Ortodontica je tražila da na pregled donesemo ortopan, mi smo ga napravili privatno, jer iskreno nisam imala pojma da i to može na uputnicu.
Upisala ju je odmah u sistem i rekla da se vidimo za godinu dana (srećom nećemo trebati novi ortopan, ovaj sadašnji će vrijediti) i ako bude sreće da će od danas pa za nekih godinu i pol dobiti aparatić.

Klari smo platili aparatić, pa je u roku od 2 tjedna bio postavljen. Prvo gornji, a nakon cca 2 mjeseca ide i donji. Rekla je da će ih nositi oko godinu i pol.

Kad sam našem zubaru rekla da ortodontica smatra da djeca trebaju puno ranije doći kod nje, nije se složio (a frendovi su ) , on i dalje smatra da nemaju kaj raditi tamo prije nego svi mliječni zubi ispadnu.