evo, konacno se opet javljam, prije svega puno zahvaljujem renati na vise nego iscrpnom odgovoru - hvala, hvala! ovih sam dana malo u guzvi pa na forum samo povirim... inace, vidim da je prica na ovom topicu otisla u smjeru o kojem bih ja mogla cijeli roman napisati, hm, dakle, kako uskladiti dojenje i sve ostalo kad imas vise djece...

reci cu samo da sam ja s dojenjem prvo dvoje djece vjerojatno imala vise srece (tj. mlijeka u izobilju ) nego pameti (smatrala sam da bebe ne bi smjele dojiti cesce od svaka 3 sata )... a i kao mamazika sam se najcesce morala sklanjati od starijeg (vrlo zivahnog i zahtjevnog) djeteta dok sam dojila mladje, sto je srecom (ili nesrecom?) bilo izvedivo u prosirenoj obitelji u kojoj smo tada zivjeli. sad nemam tu vrstu problema jer su oni vec dovoljno stari da se mogu i sami zabaviti ako se ja s bebom povucem u sobu, a i nece nasrtati na nju ako je dojim u njihovoj nazocnosti (osim da bi je ljubili i mazili , pa se zapravo sklanjam jedino ako njoj okolina previse odvlaci pozornost).

inace, mastitis (kuc u drvo) niti ikakve druge probleme koji bi mogli utjecati na kolicinu mlijeka nisam imala, pa sam ipak najsklonija probleme pripisati, u najvecoj mjeri, losem startu zbog zutice.

da sam zadovoljna sa sadasnjim stanjem - nisam, bila bih presretna da mogu sama hraniti svoje dijete. meni je od svih stvari koje je renata navela najveci problem upravo izdajanje, jer mi i samo dojenje diktira previse toga u dnevnom rasporedu, a onda jos da negdje ubacim i pranje i sterilizaciju mnogodjelne (kršitelj koda)ove izdajalice, pa sam proces koji ce cesto rezultirati samo s 10-20 jadnih mililitara, pored toliko drugih obveza koje me svakodnevno (i visednevno) cekaju... i naravno, koliko god se trudila, starija ce djeca u necemu biti zapostavljena.

stray_cat, pogledala sam tvoje topice i svaka cast, tvoja prica je izvanredna, samo nazalost kod mene je nemoguce raditi vecinu stvari koje si ti radila, ovo mi nije prvo dijete, a pomaze mi jedino mm kad je doma.

inace, moram reci jos nesto - zahvalna sam sto znam za kompresije, mislim da je to mozda i spasilo nase dojenje u vrijeme kad smo uveli i drugih 100ml adaptiranog, a malena je prolazila skok u razvoju i cesto se ljutila kad joj je iz cike presporo curilo.
eto toliko zasad od mene, mislim da sam htjela jos nesto napisati ali se vise ne mogu sjetiti...