-
evo, konacno se opet javljam, prije svega puno zahvaljujem renati na vise nego iscrpnom odgovoru - hvala, hvala! ovih sam dana malo u guzvi pa na forum samo povirim... inace, vidim da je prica na ovom topicu otisla u smjeru o kojem bih ja mogla cijeli roman napisati, hm, dakle, kako uskladiti dojenje i sve ostalo kad imas vise djece...
reci cu samo da sam ja s dojenjem prvo dvoje djece vjerojatno imala vise srece (tj. mlijeka u izobilju
) nego pameti (smatrala sam da bebe ne bi smjele dojiti cesce od svaka 3 sata
)... a i kao mamazika sam se najcesce morala sklanjati od starijeg (vrlo zivahnog i zahtjevnog) djeteta dok sam dojila mladje, sto je srecom (ili nesrecom?) bilo izvedivo u prosirenoj obitelji u kojoj smo tada zivjeli. sad nemam tu vrstu problema jer su oni vec dovoljno stari da se mogu i sami zabaviti ako se ja s bebom povucem u sobu, a i nece nasrtati na nju ako je dojim u njihovoj nazocnosti (osim da bi je ljubili i mazili
, pa se zapravo sklanjam jedino ako njoj okolina previse odvlaci pozornost).
inace, mastitis (kuc u drvo) niti ikakve druge probleme koji bi mogli utjecati na kolicinu mlijeka nisam imala, pa sam ipak najsklonija probleme pripisati, u najvecoj mjeri, losem startu zbog zutice.
da sam zadovoljna sa sadasnjim stanjem - nisam, bila bih presretna da mogu sama hraniti svoje dijete. meni je od svih stvari koje je renata navela najveci problem upravo izdajanje, jer mi i samo dojenje diktira previse toga u dnevnom rasporedu, a onda jos da negdje ubacim i pranje i sterilizaciju mnogodjelne (kršitelj koda)ove izdajalice, pa sam proces koji ce cesto rezultirati samo s 10-20 jadnih mililitara, pored toliko drugih obveza koje me svakodnevno (i visednevno) cekaju... i naravno, koliko god se trudila, starija ce djeca u necemu biti zapostavljena.
stray_cat, pogledala sam tvoje topice i svaka cast, tvoja prica je izvanredna, samo nazalost kod mene je nemoguce raditi vecinu stvari koje si ti radila, ovo mi nije prvo dijete, a pomaze mi jedino mm kad je doma.
inace, moram reci jos nesto - zahvalna sam sto znam za kompresije, mislim da je to mozda i spasilo nase dojenje u vrijeme kad smo uveli i drugih 100ml adaptiranog, a malena je prolazila skok u razvoju i cesto se ljutila kad joj je iz cike presporo curilo.
eto toliko zasad od mene, mislim da sam htjela jos nesto napisati ali se vise ne mogu sjetiti...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma