Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: temperatura i dojenje-hitno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno temperatura i dojenje-hitno

sorry, ovaj put trebam pomoć za moju šogy.
    rodila je vaginalno, doji bebu i naravno, imala je problema sa navalom mlijeka, ali ju je uspjela koliko toliko sanirati. već 2,3 dana ima temperaturu od 38 do 36,9, ali je večeras dobila 39.
    Kod otpusta su joj rekli da trebaju izaći još 2 komadića sukrvice, te se njoj činilo da je to izašlo.bebica je stara 9 dana, sad joj je dala jedan obrok na flašicu-izdojeno od prije par dana( bila ga je zamrzla)- jer nju trese groznica i nije se s tolikom temp. usudila dati cicu.
    ja sam joj rekla da može dojiti, jer sam i ja s tom temp. dojila( a i provjerila isto tu na forumu). sad je popila lupocet. čini joj se da temp. nije od cica, nema crvenih prugica, nema neke velike prepunjenosti i kvržica.
    malo mi je čudna ta temp., da li je moguće da je došlo do inf. maternice, pa otud i temp.? u trudnoći je imala neki streptokok, pa je prije poroda morala dobiti i ona i beba nakon poroda neko bch ili slično cjepivo.
    ona više nema izdojenog pohranjenog mlijeka koje bi poslužilo kao obrok bebi, ako ona mora u bolnicu.
    kaj da radimo?
    opet hvala unaprijed

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Na ostala pitanja ne znam odgovor, ali ako slučajno bude morala u bolnicu neka provjeri jel beba može s njom. Ja sam morala zbog zaostale posteljice i beba je išla samnom, dobio je svoj krevetić pa nismo morali komplicirati što se dojenja tiče. Sretno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje neka nazove SOS - telefon za dojenje
    01/ 61 77 520
    i 091/ 22 77 220

radnim danom od 15 do 21

vikendom i blagdanom od 9 do 21

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisam stručnjak, ali dok se savjetnice ne jave, reći ću kako sam i ja nakon poroda dojila s povišenom temperaturom. U rodilištu je pravilo da se ne smije dojiti ako temp. naraste iznad 38 (čini mi se), ali Stanojević mi je rekao da to nema veze i da nije opasno za bebu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala.budući da sos sad ne radi, šogy sam rekla da proba dojiti, ako može.
    a ako ne, malena je jela je pola sata, pa nek ju tata mala pričuva dok se ona malo ne oporavi, jer malena se budi svakih 4-5 sati po noći. rekla sam i da bi možda bilo pametno da slijedeću dozu lupoceta ne popije, da vidi da li će temp. rasti preko 39. ako da, nek ipak ide u rodilište. a i malena s njom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ponosna mamo, ako temperatura ne pada više od 24 sata, neka se svakako javi u rodilište u kojem je rodila: ona je još babinjača i pod njihovom je ingerencijom.

inače, dojiti se može i uz najviše temperature.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da treba sto prije vidit kaj je sa posteljicom i maternicom i nek si dobro prepipa prsa kad se tusira jer se tak daju napipat kvrge od mastitisa

ja dojila sa 40,5 jedino kaj sam bila sva krepana, ali dojenje je funkcioniralo. cak sam i dobijala antibiotike. bila sam pod nadzorom sestre koja mi je dolazila doma nakon poroda (mi tu imamo sestru 7-10 dana nakon poroda jer ne ostajemo u bolnici, ili se i radja doma), patronazna je rekla da je ok dojit, sluzba za laktaciju, moj lijecnik opce prakse i doktorica na hitnoj

ponosna mama, ak je frka mozes ti stavit bebu i sebi na prsa, bolje to pa se snalazi sa bebicama ak ce ona morat u bolnicu nego da hranite bebu formulom

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja bi drage volje, ne samo njenu bebu, nego i svoju. ali ne smijem zbog lijekova- chronova bolest.
    sad doma čekam da me zovu na operaciju, te već 13-i dan jedem samo tekuću bolničku hranu-tetrapak. s okusom čokolade( koja utjeha!)
    formula ne samo da je nužno zlo, nego je i problem spremati ju. prokuhati vodu, zmučkati, ohladiti. cicu sam izvadiš i gurneš. a moj maleni je skroz zaboravil na cicu, više se ne saginje da bi ju dohvatil, ne miriši mu više. sad vrišti od veselja kad ugleda flašicu. i ovih par dana kaj sam doma uspjela sam ga naviknuti na kljun, umjesto na dudicu, pa će možda ipak prihvatiti cicu nakon operacije.
    sad ga tata lakše umiri nego ja.

šogy je bila u bolnici, sve ok-nema ništa ni dolje ni upale u cicama.dali su joj neki antibiotik s čim može dojiti i pustili doma.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nek svakako nazove sos.
    tebi isto puno zdravlja i sretno na operaciji .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ponosna mama prvotno napisa
    šogy je bila u bolnici, sve ok-nema ništa ni dolje ni upale u cicama.dali su joj neki antibiotik s čim može dojiti i pustili doma.
    Neka si još napravi urin i urinokulturu.

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    nek svakako nazove sos.
    tebi isto puno zdravlja i sretno na operaciji .
    Potpisujem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •