Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: postporodjajna inkontinencija

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno postporodjajna inkontinencija

Ima 4 tjedna da sam rodila i jos uvijek imam urinarni problem :/ kad krenem piskiti ne mogu zaustaviti mlaz, pocnem i dok ne zavrsi ne staje (pokusavam stiskati, tipa kegelove vjezbe, ali ne zaustavlja), a kad mi je mjehur ful pun onda mi urin sam pocne curiti. Sreca da jos nosim uloske , inace bi mi donje rublje bilo krasno. Do kad ce to tako, hoce li mi se stanje popraviti na predporodjajno ili da si odem kupiti pelene za odrasle :shock:

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To može biti veliki problem. Za sad pokušavaj zaustaviti mlaz kad pišaš nekoliko puta. I radi što više kegelove vježbe.

Meni se još uvijek zna desiti da mi popusti skinfer kad npr. kihnem ili jako skačem (trčim)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    To može biti veliki problem. Za sad pokušavaj zaustaviti mlaz kad pišaš nekoliko puta. I radi što više kegelove vježbe.

Meni se još uvijek zna desiti da mi popusti skinfer kad npr. kihnem ili jako skačem (trčim)
    i meni se nekad zna desit iako sam radila kegelove vjezbe.
    Ali, valjda dvije trudnoce ublizu su ucinile svoje

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam, radi ovoga, prestala ići na thai bo. Možda se u međuvremenu situacija i popravila - mada sumnjam da je - bitno...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I meni još uvijek .

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E, a ja nemam problema s kasljanjem i kihanjem, tu se jos sve drzi ok ,jos bi mi sam to trebalo. Rekose mi poneki da ce mi to samo proci, ali vidim da je kod vas od poroda proslo vec dosta i taj problem jos traje???Boze mili!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jos uvijek imam tih problema :/

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A kako izaci na kraj s tim problemima? Zna li netko, ima li kakav savjet? A kegelove v. radim ak se sjetim. Ali radila sam ih i zadnja 3 mj.trudnoce pa evo opet imam problema.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj paljetak prvotno napisa
    E, a ja nemam problema s kasljanjem i kihanjem, tu se jos sve drzi ok ,jos bi mi sam to trebalo. Rekose mi poneki da ce mi to samo proci, ali vidim da je kod vas od poroda proslo vec dosta i taj problem jos traje???Boze mili!
    Daj, daj, tko kaže da će i kod tebe biti isto?
    Ja nakon prvog djeteta nisam imala tih problema, a pogotovo ne tako dugo kao sada. Općenito kužim da mi je mjehur slabiji no što je bio, uglavnom rijetko sastavim noć bez WC-a. No, možda na to utječe još niz drugih faktora osim trudnoće, tako da se ne bediraš nepotrebno.
    Kod tebe će proći ... uskoro.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A bebica ti je mrak ... prelijepa !

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vježbaj Kegelove, a nije loše niti nabaviti japanske kuglice. Kažu da se mišići brže vrate u formu.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sta su japanske kuglice? :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kaj se japanske kuglice ne koriste za nešto drugo?

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad govorite o kuglicama, ja sam ih vidjela u C.C. u Mulleru i košaju oko 250 kuna. Mislim da ima više različitih veličina unutra. Da li ih je netko koristio i kakvi su rezultati ?

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

su japanske kuglice? Cemu sluze?

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

su japanske kuglice? Cemu sluze?

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam koristila.
    Koriste se za sexualnu stimulaciju kod žena. Ili kako da to nazovem drugačije...?
    U druge svrhe se koriste za jačanje vaginalnih mišića - kao mali utezi. Preporučaju ih i starijim ljudima koji imaju problema s inkontinencijom. Kaže prijateljica da su dobri rezultati, pa ti pokušaj.
    Pripazi samo na odabir (ima raznih materijala, oblika i boja).

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

di ih ima za kupiti?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paljetak kako si rodila vaginalno ili na carski? Da li si imala epizotomiju ili puknuće? Ako si imala epizotomiju kako su te zarezali?

Mene je također iznenadilo prva dva tri mjeseca nakon poroda nekontrolirano puštanje urina. Vremenom je to ostalo samo na piškenje ako kašljem i počnem odjednom trčati, a mjehur mi je pun ili rektum pa stišće u svim smjerovima.

Priznajem, nisam vježbala stiskanje mišića međice kao da zadržavaš, kao što su mi babice govorile, međutim osjetim bitnu razliku kad se u kontinuitetu bavim jogom ili sličnim, mišići se zategnu i bolje je. Nosim i platnene uloške kad znam kad kašljem ili se bavim sportom. Ne treba prekinuti sa sportom, nego nastaviti uz uložak. Ovi platneni uopće ne smrde, baš sam happy da ih imam. Nakon čašica sam mislila da mi neće ni trebati.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, upomoć. Neću otvarati novu temu jer se moj problem možda može nadovezati i ovdje: od poroda nisam imala uopće osjeta za mokraću i užasno me bolio anus. Osjet se vratio i sad je sve super, mokrim normalno, stolica isto normalno. Ali me anus još uvijek užasno boli. Ustajem, sjedam, hodam... osjećam se silovano...
    Ima li još netko tih problema ili je imao? Hoće li se to povući ili moram tražiti pomoć? Iako... hm... prošlo je tek 13 dana... :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj grace prvotno napisa
    Kad govorite o kuglicama, ja sam ih vidjela u C.C. u Mulleru i košaju oko 250 kuna. Mislim da ima više različitih veličina unutra. Da li ih je netko koristio i kakvi su rezultati ?

Di stoje?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Hoće li se to povući ili moram tražiti pomoć? Iako... hm... prošlo je tek 13 dana... :?
    Možda imaš hemeroide? Oni se lako lječe sa nekom masti, ne mogu se sjetiti kako se zove. Pitaj patronažnu, a ako ne prođe do onda reci dr na kontroli 6 tj nakon poroda.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

13 dana je još uvijek rano, proći će, ali traje...

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj grace prvotno napisa

Di stoje?
    ma marta, mozas ih nabaviti u bilo kojem sex-shopu, ne znam cijenu....
    ali me zanima kako bi se trebale koristiti za jacanje misica i rjesavanje problema stres inkontinencije
    sta to znaci koristiti kao uteg? jel jednu staviti unutra, a drugu ostaviti vani da visi? ne kuzim....ima li koja dobra dusica da mi to malo detaljnije objasni?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Thnx, cure!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Djeluju poput utega - tjeraju te da držiš mišiće stisnutima. I da, obje kuglice se stavljaju u vaginu.
    U Švedskoj se prodaju u apotekama pod imenom "Vagitrim" (ima negdje topic, baš ovdje, ako u međuvremenu nije obrisan. Tema je bila spuštanje maternice.) Kolegica iz Njemačke mi je svojevremeno pričala da se kod njih ženama nakon porođaja još i preporučuje koristiti ih baš zato da se mišići dna zdjelice vrate u formu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trinity, nemam sex shop pod rukom a ni ne da mi se trazit sex shop po zagrebu. zamisli da s djetetom u slingu ispitujem prolaznike, "oprostite, molim, gdje bi bio najblizi sex shop?".
    Zato pitam gdje stoje u Mulleru, to bar znam gdje je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s djetetom u slingu ispitujem prolaznike, "oprostite, molim, gdje bi bio najblizi sex shop?".
    umirem

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zanimljivo, nikad prije nisam cula o tome, ali sad planiram isprobati.

jel ima neko vremensko ogranicenje nosenja tih kuglica? za koliko vremena da ocekujem neke rezultate glede jacanja misica?

@ marta, ja mislila da ces navratiti do splita pa da zajedno prosetamo, a uostalom, mozes naruciti od neke bliske osobe da ti nabavi da ne moras ti lutati i traziti

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Cure, upomoć. Neću otvarati novu temu jer se moj problem možda može nadovezati i ovdje: od poroda nisam imala uopće osjeta za mokraću i užasno me bolio anus. Osjet se vratio i sad je sve super, mokrim normalno, stolica isto normalno. Ali me anus još uvijek užasno boli. Ustajem, sjedam, hodam... osjećam se silovano...
    Ima li još netko tih problema ili je imao? Hoće li se to povući ili moram tražiti pomoć? Iako... hm... prošlo je tek 13 dana... :?
    To su zasigurno hemoroidi.... Kupi Faktu mast- dobra je, možeš na slobodno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trinity, pojma nemam za vremensko ogranicenje. znam da se preporucaju kod inkontinencije (vani, ne kod nas, kod nas te poslju da si kupis pelene...) pa bi trebalo pitati nekoga tko je probao.
    ja zapravo upce ne patim od inkontinencije

nego hocete li mi vise reci, gdje stoje u Mulleru?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moji misici su totalna koma :/ ispada mi kuglica vani

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •