Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kamo na sistematski

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kamo na sistematski

odlucila sam konacno :D
    idem na sistematski
    samo ne znam kam bi :? :?

ima fakat svega, poliklinika eskulap, bates, dijagnostika 2000...
    cijene su od 1500 do 5000 kn i pretrage su razlicite bas ko i cijene

ne znam ni sama sto bi :/

ima neko iskustva s tim pregledima?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Moja firma je bila kod dr. Tarle u Petrinjskoj. Dan prije izvadis krv(mi smo u Laboratoriju Brayer, tako da joj dodjemo s nalazima, ali mozes izvaditi i kod dr. Tarle, ali onda su nalazi iduci dan). Ima UZV, pregleda detaljno. Traje oko 1h. Meni je bilo OK - za prosjecno zdravu osobu.

MM ide preko firme u Nemetovu - traje cijelo jutro, ide se kod vise doktora (internist idu svi, a kod ostali ako se pozalis na neku spec. tegobu(npr. fizijatar,kardiolog i sl., zene idu kod ginekologa). Sa nalazima su im dosli u firmu za tjedan dana i svatko je onda porazgovarao s doktorom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mukice, čitaš mi misli baš sam htjela otvoriti identičan topic.
    Još uvijek mi vrijedi ono dopunsko zdravstveno preko bivše Addende, sad ih je preuzelo Zagreb osiguranje i oni sve uglavnom dogovaraju u Nemetovoj. Još malo važem i odlučujem da li da idem tamo ili negdje drugdje, ali svakako bih išla (a i da natjeram MM-a svojim pozitivnim primjerom )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni nemetova, ovak na prvi pogled, izgleda ok; iako sam čula svašta, ali to je uglavnom kad se radi o pregledu cijele firme, kad im je opaka gužva. ne znam kakvi su kad dođeš sama.
    mukica, a zakaj si rađe ne uplatiš neko dodatno osiguranje? plačaš mjesečno neku svoticu i onda svake godine imaš pravo na sistematski + još neke preglede tipa ginekolog...ovak buš iskipala 2000 kn....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dr. Batarelo u Vrbanićevoj; idemo i muž i ja svake godine. sad je počela i mama.
    doc je super, atmosfera ugodna, napravi sve što treba i što tražiš.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja si kod svoje dr opće prakse izvadim jednom godišnje hektolitre krvi za kks, jetrene probe i još nekaj....+ ginić ....eh sad: još bih trebala srčeko pregledati i kaj još? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uzv unutarnjih organa, EKG

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da, ali batarelo je internista, kod njega nemreš napraviti ginekološki, cice i to...a ja sam shvatila da je mukica htjela "sve na jednom mjestu".
    inače, batarelo je odličan dijagnostičar.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    dr. Batarelo u Vrbanićevoj; idemo i muž i ja svake godine. sad je počela i mama.
    kod ovog sam i ja bila prije...hm...valjda tri godine- jako ljubazan covjek, sve pet.

ove godine cu u nemetovu- tamo nisam nikad bila, a sad si placam dodatno tam pa eto...vidjet cu (al ne prije sljedeceg mjeseca)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    da, ali batarelo je internista, kod njega nemreš napraviti ginekološki, cice i to...
    znaš kako kažu: žena do tridesete mora imati svoga ginekologa, svoga frizera, svoga kozmetičara, svoga mesara...

ako godinama idem kod istog ginekologa, e pa ne bih ga mijenjala za taj jedan pregled godišnje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzv unutarnjih organa, EKG
    uzv unutarnjih organa + analiza 24 sata mokraće + neki testovi sa bubrezima = sve ok (to sve sam radila prošle godine)...

srčeko još nisam, ali mislim da bih trebala pogledati hormone....

a cike, tek kad prestanem dojiti...

znači preostaje mi za sad srčeko i ginić...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mamma san, možeš normalno pregledavati cice i dok dojiš, čak i mamografiju, a uzv je potpuno ok (ne boli, a mamografija mene boli i bez dojećih cica).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na informaciji. Pitala sam doktoricu koja radi na mamografiji, i rekla je da dođem kad prestanem dojiti. Ali s obzirom na moje godine, možda neki mali pregledić mi ne bi ginio...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobila sam prporuku i za Polikliniku Medikol i njihovu + karticu (to je jako slicno zdravstvenom osiguranju)

jel is'o vec neko u taj medikol?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Isto tako.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mamma san, možeš normalno pregledavati cice i dok dojiš, čak i mamografiju, a uzv je potpuno ok (ne boli, a mamografija mene boli i bez dojećih cica).
    Ako je redovna kontrola bolje pričekati završetak dojenja čak i za UZV. Osim naravno ako nije nešto hitno.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

odnosno ako je hitno onda napraviš.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ima li potrebe ići tako često ?
    Mislim, pitam općenito, ja sam od onih nemarnih koji u 34 godine nikada nisu bili...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam...
    uvijek se užasavam da bih jednom mogla čuti: gdje ste do sada bili...

(i ja sam prvi put otišla sa 35)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imaš pravo, možda je došlo vrijeme da postanem odgovornija prema sebi, a samim time i prema onima koji o meni ovise?
    Definitivno si mi dala misliti i slijedom toga pokrenuti se .

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..a da ja priupitam jeli bio netko u Medici u rijeci?kakve su cijene?nemam dopunsko pa jel....-nazvat cu ih sutra ujutro al' pitam veceras vas svejedno ako je neka bila..-koliko sam shvatila u onaj "obicni" sit. pregled spada: analiza krvi i mokraće,UZV unutr. organa i EKG?...a rade li tamo i UZV grudi i- rade li analizu markera iz krvi?..i dali se isto dugo čeka na rezlultat tih markera..
    p.s. super mi ovaj topic..eto spremam se i ja na sist. pregled ali mi polako pada mrak na oči kad se sjetim svih onih silnih čekanja na domu zdravlja pa razmišljam da otiđem u neku privatnu kliniku to "nabrzaka" obavit...-cure iz Rijeke?ste bile?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...zvala Mediku u Rijeci.....-rade sve! :D ..- e sad mene zanimaju dvije stvari-markeri se preko Doma zdravlja čekaju tri do četiri tjedna, u Mediki- dan do dva :shock: ..papa test se preko Doma zdravlja čeka neznam koliko čini mi se tri do četiri mjeseca a u Mediki opet dan do dva!-
    u čemu je kvaka?????.. u lovi?????
    ...zbrajajući sve cijena mi dođe cca oko 1700 kn.uhhhh

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...znači li više love= veći broj akcelaratora za ispitivanje ili čega već,pa sve ide brže? :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne, nego prioritet :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

MM i ja smo bili u Medikolu i bili jako zadovoljni. Uzeli njihovu standardnu karticu

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...evo-narucila se za srijedu.I ja i MM.Kompletni sistematski pregledi.Gđa rekla da im se standardni sist. pregledi kreću od 1000 do 1500 kn.Markeri su gotovi slijedećeg dana a PAPA za tjedan dana...
    Ima li neka od vas kakva iskustva ako ste bili u toj klinici?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i rekla da oni analizu markera rade u drugim klinikama nego preko Domova zdravlja i da zato ide brže.bo?...ja msilila da za markere krv mora da odstoji neko vrijeme,ili je stvarno stvar u koliko modernu tehniku imaju? :?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mukica skroz pogodila topic-samo ja pišem...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

leeloo, a zašto vadite markere?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, Mukice, svi za koje znam koji su isli na takve sistemske sistematske su ili bili mrtvi u roku od par mjeseci (a isli su preventivno) ili su toliko zivaca potrosili zbog raznoraznih kobajagi dijagnoza sto im je zasigurno skratilo zivot koju godinu, a nije trebalo.

Da ti lijepo odes na sistematski kod svojeg lijecnika?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..eto,ja bila.Sve je OK..-osim:
    -imam lagani šum srca-ništa opasno( to vučem još od djetinjstva)-ali se preporuča uraditi UZV srca,planiram otići u talasoterapiju u Opatiji
    -pa,imam lagani bronhitis-samo terapija od 5 dana sa:Sinersul i Fluimukan
    -i imam nizak - šećer ( :? )- a luda sam za slatkim..
    eto.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...zvala Talasoterapiju u Opatiji..kaže sestra da se mogu naručiti tek za treći mjesec..neznam..znate li gdje se još može napraviti UZV srca ali za početak-preko uputnice ( pa ako ne uspijem tako,šibam opet u Medico...UZV srca im je oko 400 kn.. ).....
    ..-a jeli s t o može uraditi u bolnici Pula/Rijeka???..ili neka slična ustanova kao talasoterapija u Opatiji a da je na području Istre?
    .....a postoji li ustanova koja slika pluća..također preko uputnice???
    p.s. to sada ja špatram nakon što sam zbombala na one pretrage u medicu oko 3000 kn...jes da su me svu ispregledavali i da je sve ok al..eto..khm khm..)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ajme, Mukice, svi za koje znam koji su isli na takve sistemske sistematske su ili bili mrtvi u roku od par mjeseci (a isli su preventivno) ili su toliko zivaca potrosili zbog raznoraznih kobajagi dijagnoza sto im je zasigurno skratilo zivot koju godinu, a nije trebalo.

Da ti lijepo odes na sistematski kod svojeg lijecnika?
    o djizus ana :shock: :shock:
    ovo je taman da me prodje volja

nemrem na sistematski kod svog ljecnika jer ce mi on dat 24 uputnice i onda se s njima moram narucivat za svaki pregled po silnim bolnicama, cekat mjesec, dva ili 6, a za to FAKAT nemam zivaca ni volje

tam dodjes u pol 8 ujutro i ides doma u pol 4, platis i sve ti obave u radno vrijeme

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam u utorak naručena u Nemetovu. Koliko to dugo tamo traje?
    Prošle godine sam bila u Simbexu i bila sam gotova za cca 1,5 sa svime, s tim da sam krv vadila dan ranije u Breyeru.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bila sam gotova za cca 1,5 sat sa svime

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a na KAJ si narucena
    meni su rekli u nemetovoj da sistematski traje CIJELI dan

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemetova je meni živi užas - sistematski kod njih em dugo traju, em mi stvarno ne djeluju profesionalno.

Ove godine idemo u Sunce, ali moj red nije još došao tak da vam ne mogu napisati da li je bolje od Nemetove. U stvari ja mislim da od Nemetove ne može biti gore.

Meni najdraži pregled tamo je bio UZV dojki (dva puta sam ga radila dok sam dojila, to bi i svaki puta napomenula prije pregleda. Na kraju bi me pogledali, a na nalazu napisali dojka u laktaciji, doći na pregled kada prestane dojiti.

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Nemetova je meni živi užas - sistematski kod njih em dugo traju, em mi stvarno ne djeluju profesionalno.
    I ja sam od firme imala pregled u Nemetovoj. Izgledalo mi je kao u SHDZ (standardnom hrvatskom domu zdravlja), svaki pregled 30 sekundi, ginekolog, OK zafrkant, nikad kraći pregled, fizijatar pričao sa mnom o bolonjskom procesu. Gomila ljudi, premalo UZV uređaja, pa sam za UZV dojke čekala kojih 2h skoro.
    Dođem kod okuliste..zapanjujuće za privatnu kliniku...dođe sestra van, pita ljude jel vide dobro i svi oni koji su rekli da vide dobro poslala je doma jer okulist mora otići u 12 h. :shock: a plaćen pregled, pa makar i od firme...mene nije htjela primiti ni privatno..nek dođem neki drugi dan.

Uglavnom za krv, urin, ekg, spirometriju, fizijatra, ginekologa, uzv abdomena i dojke te rezime kod liječnika..od 7.30 do 13 h. S premalo resursa žele pokupiti što više vrhnja.

Preporučam Medikol, mama i svekrva su tamo obavili nekoliko specijalističkih pregleda pa pošto je novootvorena klinika, bore se za pacijente pa su vrlo ljubazni i vrlo izdašni u tretmanu pacijenta, te ne manje važno, imaju sev nove aparate.

Kod Medikola, ai drugih poliklinika može se za 100-200-300 eura kupiti određena svota pregleda a uz svaku kupljenu karticu dobije se i sistematski pregled. evo, za mamu sam naručila karticu vrijednosti 100 eura, a uz nju je dobila pregleda vrijednosti 1500 kuna plus standardni sistematski.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..eto,ja bila.Sve je OK..-osim:
    -imam lagani šum srca-ništa opasno( to vučem još od djetinjstva)-ali se preporuča uraditi UZV srca,planiram otići u talasoterapiju u Opatiji
    -pa,imam lagani bronhitis-samo terapija od 5 dana sa:Sinersul i Fluimukan
    -i imam nizak - šećer ( :? )- a luda sam za slatkim..
    eto.
    ..heh..... ,taj Sinersul i Fluimukan..-pa meni je bilo još gore od kad sam počela to piti..imam feeling kao da mi do tada nije niš bilo a nakon toga-da je.Danas sam Ok.prestala sam to piti 4og dana tj. jučer i danas sam suuper.....

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a na KAJ si narucena
    meni su rekli u nemetovoj da sistematski traje CIJELI dan
    Bila sam danas. Od 8-14.
    Krv, urin, EKG, uzv abdomena, pregled kod interniste, rtg pluća i srca.
    Imam kamen u lijevom bubregu
    Ostalo ok.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...zvala Talasoterapiju u Opatiji..kaže sestra da se mogu naručiti tek za treći mjesec..neznam..znate li gdje se još može napraviti UZV srca ali za početak-preko uputnice ( pa ako ne uspijem tako,šibam opet u Medico...UZV srca im je oko 400 kn.. ).....
    ..-a jeli s t o može uraditi u bolnici Pula/Rijeka???..ili neka slična ustanova kao talasoterapija u Opatiji a da je na području Istre?
    .....a postoji li ustanova koja slika pluća..također preko uputnice???
    p.s. to sada ja špatram nakon što sam zbombala na one pretrage u medicu oko 3000 kn...jes da su me svu ispregledavali i da je sve ok al..eto..khm khm..)

...malo podižem.dakle zanima me gdje se u Istri može obaviti UZV srca? a i slikati pluća-brzinski.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

LeeLoo probaj pitat kod:

ARS MEDICA POLIKLINIKA ZA RADIOLOGIJU, INTERNU MEDICINU, UROLOGIJU
    52100 Pula, Zadarska bb
    (052) 540 508

RAUCH GUIDO DR.SPEC.INTERNIST KARDIOLOG
    Pula, Tartinijeva 15
    (052) 218 610

KALUĐERČIĆ DORIS MR.SCI.DR.LIJEČNIK
    | liječnička ordinacija |
    52100 Pula, Istarska 19
    (052) 217 216

RACAN-JUKOPILA SONJA DR.MED.
    Pula, Karlovačka 24
    (052) 542 867

ja obavila danas
    dijagnoze su mi 3 dana pred smrt kak bi rekla ana
    8)

ma salim se

imam skoliozu pa su mi ugovorili sastanak s ortopedom
    moram smrsavit (aj dobro za to i nisam trebala ic na sistematski)
    imam zucne kamence
    i moram kod psihica jer sam se rasplakala kod neurologice kad me pitala kako mi je zapocela posljednja glavobolja i opet mi je, i ona, prepisala antidepresive :/
    a to me najvise od svega zivcira jer si nikak nemrem zamislit da ih pijem

radili mi jos i CT - sve oke
    i jos moram doc na nekaj vezano uz krvne zile zbog migrena

sve u svemu super sam zadovoljna
    osoblje je predivno
    atmosfera ugodna
    opce se ne osjecas ko da si kod doktora
    ma milina

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama firma plaća u Medikolu. Bili smo prije 2 godine i sad idemo u veljači. Pregledi su određeni po godištima, sve se rješi na dva put.

Zadovoljni smo svi koji smo bili. Doktori dođu iz Petrove. (za moje godište) Krv, urin, stolica, UZV abdomena i štitnjače, ginekološki pregled. Za starije je prošireno na mamografiju, više uzv, densitometrija...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ove godine idemo u Sunce, ali moj red nije još došao tak da vam ne mogu napisati da li je bolje od Nemetove.
    Bolje od Nemetove
    Javi se kad dođeš.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel to sunce ono na jarunu?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tamo ne ići kod okuliste. ofrlje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lidia prvotno napisa
    Ove godine idemo u Sunce, ali moj red nije još došao tak da vam ne mogu napisati da li je bolje od Nemetove.
    Bolje od Nemetove
    Javi se kad dođeš.
    Idem danas!!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

NanoiBeba tek sad vidim. Kak je bilo?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brzo - a to je meni najbitnije.