Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: beba u avionu

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A zasto ne predas kolica u prtljagu kad se cekirate? Ne moras ih nositi u avion. A malu drzi na rukama.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa zato sto obicno kod tih inozemnih letova dodes i preko 2 sata prije i bas da je cijelo vrijeme na rukama ili u marami bas nece biti odusevljena ... Drugi razlog je i taj sto znam kako postupaju sa prtljagom pa nisam sigurna u koliko bih dijelova dobila kolica ... koliko sam imala prilike vidjeti do sada roditelji predaju kolica na samom ulazu u avion i dobiju ih cim izidu van, uglavnom su to bile neke verzije kisobran kolica pa sam razmisljala da ih posudim za taj put od nekoga.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ahaaa, pa da...onda bolje tako kako kazes... i imas pravo, nisu bas njezni s prtljagom, nama su zadnji put strgali remen od torbe za kolica :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo mi smo doletili pa da vam javim malo friskih vijesti o ovoj temi. Letili smo kompanijom TAP u Lisabon i sa kolicima smo i u Zagrebu i u Lisabonu dosli do samog ulaza u avion, iznenadila nas je ljubaznost osoblja i na zemlji i u zraku, nigdje nismo cekali, u avionu su nam odmah dali jastucic ... i Leila je super podnijela put i tamo i nazad, uglavnom spavajuci u mom narucju. U avion smo ponijeli i autosjedalicu ali je nismo koristili jer avion bio skroz bukiran.
    I da jos spomenem mi imamo Quinny Buzz kolica i jos koristimo kosaru, dakle dosta glomazno sve skupa, ali nije bilo problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E to za AS me zanima - gdje si je stavila? Jel se to racuna u kilazu koju mozes ponijeti sa sobom? Jer mi mozemo po osobi 20 kg. Pa ako mi uracujanu kolica i AS, onda smo pusiona!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U kilazu nam nisu racunali ni kolica ni rucnu prtljagu, imali smo oboje ruksak normalne velicine i sjedalicu.
    Bili smo u avionu 3-3 sjedala pa smo molili na check-in da nam nikoga ne stave, tako da smo na letu Zagreb-Bologna stavili sjedalicu u sredinu, vezali je pojasom aviona, Leila je bila na meni prilikom polijetanja i slijetanja. Medutim u Bologni se avion napunio pa smo sjedalicu morali smjestiti iznad glave u odjeljke za prtljagu, tako je bilo i na povratku.
    Kolica nam nisu vagali samo smo rekli koliko ima dijelova (cak ne bi bilo problema ni da se nisu mogla sklopiti) i dobili smo toliko onih naljepnica za prtljagu, te ih predali osoblju na samom ulazu u avion.

Jedino nas je iznenadilo ponasanje zemaljske stjuardese kad smo sletili u Zagreb :? naime kad smo izasli iz aviona dosli smo do nje da nam da kolica prije ulaska u autobus a ona ce 'Pa zar vam tak hitno trebaju? Ne znam sad gdje su decki to stavili ... pa budu vas docekala sa prtljagom.' Nismo se u prvi cas snasli pa smo samo produzili u autobus ... a sad si mislim da sam trebala reagirati i reci 'Da! Jako su nam hitna'

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam chiccova kolica 3 u 1, pa bi ponijela AS koja ide na kolica. Ali za sina bi trebala uzeti onu vecu AS, jel bi me to pustili da nosim? Inace, to bi mi bilo super jer ne bi tamo trebala kupovati novu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim da ne bi trebali imati problema, ali najpametnije je da provjeris sa kompanijom sa kojom letis, jer svaka ima svoju politiku ... posebno ako letis sa nekom niskotarifnom onda bi ti se moglo dogoditi da vazu i rucnu prtljagu.

A kako sam skuzila na drugom topicu vi putujete na duze razdoblje, mozda bi ti bilo pametno nazvati svejedno kompaniju i pitati za dodatne kile u prtljazi zbog tog razloga ... neki put pristanu, nama su npr. odobrili dodatnih 10 kg po glavi zbog ronilacke opreme bez dodatne naplate.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Podizem temu jer nisam nasla u postovima ono sto me interesira. Putujem za nekoliko dana na kratkoj relaciji (nemacka - beograd), svega 2h traje let, bebica ima 1.5 mesec. Buduci da me cekaju kolica nisam planirala vuci jos jedna vec bebu nositi u marami.
    Ima li neko iskustva sa bebom u avionu nosenom na taj nacin? Da li mi to preporucujete ili da ipak vucem kolica??? Napominjem da mi se bebica u marami prilicno brzo unervozi - nakon 1h joj obicno postane prevruce/pretesno, probudi se i pokusava da se iskoprca...

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam svoju nosila. KAd sjednes u avion, a ako beba ne spava, izvadi je da joj bude udobnije, a mozes i dojiti. Mislim da ti je to puuuno prakticnije nego vuci kolica, pogotovo ako putujes sama s bebom kao sto je kod mene bio slucaj. Ako ti bude trebala pomoc trazi stjuardese da ti pridrze stvari ili dijete, nece se same ponuditi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala titimita! posto putujem low cost kompanijom, pretpostavljam da stjuardese/stjuardi nece mnogo trcati oko mene

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nema na cemu

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo mi smo letili zadar-zagreb prije 10 dana
    kolica sam furala sa sobom do aviona jer nisam htjela da ih nabacaju unutra, kad smo izasli odmah su nas cekala ispred aviona
    svi su bili super ljubazni
    marino je dobio mali pojas koji se kopca na moj veliki (isto izgleda kao i veliki)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo naseg iskustva od proslog tjedna ... Bili smo sa sedmomjesecnom bebom u Barceloni i sve je proslo savrseno. Cekirali se u Zg, uzeli tag za kolica i ukrcali ih kod aviona (bili smo sretni sto smo imali kolica jer je avion kasnio i principessa je vrijeme cekanja provela spavajuci u kolicima). Kod check-ina smo prijavili prokuhanu vodu i djecju hranu, nitko nije ni trepnuo - mogli smo i slona prevesti ... Kod poljetanje i sljetanja je malecka dudala da joj se smanji pritisak na usi, sam let je bezbolno prosao. Dodatnih troskova nismo imali (djeca do 2 godine putuju besplatno kod turisticke agencije kod koje smo uplatili aranzman).

U Barceloni na u zracnoj luci je bio isto dril s tim da su nas upozorili da su kontrole jaaaaaako stroge, ma satra - nisu nas niti pogledali

Dobro je bilo da smo i odlazak i povratak imali jako kasno tako da je ribica najveci dio puta prespavala.

Toliko nam se dopalo putovanje avionom da uskoro opet odlazimo velikom pticom

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam isto u ruksaku imala bocicu jane i hranu za malog, nista me nitko nije pitao
    kod croatia airlinesa djeca do 2g. putuju besplatno jer sjede u tvom krilu

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam dva pitanjca za vas svjetske putnike:

Sljedeci tjedan beba (5 mj.) i ja putujemo za Dubai preko Beca. Hranim je adaptiranim mlijekom (kršitelj koda) AR (antirefluksno) kojeg je dobro prihvatila (npr. (kršitelj koda) AR nije) i ja joj ne bi mjenjala neko zamjensko. Isto mlijeko se ne prodaje tamo pa zato moramo nositi najmanje 20 vrecica po 300g. Je li to problem zbog carine?

Buduci da let traje 6 sati morat cu joj napraviti barem 2 obroka, nadam se da je to u avionu moguce?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

anna mislim da to nije nikakav problem, ta hrana je u prahu i nije tekuca, mozes je staviti u prtljagu koja ide u prtljazni prostor.

Za klopanje u avionu mozes ponijeti vec napravljenu hranu u termosici (ako to tak moze ili ponesi samo vodu) i prijavis prije prolaska kroz rengen ... nas su i tamo i nazad pitali da pokazemo hranu za L koju nosimo u avion. Iako ja mislim da ce ti u avionu bez problema donijeti zagrijanu vodu, a mozes i najaviti da ti je to potrebno vec kod kupovine karte.

Kako mi dojimo ja sam rekla da nemamo nista za pokazati, a carinik u Lisabonu meni opet neka pokazem, a MM onak ponosno pokaze prstom u moju majicu

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

srecica hvala!
    Ja cu joj od kuce nositi jedan obrok pripremljen, ali put je dug pa ce jesti vise puta, no nadam se da ce biti gostoljubivi.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eh, da malo podignem ovo, a stvari su se mozda promijenile i netko ima svjeza iskustva... nadam se. Mi bismo naime oko bozica do tetke u deutschland, bebe ce imati 5 mj. Malo me frka, a ipak, htjela bih da odemo... pomislila sam, buduci da ce dakle biti zima - sto ako se razboli/prehladi bas pred put... karte su uglavnom ne mogu stornirati, ne? propade novac, ili? isli bismo s germanwings. kakvo je sada stanje s kolicima i autosjedalicama? nosila bi autosjedalicu jer cemo se i tamo puno vozati, pa mi svakako treba. hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo mi smo krajem osmog mj. putovali od zg do st. nije dug put al je dosta iscrpljujuć obzirom da se više spuštamo i dižemo (što je najgori dio puta) nego što letimo horizontalno. do aviona smo imali kolica (kišobran) a prijavili smo hranu za bebu i sve ostalo. u avionu nam nisu dali ništa svoje koristit već je stujardesa kad smo poletejeli (do polijetanja i stabilizacije aviona nikom se niš ne daje) ponudila sve putnike vodom, njihovom i keksićem. ja sam odmah tražila dodatno vode u flašicu kako bi maloj (tad imala 8 mj.) davala svajko malo radi tlaka u ušima. u početku je bila malo nemirna a potom je brzo zaspala, što me jako začudilo, do kraja putovanja je spavala. tako da je naš put protekao u savršenom redu. kad smo sletjeli dobili smo odmah kolica natrag.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

-u avion se može unjeti sva hrana za bebu(i ona tekuća),
    -neke kompanije imaju a ne pojas za bebe koji se prikači za mamin pojas,mi smo ga koristili samo za uzljetanje i slijetanje jer nije htjela biti u sjedećem položaju na meni,
    -isto tako neki avioni imaju predviođena sjedala za majke s djecom(u slučaju nesreće ima posebna maska s kisikom za bebe iznad glave)
    -kolica se prijavljuju na chec in( ako su u 2 djela npr košara i baza treba reći pa vam daju 2 etikete),s njima idete do aviona,sigurnije je tako jer vam se ondsa neće uništiti kao kad bi išla s ostalom prtljagom,a i čekaju vas ispred aviona pa bebicu ne morate nositi

mi letimo od 3 mjeseca starosti i sve super,uglavnom zaspi omamljena letom

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo jedan savjet:
    ako nosite as sa sobom obavezno ponesite nesto s cim cete je dobro zastititi u avionu jer as ne moze u rucnu prtljagu

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    eh, da malo podignem ovo, a stvari su se mozda promijenile i netko ima svjeza iskustva... nadam se. Mi bismo naime oko bozica do tetke u deutschland, bebe ce imati 5 mj. Malo me frka, a ipak, htjela bih da odemo... pomislila sam, buduci da ce dakle biti zima - sto ako se razboli/prehladi bas pred put... karte su uglavnom ne mogu stornirati, ne? propade novac, ili? isli bismo s germanwings. kakvo je sada stanje s kolicima i autosjedalicama? nosila bi autosjedalicu jer cemo se i tamo puno vozati, pa mi svakako treba. hvala unaprijed!
    da li se karte mogu stornirati moras se informirati s aviokompanijom i donijeti odluku o tome dok ih kupujes...obicno se najjeftinije ne mogu pa ja idem na skuplje

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kada je najranije što novorođenčad može putovati avionom, kratka relacija, Dubrovnik - Zagreb, ako naravno budu dobro i ne bude nikakvih problema?

Polagano ulazimo u 5 mjesec blizanačke trudnoće, i do Bog da sve bude dobro, planiramo po rođenju otputovat u Zagreb jer su obje bake gore i cijela familja, a da sve njih dovlačimo ođe dole, to neće ići.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kolko ja znam, 2 tjedna je najranije.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    možeš li mi reći kako je prošao put, može li se sa autosjedalicom u avion?

možda netko zna kako se putuje sa germanwingsom?čitala sam da ne može bilo koja sjedalica, nego samo neke vrste(maxi cosi)?!
    ja imam chiccovu i ne znam hoće li me pustiti unutra, uopće ne znam kako će sjediti na meni prilikom polijetanja, moj malecki ima 3 mjeseca!
    je li bolje da mu kupim kartu pa ima svoje mjesto u AS ili da ne uzimam kartu nego da ga prikopčam na cicu prilikom polijetanja i slijetanja a u međuvremenu nosim.
    koliko sam skužila kolica mogu do kabine aviona, i onda ti ih stjuardesa da prilikom izlaska.
    molim vas recite mi svoja iskustva.
    kolica se ne računaju kao prtljaga?
    hvala

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo, mi smo doletjeli kuci i proslo je jako dobro! :D isli smo sa sa germanwingsom i posudili ekstra maxi cosi mico jer je ona jedna od tipova AS koja smiju gore u avion. imas 5 tipova AS koja smiju gore i to ocito iz razloga sto AS prilikom polijetanja i slijetanja stave gore u pretinac za rucnu prtljagu, a bebu vezu za tebe. tako da AS mora biti odredjenih dimenzija da stane u to gore. nasa bebe confort ne bi bila stala.
    moj mis isto jos ne sjedi ali nekako smo odradili to polijetanje i slijetanje u krilu, pri polijetanju je zaspao.
    inace, ja sam kupila kartu za njega kao da je starije dijete, zato da ga mogu staviti u AS pored sebe, ali je onda moja sestra zvala call center u Dtl. da promjene podatke na bookingu da ne bi bilo nepodudaranja sa putovnicom.
    malo sve komplicirano.
    slobodno jos pitaj ako sta zanima!
    da, u povratku smo nosili kisobran kolica, predali kao prtljagu (Sperrgepaeck) i nista nismo doplatili, a kod izdavanja su bila na traki.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala, divna si!
    još samo ovo, zašto ne mogu sjediti u tim AS, dobro put je kratak, ali bilo bi zgodno da ga se stavi pored sebe u AS. što je sa kolicima bilo jesu li ti ih uzeli na check inu ili si ih furala do kabine? to te pitam jer je različito od kompanije do kompanije pa me zanima kako je sa germanwingsom.
    hvala ti puno!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

drago mi je da mogu pomoci!
    moze "sjediti" u AS nakon polijetanja, kad se dosegne ciljna visina, onda ti je vrate na sjedalo. kontam da ide gore u pretinac, jer sva prtljaga ide ili gore ili pod sjedalo, da ne bi letjela naokolo, ako se sta zadrma... tako si ja objasnjavam. a AS ne mozes vezati za sjedalo. ja sam naivno mislila da ce je vezati za sjedalo, pa da zato inzistiraju na odredjenim tipovima AS, ali jok. dakle kad se avion opet izravna, zamolis da ti dodaju AS pored tebe, a meni su oba puta sami dosli dodati.
    kolica sam ja predala na check inu, tj. dobila sam naljepnice pa sam ih odfurala do Sperrgepaeck saltera. meni nisu trebala u kabini, jer ionako AS ne ide na njih. samo pazi ako ih predajes kao prtljagu, cujem da se znaju unistiti. meni nije bilo jako bitno, jer su second hand kisobranke.
    ja sam bebaca u avion i iz njega unosila odnosno iznosila u AS i to mi je bilo jako prakticno, bolje nego na rukama.
    eh, sad kako su u germanwingsu po 3 sjedala u redu, ja sam oba puta sjedila sama s njim, pa je i stala ta AS, okrenuta prema meni, ali da je sjedio jos neko na 3. sjedalu, ne bi bas mogla... valjda ti nece biti prepun avion.
    sretan vam put! drzim fige da super prodje!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala ti , idemo na put polovicom drugog mjeseca pa ti javimo kako je sve prošlo, do tada velike puse od nas!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i nas letaca spremnih za maj `09, bebica ce tada imati 6 mjeseci....
    Procitala sam sve savjete, ali bi voljela cuti ako ima neko iskustva sa letovima od "tuifly"aviokompanije.
    Imam AS Chicco 4 u 1 koja je od 0- 13 kg "registrirana" i stvarno je prilicno velika/teska.
    Na njihovom sluzbenom sajtu nisam pronasla nista o tome.....
    :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo letili sa croatiaairlines

ides uredno sa kolicima do ulaza u avion

na check inu velis da oces da ti se kolica daju odma po izlasku iz aviona, tj da idu u cargo, jer inace moras cekat kolica da dodju skupa sa koferom na traku

na koj aerodrom ides?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Letimo sa aerodroma Keln/Bon iz Njemacke....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi idemo iz zgb na Koeln/bonn kad će beba imati 5,5 mj.
    vozimo sa sobom tandemska graco kolica.
    što mislite, hoće li to biti problem? idemo sa germanwings

inače nosimo i maxi cosi autosjedalicu.

nemam iskustva se letenjem s malom bebom pa nisam imala pojma da bi trebala gutati kod polijetanja/slijetanja. što se tu događa?
    a dijete od 2,5 god?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo letile par puta. as i kolica smo predale s koferom na check in-u. oni su na njih navukli neku vreću da se ne oštete

M. je bila u slingu cijelo vrijeme. sisala je i spavala naizmjence

meni je to bilo pno praktičnije nego da nosim as u avion (s obzirom da smo putovale same)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

.. u medjuvremenu smo se i mi odlucili za klokanicu....
    ...znam da nije preporucljiva, ali eto za tu priliku ce dobro posluziti....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo, nama se približio put i let.
    Pošto idem sama s troje djece 8 i prijateljica sa svoje dvoje, ali ja bez MMa), tips&tricks su dobrodošli.
    Beba od 5 mj će mi biti u krilu, a dvije starije curke (od kojih je ova srednja dosta živahna ) pored mene.
    Nadam se samo da ona neće pželjeti voziti avion i da će htjeti mirno presjediti let od sat i pol

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da ja uskocim s jednim pitanjem

u cetvrtak letimo germanwingsom u stuttgart i nosili bismo kolica. imamo muru, a imamo i viva kisobran kolica. kako idemo i na neke izlete, bolje bi nam bilo da imamo muru.

da li mogu ta kolica od 17-tak kg proci bez dodatnog placanja ili su to ipak prevelika kolica?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •