Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: ispucala alveola

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ispucala alveola

Podrucje alveole (skoro 2cm od bradavice) lijeve dojke mi je ispucalo, koza se ogulila i crveni se. Tako je vec mjesec dana (dojim vec 3 i pol mjeseca).
    Bilo kakva odjeca samo mi se samo lijepi na to i na njoj mi ostaje koza koja tako nikako da zaraste.
    Cini se da ce i na desnoj poceti (malo se zacrvenilo i ljusti se...)
    Cime bi tretiralo to podrucje (zasto je uopce doslo do toga)?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

probaj sa zagrebačkim melemom ili uljem kantariona to bi moralo pomoći

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mazala sam purelanom, pa nije pomogao, pa samo mlijekom pa nista, pa nicim nisam mazala pa nije pomoglo...
    kakvo je to ulje? mogla bi probati...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pretpostavljam da misliš na areolu, teško da ti alveole mogu ispucati, i da bi ih ti mogla vidjeti

je li moguće da su te napale gljivice pa da mazanjem purelanom ili svojim mlijekom samo pogoršavaš situaciju?
    ima li beba ikakve naslage u usnoj šupljini, ili osip na području guze?

ako se radi o sooru, moraš se obratiti liječniku koji će ti prepisati terapiju...

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kantarion ulje je prirodni proizvod koji se može kupiti u dm-u i u biljnim ljekarnama a neki ga rade i doma. Uglavnom moja mama to mućka tako da u maslinovo ulje (domaće hladno prešano) stavi ja mislim gospinu travu i to tako stoji neko vrijeme. Ulje je crvenkaste boje i jako pomaže kod rana i ožiljaka, negdje sam čak pročitala da su cure s tim mackale strije i da su se jako jako smanjile.....
    uglavnom, mislim da nemože štetiti a opet se ne radi o nekoj kemiji....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam mazala uljanje AD kapi, savrsene su

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

G., nemoj, molim te, mazati ni sa čim dok se ne potvrdi ili ne isključi dijagnoza gljivica.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja sam prvo pomislila na gljivice jedino mi je čudno da ti i bradavice nisu zahvaćene. U svakom slučaju, bile gljivice ili ne možeš mazati sa propolisom.

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

podrucje areole

pomisljala sam i ja na gljivice, mada beba nema ni naslage ni osip...
    (pogotovo jer mi rana na bradavici na toj istoj dojci zarasta vec 3 mj!!!)

provjerit cu danas kod ljecnika opce prakse ili sutra kod pedijatra da nije ipak soor...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes pokusati uzeti i bris s ranice da si sigurna sto je u pitanju

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bila kod pedijatra, poslao me dermatologu koji je (na oko) iskljucio gljivice, te zakljucio da i na drugim mjestima (laktovi, ruke, noge...) imam suhu kozu te da sam osjetljiva...
    beba cesto (i dugo) doji nocu (tako se uspavljujemo), pa se koza iziritira...
    preporuka dermatologa je da mazem par dana belogent kremom uz obloge od kamilice, te da svakako smanjim dugotrajne podoje...nakon par dana bi se trebalo stanje poboljsati te onda nastaviti mazati nekom obicnom kremom...

evo, oduljila, ali da znate...i hvala na savjetima...vidjet cu sto ce pomoci

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam, da sam na tvom mjestu ne bih nikako tek tako pustila to pitanje gljivica.

Stvarno neznam kak je na pogled dermatologica skuzila da nisu gljivice? :? Koliko sam ja uspjela saznati o gljivicama, naucila sam da ih je ponekad jaaaako tesko detektirati. I svjetska liga za dojenje kaze da su cesto simptomi netipicni, bez naslaga kod bebe i cak s nekim rijetkim simptomima kod mame. A kod nas doktori obicno ako beba nema naslage ne daju nikakvu terapiju, jer su uvjerenja da gljivice mogu biti prisutne samo ako je taj simptom zadovoljen

Inzistiraj na brisu te ranice da saznas sto je u pitanju.

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno neznam kak je na pogled dermatologica skuzila da nisu gljivice?
    kaze da su gljivice da bi se crvenilo prosirilo i dalje...

ma najbolje da napravim taj bris pa da budem sigurna.[/quote]

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj G. prvotno napisa
    Stvarno neznam kak je na pogled dermatologica skuzila da nisu gljivice?
    kaze da su gljivice da bi se crvenilo prosirilo i dalje...

ma najbolje da napravim taj bris pa da budem sigurna.
    Ja se nikako ne bih zadovoljila tom "odokativnom" metodom

Napravi taj bris pa ces znati na cemu si Drzim fige da bude nesto jednostavno rjesivo

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

konacno sam obavila mikolosku obradu i pregled.
    nalaz je, kako sam i pretpostavljala, ekcem na koji se naselila gljivica
    dermatolog mi je preporucio mazati Triderm kremom 2x dnevno, a izmedju bepanthenom 7 dana.
    trebala bi se izdajati, dakle ne dojiti, dok se na poboljsa stanje :shock: to mi se cini potpuno nemoguce s obzirom da moja malena nije nikad jos ni vidjela bocicu. mogli bi na zlicu, ali kako po noci, uspavljujemo se sisanjem ?!?!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jesi pitala za neki lijek uz kojeg bi mogla dojiti?

npr. za istu terapiju (proklete gljivice) sam znala dobiti i triderm kremu i oronazol sampon a znam da mi je rekla da se oronazolom ne treba prekidati dojenje.

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    jesi pitala za neki lijek uz kojeg bi mogla dojiti?

npr. za istu terapiju (proklete gljivice) sam znala dobiti i triderm kremu i oronazol sampon a znam da mi je rekla da se oronazolom ne treba prekidati dojenje.
    nisam, rekla sam da dojim... po njima nema kreme za ekcem koja je kompatibilna s dojenjem
    mada se meni cini sto vise razmisljam da vecina doktora bas i nije puna znanja kad se radi o problemima s dojenjem
    citam sad na uputama od triderm-a "...nije poznato moze li primjena ..rezultirati dovoljnom apsorpcijom da se utvrde mjerljive kolicine u majcinom mlijeku... potrebo je donjeti odluku ili o prekidu dojenja ili uzimanja lijeka..."
    po tome ne smijem koristiti ovo ako mislim hraniti bebu mojim mlijekom!!!
    pa cime da je hranim, sumnjam da bi tako lako prihvatila adaptirano, a nije mi to ni neka opcija?!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Maži Triderm (kremu, ne mast) 2x dnevno u tankom sloju, negdje između podoja. Prije podoja operi to područje vodom. To što piše na lijeku, mora pisati, ali količine lijeka koje pri normalnoj terapiji ulaze u organizam su zanemarive (na stranu to što i bebe, u slučaju npr. ozbiljnijeg pelenskog osipa, nekad od pedijatra dobiju Triderm, a njihova koža je puno tanja i više lijeka teoretski prolazi kroz kožu).

Slobodno doji/izdajaj. Ovaj savjet o izdajanju možda nema veze s lijekom, nego da beba ne iritira to područje dok ne zacijeli :? .

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Slobodno doji/izdajaj. Ovaj savjet o izdajanju možda nema veze s lijekom, nego da beba ne iritira to područje dok ne zacijeli :? .
    mislim da si u pravo, buduci da sam rekla da dojim pola noci i dana
    hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •