-
Pliva ima jedan članak,neznam jesi taj gledala? Meni to isto nije jasno,sve kužim,i masažu i termofor,jer toplina pomaže,mada ga ja nisam koristila,al ovo izazivanje stolice to nemogu razumit,neka me ispravi neko ako griješim,al meni to nije normalno. Moj je imao tako često grčeve,pa šta bi ja napravila od njega do sad da sam to radila.
Evo članak:
Kako pomoći sebi i dojenčetu?
Za kolike nema lijeka koji riješi problem u svakog djeteta, ali postoje mjere, pa i farmakološki pripravci, koji kod neke djece djeluju umirujuće.
Prvo je važno osigurati optimalne uvjete njege, hranjenja i spavanja za dojenče, te dovoljno odmora majci da je u stanju nositi se s izazovom brige i odgovornosti za dijete.
Kod hranjenja valja djetešce nježno prekinuti u sisanju i dozvoliti mu da podrigne i izbaci suvišan zrak 2-3 puta tijekom podoja ili hranjenja na bočicu. Nadalje, nakon hranjenja podići ga nekoliko minuta u uspravan položaj, nakon toga ga položiti na bok.
U tijeku napada kolika valja primijeniti lagani stalni pritisak na trbuh (npr. omotati čvršće pelenu oko trbuščića), grijanje trbuščića termoforom, položaj djeteta preko koljena ili preko ruke s pritiskom na trbuh, masiranje laganim kružnim kretnjama u smjeru kazaljke na satu. Može pomoći i izazivanje stolice glicerinskim čepićem ili podražajem debelog crijeva termometrom, kao kod mjerenja temperature.
Od komercijalnih kapi pokazale su se učinkovite u neke djece SAB simplex kapi, odnosno čajevi s komoračem koji djeluju protiv nadutosti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma