Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Pitanje za iskusne mafinoljupce

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Pitanje za iskusne mafinoljupce

Molim pomoć: mi u obitelji jako volimo muffine svih vrsta, ali nismo se još izvještili u pravljenju istih, no imamo volju. Pa imam pitanja za iskusne:

1. Kako se zapravo prave muffini? Naime, već neko vrijeme namjeravamo kupiti onu tavu za muffine, s rupama, ali nikako da se konačno odlučimo (nije baš ni jeftina). Zanima me da li za tu tavu trebaju košarice ili se smjesa izlijeva direktno u te rupe?

2. Mogu li se muffini praviti u samim košaricama (bez specijalne tave)? Ako da, kakve košarice treba kupiti (u trgovini ih ima sto vrsta)?

lidac2004

Početno

nisam bas previse iskusna ali cu ti probat odgovoriti

1. mozes i direktno u kalup ali se tesko vade i z kalupa pa je bolje prvo staviti kosaricu u kalup pa u nju smjesu.

2.nisam nikad radila muffine samo u kosarici, ja bi se bojala da se ne prevrne.
    mislim da na paketu bas pise da su za muffine (ili pitas u ducanu ako ne pise).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u Metrou na akciji imas pleh sa 12 rupa po cijeni od 24kn ( ak ti metro nije blizu moze ti to biti okvirna cijena, da ne placas puno skuplje negdje drugdje ), mislim da je teflonski. Njih prethodno namazes kistom sa maslacem otopljenim i pobrasnis, i stavis smjesu i nista ti se nece zaljepiti.Vadi ih ohladjene. Mozes prethodno namascene tacne staviti u frizider, pa kad se ohladi, onda staviti smjesu.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja od kada su u kvartovskim dućanima zakazali sa košaricama, pečem u kalupu i vade se bez problema.
    imam silikonski.
    ne znam gdje si vidjela tako skupi kalup za muffine, ima poprilično jeftinih posvuda.
    i definitivno ne bez kalupa

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U Konzumu sam vidjela neki 80-90 kn, 6 rupa, pa mi se to učinilo poprilično skupo za tak šta.
    Mislim da ću zapravo prepustiti drugima da se s tim pate: uskoro mi je rodjkas pa ću naručiti od mame ili brata da mi kupe. i bacamo se u proizvodnju!

Hvala svima na savjetima!!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Silikonski kalup je definitivno zakon. Imam sa šest rupa pa mi fali još jedan, ali ga nigdje ne mogu naći. Zna li tko gdje ih ima?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupili pleh u Mercatoru jer nigdje nismo maogli nać jeftinije - platili 57kn
    recept dobili od prijateljice malo ga prilagodili i Vuola...
    http://pic.piczo.com/img/i221651127_13181.jpg

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ne bih pleh, nego silikon

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Silikona i nema (barem mislim ) sa većim brojem rupa od šest, valjda zato što je onako lelujav!
    Mi smo isto kupili neki na akciji u Metrou i platili ga 34,00 kn- 12 rupa!
    Ali prije nego što smo nabavili kalup pekli smo samo u košaricama, samo je bitno da se stavi 2-3 košarice jedna u drugu i onda tijesto u 2/3 kašarica. Nije se nikada prelilo, ali sam za svaki slučaj stavila sve u pleh ili neku tepsiju, a i lakše se prenosi od pećnice-naravno...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Silikona i nema (barem mislim ) sa većim brojem rupa od šest, valjda zato što je onako lelujav!
    A gdje ima silikona sa šest rupa?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kika, Metro...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala Mama Nataša

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nema na čemu

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ima silikonskih sa 12, ja takav imam doma.
    kupila sam ga u metrou za neke smješne novce ali pred koju godinu. :/

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cure, dajte si mira, kak se ne bi moglo bez kalupa?! Mi i dvoje kumova imamo ukupno devetero djece - i to dosta njih povelikih. Malo je reći da muffine obožavaju i već su dugo na repertoaru u svakoj prigodi. Pa ja bi morala imati deset kalupa da ispečem za sve njih.

Imam jedan kalup od 12 rupa, metnem u njih košarice jer se lakše vade i ti iz kalupa su savršeno okrugli - eto, to je jedina razlika. Ostale košarice rasporedim po tepsijama (imam rol s ventilatorom pa mogu peći tri tepsije odjednom). Znači, odjednom ispečem na desetke komada. Treba paziti da se košarice ne prepune i da se nigdje ne dodiruju. Ispadnu sasvim solidno okrugli, brzo je i nemaš nikakvog pranja poslije.

U osnovnu smjesu trpam svašta, klinci vole najviše sa komadićima čokolade, a meni su zakon oni u koje dodam dvije žlice nekog koselkastog pekmeza i koju šaku sukih brusnica...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

....kiselkastog pekmeza i koju šaku suhih brusnica...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako staviš tri košarice, jednu u drugoj, bit će čvršće/okruglije (dvije donje možeš opet iskoristiti).

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    ima silikonskih sa 12, ja takav imam doma.
    kupila sam ga u metrou za neke smješne novce ali pred koju godinu. :/
    u južnim krajevima više nema ni onih sa 6...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vidiš, ovo s tri košarice mi nije palo na pamet. dobra ideja.

Moja kuma ima limene košarice za one prave male košarice punjene čokoladnom kremom. Kad radi muffinse jednostavno stavi ovu papirnatu košaricu u tu limenu i eto velikog broja savršeno okruglih kolača.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cure koje imate silikonske kalupe - da li i njih mastite i brašnite prije pečenja ili smjesa ide direktno u kalup, je bolje da je ohlađen ili nema veze?

Ja imam jeftine metro kalupiće (onaj set 2*6kom gdje je jedan lim obična rupa, a drugi ima neko kao cvjetno dno - takve zareze), probala sam peći i s košaricama i bez njih i vade se bez problema odmah nakon pečenja u oba slučaja. No, već više puta sam bila u iskušenju kupiti silikonski kalup, ali kak nitko to oko mene nema da razmjenim iskustva (imam nekad dojam da mene čekaju da isprobam nove recepte, načine, sastojke...onda počnu i oni), svaki put odustanem.

A imam slilikonske lopatice i oduševljena sam njima, pa vjerujem da i kalup treba biti dobar.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    cure koje imate silikonske kalupe - da li i njih mastite i brašnite prije pečenja ili smjesa ide direktno u kalup, je bolje da je ohlađen ili nema veze?
    Ja imam silikonske i ne mažem ih ničim nego na dno stavim maaaalo prezla.
    Inače, silikonskih je bilo u Lidlu po 29 kuna /6 rupa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •