Citiraj babyblue prvotno napisa
Hvala, Irchi, upravo nadjoh ovaj link http://ccenterclient.porezna-uprava....bniodbitak.XML i po tome ispada da je 2,00. NEgo, s nama zivi i jos jedno dijete (moje). Nije jos uvijek prijavljeno na istoj adresi s nama (zbog onih "ljubaznih" iz Petrinjske kojima svaki put ustreba neki drugi papir za prijavu) ali imam sudsku odluku u kojoj pise da dijete zivi sa mnom na toj adresi. Mogu li i tog malca staviti u prijavu?
Hm, nisam baš neki stručnjak za te prijave. Po ovom što kaže zakon bi bilo moguće. Ali mislim da je važno da li i otac djeteta tvrdi da ga uzdržava i prijavljuje ga kao olakšicu. ne zna, kako se to dokazije. Prijavite, nemate što izgubiti.
(2) Rezidenti mogu uvećati osobni odbitak iz stavka 1. ovoga članka u visini:

1. 0,5 osnovnoga osobnog odbitka za uzdržavane članove uže obitelji te bivšega bračnog druga za kojeg plaćaju alimentaciju,

2. za uzdržavanu djecu: 0,5 osnovnoga osobnog odbitka za prvo dijete, 0,7 za drugo, 1,0 za treće, 1,4 za četvrto, 1,9 za peto, a za svako daljnje dijete faktor osnovnoga osobnog odbitka progresivno se uvećava i to za 0,6, 0,7, 0,8, 0,9, 1,0… više u odnosu prema faktoru osnovnoga osobnog odbitka za prethodno dijete,...
Djecom u smislu stavka 2. ovoga članka smatraju se djeca koju roditelji, skrbnici, usvojitelji, poočimi i pomajke uzdržavaju.