ugovor o radu na određeno vrijeme istekao mi je s današnjim danom, nalazim se na komplikacijama već dva mjeseca, pa molim ako mi netko može odgovoriti na par pitanja:
1. što se dešava s mojim zdravstvenim osiguranjem, koje mi također ističe s današnjim danom? Kome se trebam javiti za produženje, da li zavodu za zapošljavanje, ili mi zdravstveno i dalje ostaje preko poslodavca jer se nalazim na komplikacijama?
2. da li se po isteku ugovora na određeno, moram prijaviti na zavod za zapošljavanje unatoč tome što sam od 01.11. na komplikacijama te primam naknadu preko hzzo-a?
3. Što se dešava s naknadom, dal i dalje imam na nju pravo ili se moram prijaviti na zavod za zapošljavanje te preko njega ostvarivati naknadu i je li ona onda manja od sadašnje, koja mi je 100% plaće.
U radnom odnosu bila sam 18 mjeseci te dva mjeseca prije isteka ugovora otišla na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći...
Ako sam bila nejasna pojasnit ću, ali gdje god da pitam ili mi ne znaju točno reći ili su odgovori različiti pa molim ako netko ima iskustva da se javi. Hvala unaprijed!