Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: Glistice i kopanje nosa?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Glistice i kopanje nosa?

Bok cure,
    evo mi smo radili one sve pretrage za vrtic i upravo mi je doktorica javila da Ivona ima glistice. Ja sam sva u soku, nisam primijetila nikakvo crvenilo ni da je neraspolozena itd. Malo sam procitala tu jedan topic s foruma o kopanju nosa. Ona vec jedno vrijeme ne radi nista drugo nego stalno kopa nos! E sad, kakve to veze ima s glistama? Pretpostavljam da iz zmazanih rukica dodje u nos pa u crijeva?
    Dobila je Vermox kapi 3 dana i mi svi pijemo tablete. Zapravo, svi osim mene jer sam trudna.

Sto nakon ta 3 dana? Doc je rekla da trebamo ponoviti terapiju nakon 2-3 tjedna. Recite mi, kada se dijete oslobadja tih glistica? Nakon ova 3 dana ili tek nakon mjesec dana? Od 1.9. bi trebala ici u vrtic, ali necu ju pustiti dok ne rijesimo to do kraja.

ivarica

Početno

ne znam koliko traje, ali mijenjaj posteljinu svako jutro, lakse cete ih se rijesiti (iujutro ih mozes vidjeti na cmaru, izadu malo, tako mi je rekla med.ses kad je mene mama bila zaludila da ivar ima gliste jer je mrsav)

(prosli smo tad testiranje, obavezno se radi dvaput za potvrdu negativnog nalaza, kod njega nije bilo nista)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja samo znam da sam ih ja i sestra vukle kad smo bile djeca i znam da je sirup koji se pije ogavan. Nikad niti jedan odvratniji nisam probala. Nadam se da se brzo izljeciti i ovo obavezno sto Ivka pise za posteljinu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jako se bojim takvih stvari - mislim da bih umrla da vidim takvo što u guzi svoga djeteta.
    Pretpostavljam da ste i vi bile takve, pa me zanima na koji način čovjek "ogugla"?
    Ivarice, kako si "imala petlju" pogledati?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot,

bas sam i ja to pomislila

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam ko klinka imala takovih problema! Grickala sam noktiće i eto ti belaja!
    Neznam kak je bilo mojoj mami, ali meni je bio totalni bed kad je provjeravala! Znam samo da sam ja dobivala čepiće, toga se dobro sjećam! Bubaaaaaaa!!!!!!!!

ivarica

Početno

zato jer ne izgleda ko glista cak ni ko glistica, samo joj je ime takvo.
    rekla je med.ses. da su kratke i tanke i skoro nevidljive, pa sam se ohrabrila, ne znam kako bi izgledala scena da sam ih stvarno ugledala.

ivarica

Početno

u crticu bi to bilo - oči izbecimo i ja i gliste, ja na stolicu, a gliste nazad u guzicu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ih vidjela- fakat ne izgledaju ko gliste nego ko neki mali tanki koncici ( mislim-nije da je to nekaj bolje)
    sva sreca- lucija mi ih nije imala pa nemam neki savjet kak ih se rijesiti.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, ja se smijem a nama su danas rezultati :/
    bit ce valjda sve ok

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    u crticu bi to bilo - oči izbecimo i ja i gliste, ja na stolicu, a gliste nazad u guzicu
    Koliko god je ovo za umrijeti od smijeha...
    Ja bih ipak pozvala svoju Anicu - ona je meni za takve stvari, a crvići se sigurno ne bi uvrijedili što neće upoznati majku udomitelja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, kad cu se ja smijati ovim forama?
    Ima li netko cije je dijete to imalo jednom i onda nakon rigoroznih mjera higijene toga vise nikad nije bilo? Ili su djeca koja su ih jednom imala od sada pa nadalje sklonija tim glistama???

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja sestricna ih je imala jednom ( tam ssam ih i vidjela) i zasad se nisu ponovo pojavile.
    imala ih je sa nekih kaj ja znam- mozda tri godine, sad ima 22.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica

DudaGG

Ja ih imala jednom kao dijete i nikad vise. Nikakvi problemi poslije

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

Ne mogu ni zamisliti da moram pogledati..... odmah bi zamišljala šta rade te glistice po tijelu...gdje putuju.....
    Kako se to uopće dobiva?

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imala sam ih možda dva puta u životu, i to sa nekih 5-6 godina i nikad više.
    Pješčanik + grickanje noktića = glistice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imala sam ih i ja, mozda kad sam imala neke 4 godine i poprilicno se sjecam toga. Znam da mene licno nije bolilo nista, ali je mama bila sva u panici i tada nas je stavljala u kadu da to obavimo (imale i ja i seka u isto vrijeme) i stalno je prckala i vristala "jos ih ima". Nije dugo trajalo, mozda 3-4 dana, ali poslije toga nikad nista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo veterani na žalost. Ne možemo ih se rješiti od travnja
    Par puta Vermox uz svakodnevno mijenjanje posteljine, pranje ruku do kostiju i ništa. Onda smo ih se homeopatijom rješili za par dana, ali se opet vratila u vrtić i odma ih ponovo dobila. Tete se na to naravno samo smiju, to je njima normalno, a ja sanjam gigante od 20 cm. u osnovnoj školi su nam na biologiji pričali o njima, da se mogu toliko namnožiti da ih djete povraća pa se poćne gutiti i roditelji ih moraju rukama čupati da se dijete nebi udavilo. Naravno da imam traume.
    Ali nikad ih nisam vidjela kod Maje. Ja sam čak išla dotle da sam čeprkala po kakici ne bi li ih našla i nikad nisam ništa vidjela, čak ni sitne pikice ili končiće, ali nalaz je svaki puta pozitivan osim tog jednog puta.
    Sad više ne sanjam gliste, nego tete iz vrtića kako ih gologuze bacam u taj njihov pješcanik

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ivan je nedavno isto pokupio glistice. I to sam skužila jednu večer. Sat vremena nakon što je zaspao počeo se vrtiti u krevetu (čitala sam negdje da nakon sat vremena kad se zaspi gliste izlaze van kako bi položile jajašca .) I nikako da se smiri. Onda se žalio da ga peće guza. Ja gledam, nema ništa. Zatim je počeo kopati nos na veliko i pio velike količine mlijeka(neko mi je rekao da to zna isto biti zbog glista :/ )
    Doktorica mu je dala terapiju Vermox sirupom tri dana, a nama tablete.(I Mariji naravno sirup).
    Par dana nakon sirupa vidjela sam da im je stolica kao puna sitnih končića. To su valjda onda bile glistice.

Ima li netko cije je dijete to imalo jednom i onda nakon rigoroznih mjera higijene toga vise nikad nije bilo? Ili su djeca koja su ih jednom imala od sada pa nadalje sklonija tim glistama???
    Za sada se nisu vratile. Ali kada se vratimo natrag u svoj vrtić, tko zna? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj an@ prvotno napisa
    Zatim je počeo kopati nos na veliko i pio velike količine mlijeka(neko mi je rekao da to zna isto biti zbog glista :/ )
    Cekaj, dakle NAKON sto dobiju gliste pocnu kopati nos ko ludi? Ivona stvarno kao da si nije mogla pomoci, stalno je kopala nos. Ja sam jucer shvatila da je tako dobila gliste preko zmazanih rucica, ali po ovome sto ti pises kopanje nosa je posljedica sto vec ima gliste?

Znam da idem u detalje, sto mogu...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kako uopće primijetiti da ih dijete ima??

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kopanje nosa je najočitiji simptom , a dobiju se isključivo GUTANJEM jajašaca tj. zmazane ruke. Osim kopanja nosa može doči do bolova u trbuhu, poremečaja probave i sl. Samo da vam razbijem iluzije, nisu sve male kao končiči, to ovisi o vrsti. Djeca dobivaju i one kao iz Smokičinog sna, doslovce 20 cm, a zovu se Ascaris Lumboidea iliti popularno -velika dječja glista.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Inače sam opsjednuta čistim rukama.....tek sad ću postati još gora....Niko će me zamrziti....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedan od simptoma može biti i kašalj, jer one u jednoj razvojnoj fazi prelaze iz pluća u jednjak, pa u probavni sustav gdje dalje rastu.
    Inače se sjećam da mi je nažalost pokojna baka pričala o nekom receptu s češnjakom, kao ne jedeš ništa (onaj tko ima gliste) pa onda gomilu češnjaka i to ih ubije... ali ne sjećam se detalja. Možda bi koristilo uvesti češnjak u prehranu djeteta koje im je sklono.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Jedan od simptoma može biti i kašalj, jer one u jednoj razvojnoj fazi prelaze iz pluća u jednjak, pa u probavni sustav gdje dalje rastu.
    Isuse :shock: :shock: :shock: :shock:
    Mislim da je najbolje o ovome više ne čitati....

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja pregedavam kakicu od kada su djeca rođena zlu ne trebalo. To preporučujem i drugim mamama. U fecesu se koprološkom pretragom uglavnom utvrđuju jajašca čiji oblik ukazuje na pojedinu vrstu parazita. Problem je u tome što se nekada zna dogoditi da je feces negativan jer se jajašca nisu vidjela u probi fecesa. Gliste se isto ne moraju vidjeti u fecesu, a jajašca su samo mikroskopski vidljiva.
    Inače češnjak mi se čini vrlo zanimljiv, moja ga djeca jedu skrivena u nećemu npr. u najdražoj gotfridovoj salami 8) .

ivarica

Početno

samaritanka, ja sam na kontrolu nosila 1) uzorak stolice i 2) neki kao selotejp koji se odmah ujutro prilijepi na cmar i odlijepi (kako bi se ulovile gliste koje su izasle na suncanje).
    sad ce me uhvatiti opet panika da ivar stvarno ima gliste, iako nos ne kopa, ali hm, kasljuca i cesto su mu prsti u ustima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooj bolje da nisam čitala ove postove :shock: .
    Navodno su dobre i sjemenke buće i mažuran.
    Btw. Maja uopće ne kopa nos, tu i tamo ga počeška i to je sve. I povremeno se žali da ju boli tiba, al uvijek kad treba jesti i to samo minutu-dvije, tako da nisam sigurna. Tako smo i otkrili da ih ima.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ova fora sa češnjakom... Hm, Ja sam pitala pedijatricu, a veli ona da se to ne jede, nego se češnjak smrvi i pomiješa sa toplom vodom, pa se koristi kao klizma! Ah, nebi ja to ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smokice činimi se da se glista nećete riješiti dok se u vrtiću ne napravi reda, sigurno tvoje djete tamo nije jedino s glisticama nego je to epidemija i dok se svi istodobno ne počnu liječiti i mjenati poosteljinu+ mjenjane posteljine u vrtiću to neće ići tako lako i zanima me kako se tete mogu tome smijati??? Mene je mama ispiusala iz vrtića 78 zbog glista + ušiju ja sam se nadala da 25 godina poslje ipak postoji veća protuepidemijska svijest :shock:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajd, idem se malo umiješati.
    Prije Vermox-a i sličnih kemijskih sr.... ljudi su bili svjesni tjelesnih parazita i znali su s njima izlaziti na kraj. Na jednom mjestu sam natrčao na podatak za Amerikance koji kaže da prosječan odrasli "primjerak" ima cca pola kilograma :shock: različitih parazita u bilo kojem trenutku i da toga uglavnom nije svjestan.
    Prije kemije medicina se s glistama (ne i ostalim parazitima) borila pekmezom od sjemenki bundeve (semen cucurbita), a doziralo se na način - koliko si u stanju zgutati odjednom.
    Još prije toga se narod protiv toga zla nešto uspješnije od medicine borio pomoću pelina (wormwood, Artemesia Absinthium), ali ne znam od koliko godina djeca to uopće smiju piti, jer je u većim količinama otrovan. Upravo je neizrecivo gorak. Ja ga tamanim u vidu suhog lišća strajbanog u medu, a čaj ne preporučujem nikome. Preodvratan je.
    Klinčići su odlični kao prevencija, ali i kao lijek. Kad ih se uzme u većoj količini (a treba ih gristi) utrnu usta, a lagano omamljuju. Par klinčića nakon klope je redovna praksa na dalekom istoku.
    Od egzotičnih biljaka postoji još crni orah, quasia i nim, no ako nije sila ne treba se zamarati nabavkom.
    U moderna vremena, mislim danas, čovjek isto tako može jednostavno otići u apoteku i kupiti ekstrakt sjemenki grejpa (citrofit, citrosept) u kapima ili tabletama (radi gorčine) i riješiti se gadosti na elegantan, prirodan način.

Prevencija je majka nasilja nad djecom, a čistoća je samo pola zdravlja. Puno se pereš i dobiješ gljivice. Pojedeš opranu salatu i dobiješ gliste...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoje i teorije da nas alergije napadaju zato što smo se riješili parazita. Naime, kod zaraze parazitima aktiviraju se iste stanice (eozinofili) i protutijela (IgA) kao i kod alergije. Teorija je da te stanice moraju nešto raditi, pa kad nema parazita bore se protiv neprimjerenih stvari, recimo peluda.
    Možda su vaša djeca zapravo imala sreću što su dobila gliste.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Iskreno, ne vjerujem u ideju da nekome mogu faliti paraziti. S druge strane, ljudi koji imaju ovčije metilje (fasciola hepatica) hoće imati alergiju na lanolin, a sva je prilika da isto vrijedi i za ostale alergije. Većina "zmazanih" teorija dolazi iz Amerike gdje se vjeruje da su oni jedina nacija u svijetu koja se pere i da su općenito previše čisti i zato je dobro takve teorije primati s rezervom.

Joj ljudi pojma nemate koliko se čovjek bolje osjeća nakon antiparazitne terapije. SVI ih imamo, a medicini su samo gliste fora jer se vide. OK, ajd, i echinococusi su jako fora kad se nađu u srcu.

Nažalost, zajedničko svim antiparazitnim programima je oslobađanje velike količine toksina, što dosta opterećuje jetru i bubrege, a niti jedna nije slobodno primjenjiva na malu djecu, trudnice ili dojilje.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bravo za Davora i njegove opsežne, a prirodne recepture. :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Misliš da toksini nastaju od krepanih parazita, ili da je samo terapijsko sredstvo toksično?
    Na koje parazite misliš kad veliš da smo ih puni?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, toksini od krepanih parazita :vomiting:

Nakon terapije čovjek može iskusiti razne dobrobiti - od prestanka kroničnog umora, nesanice, slabokrvnosti (kukasti crvići popiju do 1 dl krvi dnevno), akni, boljeg vida, povećanja tjelesne težine...

Po netu se nađe puno stranica s (p)opisima raznih parazita, no za to treba imati i dobar želudac. Evo par onako bezveze i bez slika:
    http://seasilver.threadnet.com/Preve...m/parasite.htm
    http://www.hps-online.com/parasite-remedies.htm

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Impresivno... nadam se ipak da je većina tih parazita u tropskim krajevima ili bar s druge (zapadne) strane oceana.
    I jedna ispravka vlastitog netočnog navoda 8) nije IgA nego IgE, ako nekom nešto znači.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    nadam se ipak da je većina tih parazita u tropskim krajevima
    Jok, većina je tu oko nas i uglavnom živi dobro dugo i neprimjetno. Prosječan metilj živi 30-ak godina, a ponosni domaćin o tome nema pojma.

Na domaćim životinjama se čak češće dijagnosticiraju jer zaostaju za drugima po nekom od kriterija. Na ljudima to ne pali jer uglavnom nismo uzgojeni za specifične tjelesne funkcije. Recimo, nekoj ženi je jako teško reći da premalo dobiva na težini.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskreno, meni bi dobro došle 2-3 trakavice da mi malo pomognu reducirati iskorištavanje unesenih kalorija
    Mene je ozbiljno strah jedino ehinokoka, i to zato što sam znala ženu kojoj su ciste u jetri, o kojima nije imala pojma, pukle kad je pala u tramvaju. Izvukla se, živila još nekih 10-15 godina i umrla u vrlo dubokoj starosti (preko 90).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

podižem, jer...
    ... već dva-tri dana zara se budi po noći, plačući, ma urlikajući da je boli guza, preko dana joj bude nešto lakše, ali potiskuje stolicu i non-stop kopa nos. jučer posumnjali na gliste, jutros dali na analizu famozni otisak analnog otvora i nalaz uredan.
    vi koji ste imali iskustva s tim crvićima, kako i kad ste ih otkrili? već kod prvog otiska ili ih je bilo potrebno ponoviti više puta? pritaje li se te gliste?
    ... a taman smo preboljeli šarlah :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angel prvotno napisa
    podižem, jer...
    ... već dva-tri dana zara se budi po noći, plačući, ma urlikajući da je boli guza, preko dana joj bude nešto lakše, ali potiskuje stolicu i non-stop kopa nos. jučer posumnjali na gliste, jutros dali na analizu famozni otisak analnog otvora i nalaz uredan.
    vi koji ste imali iskustva s tim crvićima, kako i kad ste ih otkrili? već kod prvog otiska ili ih je bilo potrebno ponoviti više puta? pritaje li se te gliste?
    ... a taman smo preboljeli šarlah :/
    jadna naša Zarči..šaljemo joj poljubac ! vjerovatno je prije riječ o jakoj mokraći ili stolici pa je zato peče, boli..mislim da bi se glistice odmah otkrile u nalazu (čak se mogu i golim okom vidjeti u stolici)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

btw, kad sam bila mala imala sam ih ( i vidjela ), a rješila sam ih se češnjakom kojeg obožavam oduvijek
    samo osim što sam ga jela, ja sam ga unosila u organizam i na druge načine..sjetite se topica o vaginalnim infekcijama i češnjaku, pa primjenite

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

...ali nju ne boli dok mokri ili ima stolicu. a stolicu obavlja u wc školjku, a guzi ne da ni blizu, pa je postalo pravo umijeće obrisati je, a o analiziranju da i ne pišem. ovo današnje uzimanje otiska je bilo stravično, a trebalo je samo zalijepiti selotejp, malo protrljati i odlijepiti ga.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i da, rekli su nam da, prije uzimanja otiska, je nismo smijeli kupati dva dana, a mi smo je do sada tuširali svako veče. :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hm.... moram da podignem topic.... zabrinula sam se... jutros je Nadja u kakici imala crne končiće, bilo ih je 5-6, 0.5-1cm :/
    može li isključivo dojena beba od 3.5 meseca da ima gliste? ona, fakat, zadnjih mesec dana gura rukice stalno u usta, ali mala je i ne pipa puno toga... i zadnjih par dana je kakala svaki drugi dan, a danas je nadoknadila, pa može li to biti od toga?
    sledeće srede idemo kod pedijatrice, da li da je vodim pre toga???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zaboravih... imamo dve kuce u stanu, ali su one zdrave, a ona nije dolazila u kontakt sa njima (mislim nije ih pipala, mazila)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja zbilja ne znam zasto ja citam ovakve topice.
    Mislim..kak se te gliste mogu skuziti.. nos kopa al kad ima nesto u njemu..al ja sad panicarim. A ruke svi klinci trpaju u usta..
    Nemre se putem krvi vidjeti da nesto u organizmu ne stima???? Ili bas kakica mora na analizu???

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    hm.... moram da podignem topic.... zabrinula sam se... jutros je Nadja u kakici imala crne končiće, bilo ih je 5-6, 0.5-1cm :/
    može li isključivo dojena beba od 3.5 meseca da ima gliste? ona, fakat, zadnjih mesec dana gura rukice stalno u usta, ali mala je i ne pipa puno toga... i zadnjih par dana je kakala svaki drugi dan, a danas je nadoknadila, pa može li to biti od toga?
    sledeće srede idemo kod pedijatrice, da li da je vodim pre toga???
    A da nisi slučajno dala djetetu bananu? (možda ne ti, neko tvoj, a da ti nisi vidjela) Banana u stolici očajno izgleda, baš kao što si opisala - kao crni končići

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nema šanse da je jela bananu, ima tek 3.5 meseca i stalno mi je na oku, isključivo doji. Mislim, jela sam ja sladoled od banane, ali to se ne računa

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •