onda nemam pojma :? Jel se ponavlja, ako se ponavlja ja bi je odvela pedijatru i uradila analizu stolice (e jesam ti pomogla!to znaš i bez mene)
Pusa tebi i bebici![]()
onda nemam pojma :? Jel se ponavlja, ako se ponavlja ja bi je odvela pedijatru i uradila analizu stolice (e jesam ti pomogla!to znaš i bez mene)
Pusa tebi i bebici![]()
Hvala![]()
Videćemo sutra ujutru kad bude sledeća kakica, pa ako se ponovi, pozvaću pedijatricu.
Da, zvala sam pedijatricu popodne, i ona kaže da su gliste bele. Kaže može biti krv!!! Ali da ništa ne brinem. Kako da ne brinem, sad mi je ubacila buvu??? Doduše mala je OK, normalno sisa, spava. A ja sam, kao za baksuz tu pelenu bacila, i tek posle par sati pocela da brinem. Kaze pedijatrica da cekam sutra ujutru da kaki, pa da vidim, ako bude bilo ponovo da joj se javim.
Ko će dočekati sledeće kakanje???
ja sam kao dijete ima male bijele gliste iliti crvice u pisi i mama je znala po cijelu noc biti budna samnom zbog toga.......sada imam 27 ali si to nemrem izbiti iz glave......znala mi ih je vaditi po noci sa stapicima za usi......i stalno sam bila na pretragama stolice na parazite.....uzas ne bih pozeljela nikome a kamoli svome djetetu i zato stalno trebaju prati ruke..
vissnja kako je, ima li šta?
Nije se ponovilo, zvala sam pedijatricu ponovo juče, kaže da ako se ne ponovi i ako je beba OK raspoložena, fino ručka i vesela je (a jeste) nema razloga za brigu (:smajlićkomepadakamensasrca![]()
Al sam bar naučila da su glistice bele![]()
Glistice su bijeli končići koji se kreću.vissnja prvotno napisa
I ja sam se prije užasavala glistica i ostalih takvih parazita, ali od kad radim shvatila sam da to uopće nije rijetkost u dječjoj dobi, pogotovo u kolektivu (vrtić, škola). Sad mi je to u rangu vodenih kozica![]()
Drago mi je da je sve OK. Ljubi bebicu![]()
curke ne da mi se sve čitati samo bih se ubacila s jednim pitanjcem...
mm danas pravi pješćanik za Ninu, ima li tu brige da pokupi te gliste? Kako one uđu u organizam, samo preko ustiju/nosa?
Glistice ulaze preko ustiju, beba pokupi jaja odnekud i stavi rucice u usta. Kod pjescanika morate paziti da vam ne dolaze macke i druge zivotinje pa da one ne ostave svoje parazite.
[A da nisi slučajno dala djetetu bananu? (možda ne ti, neko tvoj, a da ti nisi vidjela) Banana u stolici očajno izgleda, baš kao što si opisala - kao crni končići[/quote]
Joj, cure, puno ste mi pomogle jer me panika uhvatila kad sam danas u peleni našla "crne končiće". Odmah sam pojurila na forum da vidim ima li išta o tome, da ne zivkam pedijatricu bezveze.
Jučer sam joj dala mrvicu banane da vidim kako će reagirati (btw. nije joj se dopalo), i to je valjda zbog toga.
Moj mali konstantno kopa nos već par mjeseci. Čak se tužio da ga peče guza. Ali i isti vremenski period on i kašljuca. Mi smo to rekli našoj pedijatrici koja je posumljala na gliste no test je bio negativan. Pokušavamo saznati od čega to kopanje nosa. Možda alergija ? pOMOĆ
Mogu se skužiti iz aviona. Guzica svrbi pred večer kao luda (na večer se ti crvići spuštaju u čmar i legu jajašca-a to svrbi za poluditi). Ja sam se kao dijete napatila........ A najzanimljivije od svega što mi nikad nisu ništa našli. Radi se pretraga na način da se nešto kao ljepljiva traka na večer zaljepi na čmar i onda se oni ( a skoro su nevidljivi crvići) zaljepe. Meni takvu pretragu nisu ni radili nego samo analizu stolice i nikad proađeno. Uglavnom su se epizode pojavljivale nakon diranja životinja (osobito mačaka).retha prvotno napisa
Za neke druge gliste ne znam kako ide. Znam da mi je legica jednom išla na wc (prije nekih godinu dana) i iskakala pravu, pravcatu veliku glistu. A skužila je kad se brisala a to se nije dalo odljepiti. KAd je uhvatila papirom imala je što vidjeti............FRKA,PANIKA. NIje cijelu noć spavala. A nikakvih simptoma nije imala-osim što je bila mršava.
Pozdrav! Već sam pisala na drugoj strani vezano uz "končiće u kakici", ali islim da je ovdje pravo mjesto (nova sam tu).
Uglavnom, našla sam malenom, končiće dužine od 2 cm do 5 cm u kakici i dobili smo od pedice vermox, danas popili. Moj problem je u tome što imam i bebu od 6 mj koja doji pa prema uputi ne bi smjela piti taj lijek. A što ako mi dobijemo gliste?
Prošlu noć nisam cijelu spavala od straha da mi u usta ne dođe iz ždrijela. Totalno sam u frci jer mi se GADE.
Jel netko davao bebama kakav lijek i kako su reagirale na njega?
Molim vas,ako netko točno zna, kad se nosi uzorak stolice i analni otisak na analizu da li se to uzima ujutro ili navečer-jer dobila sam proturječne inf.?Da li otisak ujutro a stolica navečer ili kako?Jer kao uzorak ne smije dugo stajati.Hvala.