Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: zdravlje tete čuvalice

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno zdravlje tete čuvalice

Imamo tetu čuvalicu 9 mjeseci, zadovoljni smo s njom - nije savršena, al' nisam ni ja.
    ALI...
    Ona je većinu vremena bolesna. Ništa ozbiljno, ali stalno kiše, kašljuca, promukla je, curi joj nos itd. Prehlade mog djeteta se uvijek poklope s nekom njezinom "kritičnijom" prehladom. Ništa od toga nije stvarno za bolovanje, a i da joj kažem da ne dolazi dok ne ozdravi, ona bi radila doslovno 5 dana mjesečno.
    Loše se hrani, o zdravom životu ne zna i ne želi znati ništa i ne smatra da ima bilo šta čudno u tome da joj je zdravlje slabo još od travnja 2006. Za Božić sam joj poklonila Petrovićev med za imunitet ( ), jučer mi kaže da ga je tek to jutro probala (mogu si mislit kako će ga redovito uzimati...).
    Dakle, ne mogu je ja natjerati da se pobrine za sebe, da jede zdravije, da uzima dodatke prehrani za jačanje imuniteta, a opet - ta njena nebriga za sebe ima utjecaj na zdravlje mog djeteta (a i moju psihu jer ja svisnem kad je AA bolestan).
    Naravno da joj ne želim dati otkaz jer je prema AA stvarno dobra, ali stvarno ne znam što napraviti. Da joj idući put otmem iz ruke lisnato sa sirom, čokoladicu i kavu i ponudim ju juhicom, biljnim čajem i multivitaminskim pripravkom?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako nisi zadovljna,promijeni dadilju

ovo sa preodgajanjem odrasle osobe....hm

ne vjerujem da će ti proći

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma znam da je ne mogu preodgojiti i malo me i sram što uopće pokušavam...
    A za davanj otkaza mi je rizik prevelik - mogu dobiti neku sa čeličnim zdravljem, ali i istim takvim srcem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

probaj joj ostavljat zdrav doručak ko djeda mrazu...

ono ne da joj ti guraš,nego kao slučajno da se nađe na stolu

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja mislim da ćeš morati promjeniti čuvalicu jer koliko god ona bila dobra prema tvom djetetu, ne može biti dobra čuvalica ako je stalno bolesna.

Teško je ljude naviknuti na zdravu prehranu jer manje, više svi se nezdravo hranimo. Bilo bi idealno da se svi orjentiramo na zdravu prehranu i na poslu pojedemo nešto takvo, ali najčešće to završi na sendvičima, lisnatnom i sličnim glupostima, tako da ne možeš od žene baš po tom pitanju previše očekivati.

Jesi li ju pitala da li je možda alergična ? Možda je i tome problem.
    U svakom slučaju-sretno !

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    probaj joj ostavljat zdrav doručak ko djeda mrazu...

Ma nudimo mi njoj svoju klopu kada skuhamo, pojede i po 2 tanjura, također ima dozvolu jesti što god imamo u kući (a uvijek ima svega - voća svježeg i suhog, jogurta, finih sireva, integralnog kruha, žitarica, raznih mueslija, povrća ako hoće kuhati...), ali gotovo nikad ništa ne takne. Nije zbog srama jer istovremeno troši kavu, posluži se kolačima ako ih ima itd.

A ništa, iduću čuvalicu ćemo vrebati ispred makrobiotičkog restorana.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma meni nije jasno kak joj se da biti stalno bolesna, a ništa ne poduzimati da se to riješi. To mi nekak nije normalno. Ja svisnem kad je samo par dana, gledam da se izliječim i da pazim na sebe dalje.
    A s druge strane, ne vjerujem baš da je bolesna zato što jede lisnato i čokoladicu (pa valjda bar povremeno pojede i nešto kuhano), već joj je vjerojatno loš imunitet, pa bi mogla što veliš, barem uzimati obični vitamin c.
    Pretpostavljam da je neka mlađa osoba, pa bi možda mogla otvoreno popričati s njom. Ni meni ne bi bilo nikako svejedno da mi je s djetetom stalno netko kašljucav.
    Držim fige da uspiješ.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ostavljaj joj i koju knjigu ili isprintani članak

ili će se počet hranit zdravo ili će dat otkaz

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ma meni nije jasno kak joj se da biti stalno bolesna, a ništa ne poduzimati da se to riješi. To mi nekak nije normalno.
    I inače je izuzetno inertna i to joj je najveća mana, inače je krasna cura. Njoj je normalno non-stop šmrcati i kihati, ne da joj se ići doktoru da vidi da li je alergična jer je sigurna da na nešto je itd.

Grozim se tog razgovora, ali morat ćemo MM i ja razraditi neku strategiju da se ne osjeti napadnuto i iskontrolirano ("pij vitamin C i Petrovićev med, or else...").

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ostavljaj joj i koju knjigu ili isprintani članak

ili će se počet hranit zdravo ili će dat otkaz
    Misliš?
    Nama je kuća puna tih knjiga i ona je samonicijativno pročitala jednu knjigu o makrobiotici i oduševljeno mi rekla kako joj je sve to tako savršeno logično.
    I onda valjda opet zagrizla u lisnato sa sirom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I onda valjda opet zagrizla u lisnato sa sirom.
    Luda si skroz naskroz.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gle možeš joj sve skresati u facu

ili probat izokola je senzibilizirati metodom žabe u loncu,svaki dan pojačavati pritisak po malo

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vjerujem baš da je bolesna zato što jede lisnato i čokoladicu
    da, i ja ovako razmišljam.

inače se užasno loše hranim, rijetko jedem kuhano (2-3 puta tjedno), živim doslovce na sendvičima i lisnatom. i općenito sam dobrog zdravlja.
    sad u trudnoći puno bolje jedem, voće, povrće, kuham si svaki dan - i bolesna sam više-manje već mjesecima.

stvar je imuniteta, a na moj imunitet očito ne utječe toliko prehrana, već definitivno moje psihičko stanje (stres, brige i slično)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mommy meni je jasno da si ti kao majka zabrinuta za zdravlje svog djeteta, ali sugerirati svojoj zaposlenici da promijeni način prehrane je ipak malo too much. Kako bi tebi bilo (ili svakome od nas) da tvoj poslodavac traži od tebe da promijeniš svoj način prehrane jer on sumnja da je to uzrok tvojim bolestima i onda posljedično bolovanju, zbog čega je on na gubitku.
    Nemoj se ljutiti, ali mislim da si o takvim "željama" trebala voditi računa kod upošljavanja dotične čuvalice. Vjerujem da si ju dobrano izrešetala pitanjima, ali drugi puta ako ćeš tražiti novu čuvalicu uključi i pitanje da li je makrobiotičarka.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Amelie, krivo si me shvatila. Ja joj uopće ne sugeriram da promijeni način prehrane (to ne radim ni mužu pa neću ni ljudima koji su mi manje bliski). Ja joj zapravo ništa ne sugeriram, čekam da sama shvati da bi se trebala pobrinuti za vlastito zdravlje.
    Meni je prvenstveno važno da je ona zdrava, a ne da jede ono što ja jedem.

MM i ja smo razgovarali i odlučili pričekati do proljeća kada joj ističe ugovor s nama i onda ćemo odlučiti što dalje. S jedne strane te prehlade možda i nisu tako strašna stvar, nešto kao blaga priprema za vrtićku najezdu virusa i bakterija. [/b]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razmišljam (i hranim se ) kao Lutonjica i vrlo sam zdrava osoba (fizički, jel'te ).

Ne bih rekla da će vitamin C i Petrovićev med preko noći pretvoriti nekog toliko lošeg imuniteta u tubro zdravu osobu.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma Mommy neke stvari dođu čovjeku do mozga s godinama. Kažeš da je djevojka mlada. Kad se sjetim kaj sam ja sve nekad trpala u sebe, a tek mikrominica usred ciče zime i cipelice. A sad gaće do pupka, štrample, debele hlače i čizme s krznom.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: zdravlje tete čuvalice

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    ta njena nebriga za sebe ima utjecaj na zdravlje mog djeteta
    mislim da je ovo ključno

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da otpuhnem prašinu sa svoje stare teme

Teta čuvalica iz prvog posta već dugo više ne čuva mog sinčinu, a i ja sam se opametila pa ne očekujem da ljudi promijene svoje stavove preko noći.

Problem koji me trenutno muči je činjenica da naša trenutna čuvalica koja za nas radi nepunih 6 mjeseci je trenutno treći (ili četvrti?) put na višednevnom bolovanju - ovaj put cijeli tjedan. Gripe, prehlade, osipi, alergije... raznorazni razlozi.

Budući da je AA sada veći i jači, ne brine me to da će se on razboliti, nego kako financijski rješavate takve situacije sa dadiljama?

Sa prijašnjim dvjema čuvalicama se višednevna bolest dogodila samo jednom u godinu dana (i možda jednom na dan-dva) i naravno da im je to bilo plaćeno, ali sad se već osjećam kao magarac. Em plaćam njoj dok je bolesna, em plaćam zamjensko čuvanje ili gubim puno novca otkazujući klijente...
    Da me to netko pitao prije 3-4 mjeseca, rekla bih da naravno da ću platiti i te dane, ali sad se osjećam :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •