Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: kapi od cesnjaka za regulaciju masnoce u krvi

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kapi od cesnjaka za regulaciju masnoce u krvi

dobili smo neki, navodno stari kineski (ali tko ce to znati...) recept za kapi od cesnjaka i alkohola koje pomazu pri regualciji masnoce u krvi i povisenog krvnog tlaka.

po receptu treba zgnijeciti 350g cesnjaka i preliti s 300g alkohola pa to sve treba stajati neko vrijeme a onda se uzimaju kapi u zlici mlijeka tri puta dnevno po ovoj semi:

dan 1: 1 2 3
    dan 2: 4 5 6
    dan 3: 7 8 9
    dan 4: 10 11 12
    dan 5: 13 14 15
    dan 6: 15 14 13
    dan 7: 12 11 10
    dan 8: 9 8 7
    dan 9: 6 5 4
    dan 10: 3 2 1

odradili smo to, ali ono sto nas zbunjuje je da se te tekucine (iscrpine ili kako bi se to vec zvalo) ima preko 300ml a u ovih se deset dana potrosi samo jako mala kolicina (mozda 25-30ml)...

zna li netko nesto o tom receptu? treba li i kada, u kojem razmaku, kuru ponoviti? zna li itko gdje mozda mogu saznati detalje? (recept jesmo dobili od lijecnice no ona je na godisnjem i nije nam dostupna neko vrijeme)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj to je moj stari pio... znas koji smrad... al djeluje....

on je to pio dok ne bi potrosio, a mi smo trpili... daj potrazi na internetu, kad dodjes do neznamkolikokapi onda mozes nekoliko dana piti tu maksimalnu kolicinu. al fakat se vise ne sjecam.
    ako ne nadjes i nitko ti se na javi, pp-aj me pa cu pitati mamu.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

OT: Ja sam nekad negdje imala super recept za češnjak + limun, nema smrada, a ljudi koji su koristili oduševljeni rezultatima

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i moja majka je to pila... dosta dugo, dok nije potrošila, i fakat . kolesterol, trigliceridi pali na normalu, a tlak skroz normalni...
    baš ću ju pitati koliko i kako pa postam...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moji roditelji su to pili i donekle im je pomoglo ali ja mislim da ima jedan određeni period koji ne smiješ to da ponoviš, ali pitaću....a fakat je činjenica da smrdi pravo...oni bi tih par kapi stavljali u malo mlijeka i tako pili....javim ti u toku dana

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

to je tibetanska tinktura od češnjaka i mislim da se kura provodi jednom godišnje, ali nisam 100% sigurna.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala vam svima, stvar je u tome da je mm popio tu jednu turu, i ako je dobro shvatio doktoricu, to je ovo sto lavache spominje - jednom u godinu dana, ali toga ima puno previse da bi bilo samo za jednu turu...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja ti mislim da to može stajati...
    ne čini mi se da se može pokvariti (naravno, češnjak ste procijedili, jel' ? )

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa
    ja ti mislim da to može stajati...
    ne čini mi se da se može pokvariti (naravno, češnjak ste procijedili, jel' ? )
    naravno - ja sam ga procijedila i krepala od arome

a nista, stoji i ceka daljnje upute...

mozda da ga masiram s time - oce mu se otopit mast?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mogla bih ovo predložiti MM-u.
    On ponekad jede sirovi češnjak (doduše, milostiv je, pa ga jede ujutro, da smrdi na poslu, a ne meni doma ), ali usto se natrpa putrom i tartarom, da lakše probavi, pa mi se to čini u konačnici više masnoća nego što bi ih inače pojeo.
    Ovaj recept zvuči dosta jednostavno. I, kažete, djeluje?
    (mene je konstantno strah za MM-a, jer ima jaku obiteljsku crtu srčanih bolesti... a odbija ići na ikakve kontrole masnoća u krvi i tlaka )

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ova tinktura služi za čišćenje organizma, jača imunitet, pomaže regulirati tlak, otkloniti upale, blabla, a neki čak kažu da je dobra i u borbi protiv raka...

sam češnjak se, ako se teško jede, može popiti i kao tableta - režanj u usta i hop - zaliti vodom...
    a ima definitivno boljih kombinacija od putra ili tartara. recimo, nasjeckati ga u svježi sir.

nemojte se baš nadati da će timktura sama od sebe rješiti problem. ipak se treba promijeniti način prehrane. a i života...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure drage, rijesila sam misterij nepotpunog recepta...

recept je pisala doktorica na komadicu papira, ovaj raspored s kapima je bio na dnu i dosta zgusnut (da stane na prednju stranu), a ja nisam micala papiric s frizidera (ispod magneta), nego samo citala sto pise...

uglavnom, jucer je lejo preslagivao magnete po frizideru, opao mu taj papiric na pod i ja ga podignem i imam sto vidjet - na drugoj strani pise:

"11 dan uzeti tri puta po 25 kapi i nastaviti tako svaki dan dok se ne potrosi otopina"

nisam mogla sebi doci

nista, krecemo opet ispocetka...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor