Potpisujem mamanatali
Još bih i dodala imaj povjerenja i u tete. Jer ipak nijma ostavljaš svoje djete na cjelodnevno čuvanje. Sad će skočiti mame s lošim i negativnim iskustvima, ali sigurna sam da još uvijek ima puno više dobrih teta od onih loših.Da je teško je, nemojmo se zavaravati, da nije idealno to isto stoji, ali idealna je jedino mama, sve ostalo su loše zamjene.
Budi hrabra i imaj vjere u sebe i svoje dijete i prebrodit će te početne muke
Zato pozitivno razmišljej i budi vedra i vesela, jer djete jako osjeti ako si ti zabrinuta. I uvijek kratko objasni što i kako i zašto. Oni razumiju jako dobro.
Mi kranuli isto s godinu dana, s tim da smo nakon par mjeseci mijenjali jaslice (radi lokacije, a ne radi nezadovoljsta - iako smo sad još zadovoljniji). Nikad nije bilo većih problema. Nismo bili bolesni (jedna crijevna viroza sad za Božić), uvijek zadovoljni i nasmijani, puni novih ideja i igara.
Svakako plus (moje mišljenje) i pred baka servisom i pred tetom čuvalicom. Bake se ne mješaju u odgoj, a tete čuvalice su skupe, iako to nije glavni razlog, već druženje s drugom djecom i prilagodba na timski rad. A i brže nauče komunicirati, djeliti, spremati igračke i još puno toga.