-
Mi isto nismo imali drugo rješenje nego jaslice. Tadej je krenuo s 18 mjeseci jer nas nisu htjeli primiti prije rujna u jaslice. Zapravo je i nezgodno početi u pola godine jer već 15.6. počinju dežurstva u jaslicama. Tek što se navikne grupe se spajaju, tete se mijenjaju...
Pripremi se na prilagođavanje.
Možda bi bilo dobro ako možeš nekome na 1-2 sata ostaviti maloga (prijateljica, rodbina, susjeda) da se navikne da te nema i da opet dođeš.
Pokušaj do polaska uspostaviti ritam kao sto je u jaslicama: dorucak od 8-9, igranje-šetnja do 11, rucak oko 11.30 i spavanje od 12-15, uzina 15.30.
Pričaj mu o tome kako će ići u jaslice i imati tamo puno prijatelja i novih igračaka i da će imati dobre tete koje će ga voljeti.
Što se tiče dojenja i jaslica nema problema. Tadej je shvatio da kad me nema nema sike a čim me vidio prištekao se. Obično smo znali dojiti već u autu kad ga pokupim iz jaslica. Vikendom je sikio kad god se sjetio. I tako je to išlo bez problema do njegovih 26 mjeseci. Jedino je loše što je on bio naučen zaspati uz siku pa su ga tete navukle na dudu. Pokušaj to izbjeći.
Važno je da ti budeš sigurna da su jaslice najbolje za njega i onda će i malac to osjetiti. Prilagođavanje može bit dugo, moraš biti strpljiva, a ako su tete ok (kao što su naše bile) onda će proći uz uzajamno razumijevanje sve bez problema. (kod nas je trajalo 10 dana, ali si ostavi barem 2 tjedna godisnjeg za privikavanje)
Prva godina će vjerojatno biti popraćena čestim virozama (kod nas je bilo 3 tjedna ok, 1-2 tjedna bolovanja), ali ni to ne mora biti pravilo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma