Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: gladna beba ?!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

allie, molim te, napiši nam točne podatke, s kojom težinom je dijete rođeno, kolika je bila najmanja težina, kolika je bila težina s mjesec dana starosti?

koliko točno imate mokrih pelena u 24 sata? koliko pokakanih?

mlijeko sigurno nije preslabo, tu ne moraš brinuti.

zagrcava li se malena kad siše? imaš li ti osjećaj da ti mlijeko silovito izlazi, naročito na početku podoja?

kako izmjenjuješ dojke u podoju, tj. daješ li u svakom podoju jednu dojku ili obje?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

od kada daješ nadohranu i koliko ukupno nadohrane u danu dijete dobiva?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Koliko je stara?
    Mozda je prije tjedan dana imala skok u razvoju i pocela traziti vise mlijeka, a ti si pocela dodavati AD i zato ti se nije povecala produkcija?

Ja ti toplo savjetujem da popises cinjenice (starost bebe, kilaze, pelene i podoje ako znas) i nazoves Rodin SOS telefon za dojenje. Savjetnice su genijalne i rade vikendom do 21.
    Tako ces najbrze do pravih odgovora.

Edit. Vidim da se u meduvremenu javila jos jedna savjetnica
    Povlacim se.
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 29.03.2014. at 10:50

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Važno ti je čuješ da pri tome aktivno guta, lako što je ona na cici, važno je da ona pri tome jede.

Pokušaj joj stisnuti malo trbuščić dok je držiš da podrigne, to im zna pomoći. I puno je nosi.

Kompresije se rade na kraju podoja kad je mlijeka u dojci manje da se rukama pomogne mu izaći. Kad mlijeka ima puno, ne treba raditi kompresije.

Ako dijete ima 3-4 pokakane pelene dnevno (ili jedna obilno pokakana) i 5-6 mokrih pelena (jedna kao da 1-2 jušne žlice uliješ u pelenu), dobija na težini uredno (u prosjeku 170 g tjedno), dobrog je općeg stanja, ok je.

Zašto misliš da je glad muči, a ne nešto drugo?

Nazovi malo SOS danas da porazgovaraš sa savjetnicama ako želiš.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Važno ti je čuješ da pri tome aktivno guta, lako što je ona na cici, važno je da ona pri tome jede.

Pokušaj joj stisnuti malo trbuščić dok je držiš da podrigne, to im zna pomoći. I puno je nosi.

Kompresije se rade na kraju podoja kad je mlijeka u dojci manje da se rukama pomogne mu izaći. Kad mlijeka ima puno, ne treba raditi kompresije.

Ako dijete ima 3-4 pokakane pelene dnevno (ili jedna obilno pokakana) i 5-6 mokrih pelena (jedna kao da 1-2 jušne žlice uliješ u pelenu), dobija na težini uredno (u prosjeku 170 g tjedno), dobrog je općeg stanja, ok je.

Zašto misliš da je glad muči, a ne nešto drugo?

Nazovi malo SOS danas da porazgovaraš sa savjetnicama ako želiš.
    Hvala vam na odg
    Zasto mislim da je muci glad? Jer place ,a vidim da se ne grci,jer je predhodno previjem,mazim ,podojim, vidim da si rukice stavlja u usta ,dajem joj opet sisat,dugo..pa pocne biti nemirna na dojci.ja pazim sta jedem zbog mlijeka!
    Pokakanih pelena ima kako koji dan,nekad vise,nekad manje al od tih 6,p pelena uvjek su mokre..
    Rodjena je na carski r.sa 3410kg,sad ne znam koliku tezinu je imala na izlasku iz rodilista,samo znam da su sestre rekle da je vratila porodjanu tezinu,sa dojenjem smo se mucili vec u rodilistu jer nije htjela sisu,pa sam se bila izdajala.poslje se pomocu silik.bradavica vratila sisat,i sad sisemo s tim bradavicama..ne znam sad koliko ima kg.jer tek u poned.idemo pedijatru,ali kad ju je patronazna vagala imala je 3470 a vidim ja na njoj da dobiva na kg,i kad je nosim primjecujem. Danas kao da je mirnija,nisam joj dala adapt.mozda je to samo neka faza?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovako nabrzinu, Meni se čini da je kod vas skok u razvoju, dijete želi nekoliko dana non stop biti na cici i ti mu to moraš dozvoliti, na taj način si stvara još mijeka.
    To tično tako izgleda, nervoza, šakice, non stop cica...
    Izbaci vodu i nudi samo cicu, sretno!

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ne dajem joj vodu ni čajeve
    ok vala vam

macaklinka? avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jesi li sigurna da nemaš prejako otpuštanje mlijeka? Ja sam imala problema s tim, a bila sam sigurna da nije to dok nisam otišla na konzultacije u laktacijsku ambulantu.

Da li ti beba jako brzo guta? Da li ti mlijeko često štrca kao fontana? Da li ti često curi mlijeko? To su bili znakovi kod mene, a ona je jako puno podrigivala i prdila jer bi se nagutala puno zraka i to ju je mučilo. Isto mi se činila nekako nezadovoljna i prema sisi je imala neki ljubav-mržnja odnos.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •