Citiraj VikiCa prvotno napisa
Kad sam odlučila ići protiv sebe i ponudila mu bočicu pred spavanje, nakon sike, bio je još gladan i popioo većinu, te odspavao 3-4 sata u komadu. Ne mislim prestati dojiti, iako samo noću lijepo siki, a danju se izajam pa dobije na bočicu. Pitam se dal postoji mogućnost da nije uspio savladati sisanje u potpunosti, ili je lijen, ili mu je teško izvući gušće i masnije mlijeko iz dojke pa se zato unervozi i odbija siku??? ako netko ima slično iskustvo molim savjet...
hm
noću kad nije posve svjestan normalno siki a danju kad je svjetan i kuži radi probleme
ma meni ti se ovo čini da je u pitanju "konfuzija bradavice"
jer da ne zna sisati onda bi ti i noću plakao, ali zna,
nego kad pije na bocu mlijeko odmah poteče ali kod sike triba čekati da se mlijeko otpusti, još k tome mora izvačiti masnije mlijeko umisto da samo curi, pa prije lijen
mislim da bi bilo dobro da zovneš cure na SOS telefonu, one će znati bolje rješiti ovakve probleme

inače moja mala je sisala svako malo kad je imala skok u razvoju i to predvečer je bilo koma od 17-22h: sisa-spava 15min pa opet sisa...

dakako da se možeš vratiti čistom dojenju (sve dok ne odbije sisu u potpunosti) ali polako, mislim da sam pročitala da se izbacuje po 20ml adaptiranog svako 3-4 dana ili tjedan sve dok se ne ukine

je si li ga pokušavala staviti na sisu preko dana, nedavno? jeli odmah negoduje ili tek nakon 10 min?
ako je nakon 10min onda mu daš drugu sisu, pa nakon 10 min ga vratiš na prvu (tako sam ja kad je moja imala takvu nekakvu nestrpljivu fazu) sve dok nije sit

meni se zna desiti preko noći da zaboravim koja sisa je na redu pa dam istu (skupa spavamo) i ona sisa li ga sisa, meni ništa jasno, obično traje 10-ak min i nastavi spavati, a ono kriva sisa, dam drugu i za 5 min spava, hoću reći ne pušta dok se ne najede,
dakle da ne zna sisati sisa bi jako dugo ili bi počeo plakati (preko noći)