Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: integralni kruh

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno integralni kruh

citam neki dan Mavrovica da je njegov kruh integralni i da je svjetli jer ne stavlja dodatke koji boje kruh - no integralni kruh od rijeckog pika je isto tamno smedji kao i Demetrov (npr. vodenicar)...
    kad kupimo integ. brasno ono je stvarno neke krem boje ( s primjesama smedjeg) i sad se ja pitam - gdje kupiti pravi integr. kruh, i sto je s mavrovicevim, demetrovim i inim kruhovima?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sam napisala na pogresnom pdf-u molim selite

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bija ti Mavrović u Šibeniku na radiju
    naša jedna velika pekara je kupila licencu za njegova peciva i ostalo,
    a kako je reka rade se: od pšeničnog brašna iz eko uzgoja s tim da je 30% brašna integralno a ostalo bijelo, ne koristi kvasac (npr Digo) nego je to starinski način dizanja kruha pa je pričao da je najbitnija obuka radnikaitd...
    ja ti preporučujem njegova peciva jer ih ja rado kupujem a jako su fina

inače doma radim kruh (pekač) od crnog i graham brašna i kad se ispeče to ti je onako boja bijele kave s malkice više kave , definitivno nije smeđe ili tamnosmeđe

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kruh od čistog integralnog brašna se zove cigla
    Ako želiš jako ofarbati kruh u smeđe, stavi par običnih oraha.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    možeš staviti i malo kakaa, kao pekari

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mislila da flower trazi pravi integralni kruh a ne krivi koji izgleda kao pravi. jel?

i ja sam to svojevremeno trazila, nasla u jednoj maloj pekari koja je u medjuvremenu propala

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MM inace radi kruhove u pekacu za kruh.
    Integralni radi s mjerom: 70% integralnog i 30% bijelog brasna. I na pol kile sveg brasna stavi vrecicu i pol suhog kvasca i pola male zlice secera.
    Bas mu fini kruh ispadne. Mljac!
    Znao je raditi i cisti integralni (isto s malo vise kvasca), al se ne ispece bas dobro iznutra, no jestive su korice i ono blizu njih

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mislila da flower trazi pravi integralni kruh a ne krivi koji izgleda kao pravi. jel?
    da

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se svidja starinski raženi, beskvasni kruh, "crni" da crniji ne može biti, a prodaju ga kumice na Dolcu (dolje, na mliječnim proizvodima).
    Ne radim kruh, ali ponekad napravim pogaču:

KRUH – POGAČA

Sastojci:
    500 gr brašna
    (najbolje kombinacija kukuruzno, raženo, graham, može 850, integralno i sl.)
    2 žlč soli (umjesto soli može Gomašio)
    1 prašak za pecivo (iz «DM»-a Weinstein prašak za pecivo jer nema aluminija!)
    1 jogurt pomiješan s istom količinom vode
    1-2 žlice bučinog ili maslinovog ulja (ili dr po želji)

Sve vrste brašna promiješati s praškom za pecivo i soli, dodati vlažne sastojke. Po želji se smjesi mogu dodati razni začini (ajowan, indijski kumin, đumbir, ili sjemenke lana, suncokreta, sezama, bučine i sl).
    Izmješanu smjesu prebaciti u nauljeni pleh (okruglog ili dr oblika), površinu blago zarezati nožem – označiti rombove ili kocke, premazati s malo ulja i utisnuti sjemenke po želji (lan, suncokret, sezam, ajowan).
    Peći na 200 stupnjeva dok blago ne porumeni (oko 45 min).
    Zamotati u krpu.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Starinski je kvasac zapravo komadić prethodnog kruha. Znači, oduzme se nešto tijesta, stavi na tanjur i ostavi na zraku do novg kruha. Tada se preko noći prelije mlakom vodom da se rapusti jer u međuvremenu dobije koru.

Može se kombinirati s malo klasičnog kvasca ili stavljati sam (dosta se duže diže).
    Okus kruha je blago kiselkast, a struktura nije spužvasta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hoćeš reći da brašno od cjelovitih žitarica u prodaji na kile u dućanu nije - 100% takvo, već miješano s drugim brašnom?
    Pitam to zato jer sam prekjučer prvi puta radila (ikakvo) tijesto od integralnog kupljenog u Metrou i pizza ispala fantastična. Doduše, trebala sam je kraće peći u odnosu na onu od bijelog brašna.
    Cigla? Hoćeš reći da je situacija ista kao i kod čistog kukuruznog? Tvrd ko cigla?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo ne. Novim normativima je izbačeno Graham brašno, a s njime i muljaža oko integralnog brašna. Sada je integralno zaistač integralno i moraš paziti na rok trajanja.
    Zbog velikog udjela vlakana u integralnom brašnu ono slabije veže pa se niti ne digne onako lijepo i treba paziti da se krene s pečenjem prije nego tijesto počne padati.
    Razlika između kukuruznog i pšeničnog brašna je u glutenu koji je vezivo i zapravo omogućuje dizanje tijesta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

...pa se niti ne digne onako lijepo...
    Da, to sam primjetila, ali sam se iznenadila koliko je, ustvari, elastično, i kako se tanje tijesto za pizzu razvuklo bez onog "povlačenja nazad", kako to radi tijesto od bijelog brašna.
    Ja sam baš kupila graham brašno :/ , a i pisalo je "brašno od mljevenih cjelovitih žitarica".
    Drugi put ću gledat da baš piše integralno.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ups, sada sam vidjela ovo
    ja pičim po montignacu - pizzu sam radila sa graham brašnom
    znači, bolje je da uzmem integralno?
    i imate li neku preporuku koje? koji proizvođač integralnog brašna je ok?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja radim s Bivita integralnim brašnom, Božjakovina, kupujem u Konzumu.
    Do sada mi je svaki put i kruh i pecivo ispalo odlično. Ah da,zaboravih i tijesto za pizzu. Onaj kupovni intergalni kruh, prudužene svježine kad ga jedem ima okus kao da žvačem papir, blj.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a, tako. i ja sada imam taj iz božjakovine (isto kupila u konzumu; s time da je tada to bila jedina opcija koju su imali, čak samo taj jedan jedini kg).
    bum probala raditi pizzu sa njim
    sa grahamom se nije dizalo tijesto (mislila sam da opet ja fulajem )
    jedem integralni iz dm-a - neki su finiji, neki manje, istina
    naletila sam na intergralnu paštu od mlinara - zbljuv
    pašta od barille ili alnature, npr. mi je baš fina (intregralna, narafno)

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    a, tako. i ja sada imam taj iz božjakovine (isto kupila u konzumu; s time da je tada to bila jedina opcija koju su imali, čak samo taj jedan jedini kg)
    Bit će da su svi iz kvarta na Montiju .

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Citiraj buby prvotno napisa
    a, tako. i ja sada imam taj iz božjakovine (isto kupila u konzumu; s time da je tada to bila jedina opcija koju su imali, čak samo taj jedan jedini kg)
    Bit će da su svi iz kvarta na Montiju .

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel netko peče domaći integ kruh? Dobila sam jučer kvas od prethodnog kruha, ali žena radi kruh od bijelog brašna a ja bi integralni? Netko stavi 850 + integralno brašno. Meni je najdraži čisti kukuruzni kruh ali su mi rekli da ne mogu čuvati kvas od takvog kruha. Mislila sam probati 850 + raženo brašno, ali mi nitko ne zna reći da li je to ok. Imate prijedlog?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •