Dajte mi najjednostavniji, a najfiniji recept za lazanje sa špinatom![]()
Dajte mi najjednostavniji, a najfiniji recept za lazanje sa špinatom![]()
nikad nisam pročitala nijedan recept za lazanje sa špinatom; radim ih napamet. napravim običan špinat na mlijeku i onda s tim punim lazanje. još nafilam sirom i eto ga
špinat na mlijeku; kratko ga skuham, isjeckam i prevrnem na zapršci od maslaca i brašna i dodajem mlijeka dok ne bude željene gustoće.
Lazanje s kravljim sirom i špinatom
promiješaj kravlji sir, cca 500 g i 250 g špinata + začini, a može 2 jogurta i malo parmezana
skuhaš umak od rajčice, kao za bolonjez, osim bez mesa (na milanski)
staviš tijesto pa smjesu, pa tijesto, zaliješ umakom, pa smjesu....itd do vrha. završiš sa tijestom i posipaš ribanim sirom (gauda ili što već).
peći na 180, nekih 45 min (ovisno o tijestu)
meni su lazanje super, jer kao nadjev može biti meso, samo sir, sir + špinat, razno povrće ili čak i kombinacija ovoga po slojevima...
![]()
ili smrznuti špinat, ili svježi pa malo provreti i nasjcekani...
ja radim isto kao riana![]()
Ma, mislila sam si ja da to nije nikaj pretjerano komplicirano, ali nisam nikad radila pa da provjerim ima li kakva caka u tome![]()
Hvala!
..meni su o.k., ali nekako fali mesa, radila sam ih samo par puta
ali kao što kaže riana, može se još nadodati sve i svašta prema ukusu.
meni je dobra kombinacija lazanja poprženi pršut, rajčica, komadići piletine /kao saft/ + bešamel.
a gdje je tu špinat?anek prvotno napisa
![]()
pa nema hahaha, ali sam u zanosu napisala moju omiljenu kombinaciju lazanjaMalaSirena prvotno napisa
![]()
Ja radim sa zamrznutim spinatom (vece pakiranje) njega na maslacu prodinstam na malo kapule, ubacim 2 jaja i 1/2 kg ricotte, moze se zamijeniti nekim kravljim sirom koji je kremastiji i nije jako kisel (npr. od Vindije)
Napravim tekuciji bešamel (klasicno): putar, brasno, mlijeko, sol, muskatni orascic
Poslozim lazanju. (Pastu kupim): pasta, spinat besamel, paste itd.
na zadnji red spinata i besamela stavim sir u listicima (oni pakirani u najlonicima) pa zadnji red paste na vrh besamela i puno parmezana
Zapecem cca 40. min na 180. ali to ovisi od pecnice.
Ponekad u jedan red ubacim i neko drugo povrce npr. tikvice.
odem u coop i kupim na gastru 8)MalaSirena prvotno napisa
Meni su, kao i Romini, najbolje one iz Ipercoopa. U njima nema sira. Samo tijesto, špinat, bešamel i malo naribanog sira po vrhu svega.
Od kad sam ih probala samo takve radim.