Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Lazanje sa špinatom - kako?

  1. #1
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno Lazanje sa špinatom - kako?

    Dajte mi najjednostavniji, a najfiniji recept za lazanje sa špinatom

  2. #2
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Zaboravih napisati: Molim vas!

  3. #3
    Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    654

    Početno

    nikad nisam pročitala nijedan recept za lazanje sa špinatom; radim ih napamet. napravim običan špinat na mlijeku i onda s tim punim lazanje. još nafilam sirom i eto ga

    špinat na mlijeku; kratko ga skuham, isjeckam i prevrnem na zapršci od maslaca i brašna i dodajem mlijeka dok ne bude željene gustoće.

  4. #4
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    Lazanje s kravljim sirom i špinatom

    promiješaj kravlji sir, cca 500 g i 250 g špinata + začini, a može 2 jogurta i malo parmezana
    skuhaš umak od rajčice, kao za bolonjez, osim bez mesa (na milanski)

    staviš tijesto pa smjesu, pa tijesto, zaliješ umakom, pa smjesu....itd do vrha. završiš sa tijestom i posipaš ribanim sirom (gauda ili što već).

    peći na 180, nekih 45 min (ovisno o tijestu)

    meni su lazanje super, jer kao nadjev može biti meso, samo sir, sir + špinat, razno povrće ili čak i kombinacija ovoga po slojevima...

  5. #5
    Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    međimurje
    Postovi
    1,726

    Početno

    ili smrznuti špinat, ili svježi pa malo provreti i nasjcekani...

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja radim isto kao riana

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ma, mislila sam si ja da to nije nikaj pretjerano komplicirano, ali nisam nikad radila pa da provjerim ima li kakva caka u tome

    Hvala!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ..meni su o.k., ali nekako fali mesa, radila sam ih samo par puta
    ali kao što kaže riana, može se još nadodati sve i svašta prema ukusu.

    meni je dobra kombinacija lazanja poprženi pršut, rajčica, komadići piletine /kao saft/ + bešamel.

  9. #9
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    ..meni su o.k., ali nekako fali mesa, radila sam ih samo par puta
    ali kao što kaže riana, može se još nadodati sve i svašta prema ukusu.

    meni je dobra kombinacija lazanja poprženi pršut, rajčica, komadići piletine /kao saft/ + bešamel.
    a gdje je tu špinat?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    ..meni su o.k., ali nekako fali mesa, radila sam ih samo par puta
    ali kao što kaže riana, može se još nadodati sve i svašta prema ukusu.

    meni je dobra kombinacija lazanja poprženi pršut, rajčica, komadići piletine /kao saft/ + bešamel.
    a gdje je tu špinat?
    pa nema hahaha, ali sam u zanosu napisala moju omiljenu kombinaciju lazanja

  11. #11

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    326

    Početno

    Ja radim sa zamrznutim spinatom (vece pakiranje) njega na maslacu prodinstam na malo kapule, ubacim 2 jaja i 1/2 kg ricotte, moze se zamijeniti nekim kravljim sirom koji je kremastiji i nije jako kisel (npr. od Vindije)

    Napravim tekuciji bešamel (klasicno): putar, brasno, mlijeko, sol, muskatni orascic

    Poslozim lazanju. (Pastu kupim): pasta, spinat besamel, paste itd.

    na zadnji red spinata i besamela stavim sir u listicima (oni pakirani u najlonicima) pa zadnji red paste na vrh besamela i puno parmezana

    Zapecem cca 40. min na 180. ali to ovisi od pecnice.

    Ponekad u jedan red ubacim i neko drugo povrce npr. tikvice.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno Re: Lazanje sa špinatom - kako?

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Dajte mi najjednostavniji, a najfiniji recept za lazanje sa špinatom
    odem u coop i kupim na gastru 8)

  13. #13
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Meni su, kao i Romini, najbolje one iz Ipercoopa. U njima nema sira. Samo tijesto, špinat, bešamel i malo naribanog sira po vrhu svega.
    Od kad sam ih probala samo takve radim.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •