Meni se svidja starinski raženi, beskvasni kruh, "crni" da crniji ne može biti, a prodaju ga kumice na Dolcu (dolje, na mliječnim proizvodima).
Ne radim kruh, ali ponekad napravim pogaču:

KRUH – POGAČA

Sastojci:
500 gr brašna
(najbolje kombinacija kukuruzno, raženo, graham, može 850, integralno i sl.)
2 žlč soli (umjesto soli može Gomašio)
1 prašak za pecivo (iz «DM»-a Weinstein prašak za pecivo jer nema aluminija!)
1 jogurt pomiješan s istom količinom vode
1-2 žlice bučinog ili maslinovog ulja (ili dr po želji)

Sve vrste brašna promiješati s praškom za pecivo i soli, dodati vlažne sastojke. Po želji se smjesi mogu dodati razni začini (ajowan, indijski kumin, đumbir, ili sjemenke lana, suncokreta, sezama, bučine i sl).
Izmješanu smjesu prebaciti u nauljeni pleh (okruglog ili dr oblika), površinu blago zarezati nožem – označiti rombove ili kocke, premazati s malo ulja i utisnuti sjemenke po želji (lan, suncokret, sezam, ajowan).
Peći na 200 stupnjeva dok blago ne porumeni (oko 45 min).
Zamotati u krpu.